200 UUR YOGA OPLEIDING

Hatha Yoga docent worden

HATHA YOGA

DOCENTEN OPLEIDING

 

Professionele 200 uur Yoga Opleiding voor wie wil leren yogales geven en voor wie op zoek is naar persoonlijke verdieping. Theorie en praktijk worden afgewisseld zodat je niet alleen de kennis maar ook de ervaring opdoet om na deze opleiding vol zelfvertrouwen yogales te geven. Een unieke ervaring vol nieuwe inzichten en ontwikkeling, op persoonlijk, professioneel en spiritueel gebied! 

Kies je graag voor een volledige onderdompeling tijdens een voltijdse 4-weekse opleiding? Of combineer je liever de opleiding met bijvoorbeeld je werk of je gezin? Bij NewNature Yoga kan het allebei! We bieden namelijk de 200 uur Yoga Opleiding aan in twee verschillende formules: een voltijdse opleiding van vier weken en een deeltijdse opleiding verspreid over 7 weken

Eerstvolgende 200 uur Hatha Yoga Opleidingen

Deeltijdse 200 uur Yoga opleiding in 7 weken | Oktober 2022

Woensdag 26 oktober t/m vrijdag 9 december 2022

Deeltijdse 200 uur Yoga opleiding in 7 weken | Januari 2023

Woensdag 11 januari t/m vrijdag 24 februari 2023

Voltijdse 200 uur Yoga opleiding in 4 weken | Maart 2023

Maandag 6 maart t/m vrijdag 31 maart 2023

Wat gaan we doen…

Tijdens de 200 uur Yoga Opleiding bespreken we de Yoga filosofie, anatomie, lesgeeftechnieken, variaties, fysieke begeleidingstechnieken en veel meer. Je zal de nodige kennis opdoen om vol zelfvertrouwen te kunnen lesgeven. Daarnaast zal je inzichten opdoen die je ook naast de yogamat kunnen ondersteunen om meer rust te vinden in het dagelijkse leven. Ervaar wat een dagelijkse yoga asana practice met je doet, en geniet van de rust en verstilling die een regelmatige meditatie en pranayama beoefening te bieden hebben. 

Ontdek hieronder in een notendop wat we tijdens de 200 uur Yoga opleiding allemaal zullen doen. Bestudeer nadien uitgebreid het programma van de training en de verschillende onderdelen van de Yoga docenten opleiding.

Theorie van de asana's

Bestudeer de werking, uitvoering en voordelen van de asana’s

Begeleidingstechnieken

Ontdek hoe je je cursisten fysiek kan begeleiden bij hun practice

Variaties en ondersteuning

Begrijp hoe de asana’s te variëren en te ondersteunen met attributen

Praktijkoefening

Geef les aan je medecursisten voor meer ervaring en zelfvertrouwen

Filosofie en geschiedenis

Duik dieper in de geschiedenis van Yoga en de Yoga filosofie

Anatomie en fysiologie

Begrijp de basisbeginselen van de anatomie en fysiologie in de Yoga

Pranayama en Bandha's

Bestudeer de 8 pranayama technieken en de drie bandha’s

De 7 Chakra's

Onderzoek de 7 basischakra’s en hun invloed op ons welzijn

Asana practice

Til je practice naar een hoger niveau tijdens de dagelijkse asanales

Meditatie

Groei in je meditatie practice voor meer rust en verstilling in het nu

Pranayama

Ontwikkel je adem en ervaar de kracht van een bewuste ademhaling

Individuele begeleiding

Geniet van individuele begeleiding, tijdens en na de opleiding

Programma van de
200 uur Yoga opleiding

Ochtend Satsang

Tijdens de Ochtend Satsang creëren we de gewoonte om de dag te starten met meditatie en pranayama (ademhalingsoefeningen). Ochtendwandelingen en rek- en strekoefeningen zullen tijdens deze lessen ook aan bod komen. Het doel is om een ochtendroutine op te bouwen om je dag ontspannen te beginnen.

Theorie en praktijk oefening in het lesgeven

Deze 3 uur durende les biedt je de nodige kennis en vaardigheden, maar ook het zelfvertrouwen en de ervaring om na deze opleiding als professioneel yoga docent aan de slag te kunnen gaan. Je leert de theorie van de asana’s, de juiste uitvoering, hun voordelen, variaties, fysieke begeleidingstechnieken en meer. Je oefent elke dag lesgeven in kleine groepjes waardoor je snel uitgroeit tot zelfstandige yoga docent.

 

In een notendop:

 • Onderwijsmethodiek
 • Voordelen en effecten van yoga asana’s
 • Yoga asana’s instrueren en demonstreren
 • Fysieke begeleidingstechnieken 
 • Variaties en ondersteuning met attributen
 • Ethische richtlijnen voor yoga docenten
 • Gebruik van je yoga ruimte
 • Lessen opbouwen en structureren
 • Starten als yoga docent

Filosofie

Studie van de basisbeginselen van de geschiedenis, achtergrond en filosofie van Yoga.

Door middel van theorielessen, maar ook groepsgesprekken word je gestimuleerd tot persoonlijke reflectie en leer je hoe de yoga filosofie ondersteuning kan bieden in het dagelijkse leven. We kijken verder dan de oorspronkelijke, eeuwenoude theorie en koppelen deze ook aan onze moderne maatschappij. De filosofie lessen bieden je verdieping als yoga docent maar ook als yoga beoefenaar.

 

In een notendop:

 • Geschiedenis en achtergrond van Yoga en de Vedische filosofie
 • Betekenis en doel van Yoga
 • 8 ledematen van Yoga – Ashtanga Yoga
 • 4 paden van Yoga
 • Spirituele ontwikkeling langs de 7 fases van Bewustzijn
 • Karma en Reïncarnatie
 • Kundalini Yoga en de 7 voornaamste chakra’s
 • De 3 lichamen

Anatomie & Fysiologie

Tijdens deze lessen leer je het fysieke lichaam beter begrijpen. We bestuderen de werking, effecten en voordelen van de yoga asana’s op het lichaam, zodat je beter inzicht krijgt in het lichaam en in de asana’s. Hierdoor kan je je cursisten beter begeleiden en kan je hun gerichter en efficiënter variaties bieden.

 

In een notendop:

 • De wervelkolom – lichaamshouding, rugklachten en nuttige asana’s
 • Spierstelsel en de werking van de asana’s op de spieren
 • Ademhalingsstelsel – fysiologie van de adem en het belang van de adem voor energie en vitaliteit
 • Het bottenstelsel – de gewrichten en de werking van gewrichten bij asana’s
 • Het zenuwstelsel – het effect van Yoga op het sympathische en parasympathische zenuwstelsel
 • Hoe blessures te voorkomen

Asana Practice

Elke dag krijg je yoga asana les. Hierdoor krijg je de gewoonte om dagelijks yoga asana’s te doen en bouw je een gevorderde yoga practice op. Gevorderd niveau is niet nodig om aan de opleiding te kunnen deelnemen. Iedereen wordt individueel begeleid, en variaties worden steeds aangeboden. Je wordt tijdens deze les op een veilige en deskundige manier gestimuleerd om je grenzen te verleggen. De asana lessen zullen ook helpen om de theorielessen te laten inzinken op een dieper niveau.

Avond Satsang

Tijdens de avond Satsangcreëren we de gewoonte om de dag te eindigen met meditatie, pranayama of een andere ontspannende activiteit (avondwandeling, mantra zingen, yoga nidra,…). Het doel van deze les is om een avondroutine op te bouwen om je dag ontspannen af te ronden.

Verdieping

Hoe start je je eigen Yoga studio op

We nemen tijdens deze opleiding ook de tijd om te kijken naar de praktische kanten bij het opstarten van je eigen studio. Wat moet je van te voren weten? Hoe leg je een stevige fundering voor het opstarten? Omgeving check, benodigdheden, veelvoorkomende vergissingen en meer onderwerpen zullen aan bod komen tijdens deze verdiepingsles. Dit zal ervoor zorgen dat onnodige omslachtigheden bij het opstarten vermeden worden en je veel tijd en energie zal besparen.

Persoonlijke en spirituele groei

Gedurende de volledige opleiding geven we aandacht aan je persoonlijke en spirituele groei. Door middel van reflectieverslagen neem je wekelijks een bezinningsmoment om de vele indrukken te laten bezinken. Tijdens de regelmatige check-in gesprekken krijg je de ruimte om je ervaringen en belevingen te bespreken en te delen met je medecursisten. Daarnaast krijg je een aantal extra opdrachten om de besproken materie ook te toetsen aan jouw leven en leefgewoonten. Dit zorgt ervoor dat je tijdens de opleiding niet alleen meer kennis opdoet, maar ook groeit in je bewustzijn.

 

In een notendop:

 • Bedrijfskunde – de administratieve en praktische kant van het opstarten van een studio
 • Reflectieverslagen
 • Taken en opdrachten 
NewNature Yoga Yoga Teacher Training
200 uur Hatha Yoga Opleiding
200 uur Yoga Opleidingen NewNature Yoga

Kies de 200 uur Yoga opleiding die bij je past

Korte Yoga opleiding voltijds

Voltijdse opleiding

Het programma van de 200 uur Yoga Opleiding is zorgvuldig samengesteld zodat je op korte tijd optimaal kan groeien en ontwikkelen.

Je kan kiezen voor een volledige immersie in de wereld van de yoga tijdens onze
voltijdse opleiding van vier weken.

Korte Yoga opleiding deeltijds

Deeltijdse opleiding

Combineer je toch liever de opleiding met je (deeltijdse) werk, je gezinsleven en/of andere verplichtingen? Dan is onze deeltijdse 200 uur Yoga opleiding van zeven weken de oplossing voor jou!

Voor welke formule je ook kiest, de lesinhoud is dezelfde.

Online Yin Yoga docenten opleiding

Online opleiding

Wie niet in de mogelijkheid is om de opleiding fysiek te volgen kan de training online volgen. Volg de verschillende modules om uiteindelijk de volledige 200 uur Yoga opleiding af te ronden. 

De online opleiding is in de maak. De eerste module is binnenkort beschikbaar.

Welke formule past het beste bij jou?

Waarom een voltijdse 200 uur Yoga Opleiding?

We kiezen er bewust voor om deze opleiding in een periode van vier weken te geven omdat we geloven in de kracht van immersie. Een onderdompeling in een yogabad, zeg maar. Door je vier weken volledig te concentreren op deze opleiding, dagelijks aan yoga en meditatie te doen, en meteen ook de geleerde theorie om te zetten in de praktijk, dringt de geleerde materie veel beter en dieper door. Geen afleidingen, geen andere verpichtingen en to do’s, maar een volledige maand gericht op je persoonlijke ontwikkeling. In deze maand leer je vertrouwen op je eigen krachten en mogelijkheden. Je zal uitgenodigd worden om je grenzen te verleggen, en merken dat je misschien veel meer kan dan je zelf voor mogelijk achtte! Wanneer je echt geconcentreerd bent op wat je doet, dan kan je in vier weken meer bereiken dan je misschien kan doen in vier jaar! Dat is de kracht van deze opleiding. Het is een intense, maar tegelijk ook heel erg verrijkende en unieke reis, waar we je graag in begeleiden. Het programma is zorgvuldig samengesteld zodat we samen dit doel kunnen bereiken. Stap voor stap wordt je begeleid in de filosofie, in het lesgeven en in je eigen asana en meditatie practice. Aan het einde van de rit zal je de nodige kennis en vaardigheden hebben opgedaan om vol zelfvertrouwen yogales te geven.

Waarom een deeltijdse 200 uur Yoga Opleiding?

Voor wie niet in de mogelijkheid is om zich voltijds vrij te maken voor de opleiding, maar wel graag op korte tijd de opleiding wil afronden, biedt de deeltijdse formule de ideale oplossing. Gedurende zeven aaneensluitende weken krijg je les op woensdag, donderdag en vrijdag. Daarnaast zal je opdrachten meekrijgen voor ochtendsatsang en avondsatsang. Dankzij deze formule kan je de opleiding combineren met je andere verplichtingen. Bovendien wordt je uitgenodigd om de geleerde materie meteen in de praktijk om te zetten en te ervaren. Deze deeltijdse formule biedt je meer ruimte en flexibiliteit, terwijl je nog steeds intensief en gefocust bezig bent met je yoga opleiding en je spirituele ontwikkeling dankzij de wekelijkse lessen en regelmatige groepsgesprekken.

De inhoud van de opleiding is dezelfde als tijdens de 4-weekse opleiding.

 

Waarom een online Yoga Docenten Opleiding?

Wil je genieten van de vrijheid en de flexibiliteit om de opleiding te volgen op je eigen tempo en in je eigen omgeving? Kies dan voor de online formule! We behandelen dezelfde materie als bij de voltijdse en deeltijdse fysieke opleidingen. Door middel van modules wordt de leerstof stapsgewijs aangeboden. Voor de praktijkoefening zal je opdrachten krijgen zodat je ook oefent in het lesgeven. Er is ruimte voorzien voor persoonlijke feedback en begeleiding op vaste terugkoppelingsmomenten.

 

Onze online Yoga Docenten opleiding is momenteel in de maak. De eerste module wordt binnenkort aangeboden. Combineer de verschillende modules om uiteindelijk je volledige 200 uur Yoga Docenten Opleiding af te ronden.

Dagindeling 200 uur Yoga opleiding


MAANDAG T/M VRIJDAG

1 uur zelf in te plannen THUIS: Ochtend Satsang (meditatie, pranayama, chanting)
09:00 – 12:00 Theorie en praktijk oefening in het lesgeven
12:00 – 13:00 Lunchpauze
13:00 – 13:30 Zelfstudie
13:30 – 15:30 Filosofie / Anatomie / Theorieles
15:45 – 17:00 Asana practice
1 uur zelf in te plannen THUIS: Avond Satsang (meditatie, pranayama, chanting)

 

ZATERDAG

Op zaterdag krijg je opdrachten, videolessen, en dergelijke. Er wordt in totaal 5 uur thuisstudie voorzien op zaterdag.

ZONDAG

Zondagen zijn voorbehouden voor zelfstudie en rust.


WOENSDAG T/M VRIJDAG

09:00 – 12:00 Theorie en praktijk oefening in het lesgeven
12:00 – 13:00 Lunchpauze
13:00 – 13:30 Zelfstudie
13:30 – 15:30 Filosofie / Anatomie / Theorieles
15:45 – 17:00 Asana practice

 

Zelf in te plannen: Ochtend Satsang en Avond Satsang (meditatie, pranayama, chanting,..)


Onze online Yoga Docenten opleiding is momenteel in de maak. De eerste module wordt binnenkort aangeboden. Combineer de verschillende modules om uiteindelijk je volledige 200 uur Yoga Docenten Opleiding af te ronden.

Kosten van de 200 uur Yoga Opleiding

200 uur Yoga Opleiding Veelgestelde Vragen

Is de opleiding internationaal erkend door Yoga Alliance?

 Ja. NewNature Yoga is een RYS (Registered Yoga School). Dat betekent dat onze school en onze 200 uur Yoga Opleiding erkend zijn door Yoga Alliance. Dit kwaliteitskeurmerk bevestigt de kwaliteit en de professionaliteit van onze opleidingen. 

Bovendien is NewNature Yoga een YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Provider). Iedere Yoga Docenten Opleiding bij NewNature Yoga is hierdoor erkend door Yoga Alliance.

Kan ik aan het einde van de 200 uur Yoga Opleiding yogales geven?

Tijdens de 200 uur Yoga Opleiding leer je de nodige kennis en vaardigheden zodat je na het behalen van het diploma zelfstandig les kan geven. Er wordt aandacht gegeven aan theorie en praktijk zodat je de geleerde kennis meteen ook kan toepassen en zowel ervaring als zelfvertrouwen opdoet tijdens de opleiding.

Krijg ik op het einde van de 200 uur Yoga Opleiding een erkend Yoga docenten certificaat?

Ja. Na succesvol afronden van de 200 uur Yoga Opleiding krijg je een 200 uur Yoga docenten certificaat, erkend door Yoga Alliance.

Is er een examen?

Aan het einde van de 200 uur Yoga Opleiding is er een theorie en een praktijkexamen. Voor beide examens wordt je voldoende voorbereid gedurende de opleiding. Na het succesvol afronden van de examens ontvang je het yogadocenten diploma. Om het certificaat te kunnen ontvangen is deelname aan alle lessen noodzakelijk.

Kan ik een gemiste lesdag inhalen?

Deelname aan alle lessen is noodzakelijk om het certificaat te kunnen behalen. Toch begrijpen we dat er soms onvoorziene of uitzonderlijke omstandigheden zijn. Weet je al dat je een lesdag niet aanwezig kan zijn? Laat het ons even weten zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden. We proberen steeds flexibel te zijn en rekening te houden met ieders mogelijkheden. Neem vooraf contact op om te informeren naar de mogelijkheden.

Ik ben niet heel soepel of ervaren, is de 200 uur Yoga Opleiding dan wel geschikt voor mij?

De 200 uur Yoga Opleiding is toegankelijk voor alle niveaus. Houdingen worden aangepast aan je mogelijkheden. Het is niet noodzakelijk om soepel te zijn. Enthousiasme en leergierigheid zijn ruim voldoende!

Welke yogastijl wordt onderwezen?

Tijdens deze 200 uur yoga opleiding leer je Hatha Yoga lesgeven.

Je zal ook les krijgen in andere stijlen zoals Yin Yoga en Yoga Nidra, zodat je ook deze yogastijlen ervaart.

Hoe lang duurt de 200 uur Yoga opleiding?

We bieden de 200 uur Yoga Opleiding aan in 4 weken (lesdagen van maandag tot en met zaterdag) en 7 weken (lesdagen van woensdag tot en met vrijdag). Wil je op je eigen tempo kunnen leren? Dan kan je er ook voor kiezen om de 200 uur Yoga Docenten opleiding online te volgen.

Kan ik de 200 uur Yoga opleiding ook volgen als ik geen yoga docent wil worden

Jazeker. De 200 uur Yoga opleiding is ook geschikt voor wie meer wil leren over yoga en wie op zoek is naar persoonlijke verdieping.

Waar wordt de 200 uur Yoga Opleiding gegeven?

De 200 uur Yoga opleiding van 4 en 7 weken vindt plaats in Silvolde.

 

Locatie:

“De Sprank”

Kerkenstraat 6a
7064 BH Silvolde

Er is gratis parkeergelegenheid in de buurt van het pand.

Ik woon niet in de buurt, kan ik ergens overnachten?

Jazeker, dat kan! Er zijn verschillende betaalbare overnachtingsmogelijkheden in de buurt zoals o.a. Landal Stroombroek, Camping de Wrange, B&B Make a Wisch en meer.

Aarzel niet om ons naar de mogelijkheden te vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel niet om ons te contacteren zodat we je verder kunnen helpen.

Google en Facebook reviews

Ik heb eind 2022 de 200 uurs Hatha opleiding bij NewNature in Silvolde afgerond. Ik was onder de indruk van de kennis en kunde van Dorien. Respectvol, warm, geduldig, kundig, nieuwsgierig en bovenal in verbinding met alle deelnemers. Yoga kwam in de volle breedte aan bod. Asana's, filosofie, anatomie, didactiek etc, waarbij er voldoende tijd werd genomen om dieper op een thema in te gaan wanneer deze behoefte er was. Ik kan NewNature dan ook zonder enige twijfel aanraden bij iedereen die overweegt yoga-docent te worden. Een cadeau aan jezelf!
Marc ten B.
Marc ten B.
Sinds December 2022 ben ik Hatha yogadocent. De opleiding heb ik ervaren als verbindend, verdiepend en heel leerzaam. Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven in mezelf en de yoga-filosofie. Ik heb dankzij Jack en Dorien zeven prachtige weken mogen ervaren. De liefdevolle, verbindende manier waarop zij hun kennis overdragen is toegankelijk waardoor je de aangeboden stof makkelijk opneemt. Het is meer dan alleen yoga, het is een cadeau voor jezelf. Gun jezelf deze mooie ervaring en je zult begrijpen wat ik bedoel. Heel dankbaar. 💜
Brenda Breedijk-de J.
Brenda Breedijk-de J.
De Nederlandse taal is ontoereikend om uit te drukken wat deze opleiding mij persoonlijk heeft gebracht. Dit neem ik mee voor de rest van mijn leven. De 200uurs Sivananda Hatha Yoga Docenten Opleiding bij NewNatureYogaAcademy. Leren lesgeven, leren over de Yoga filosofie, en werken aan je eigen practise onder profesionele begeleiding van Dorien&Jack. Zeer bekwame en passionele docenten in alle opzichten. Nog bedankt voor de fijne tijd en aandacht. Namasté🙏
Cor L.
Cor L.
Ik heb de 200 uur Hatha yoga opleiding gedaan. Het was een geweldige en hele mooie reis.. De docenten zijn heel professioneel en denken ook mee buiten de lessen. De inhoud van de theorie en filosofie is super interessant, verdiepend en heel leerzaam. De praktijk lessen zijn ook echt heel leerzaam en ook hebben we vaak lessen van Dorien (lerares) mogen ervaren wat heel inspirerend was. Ik kijk uit naar de volgende opleiding die ik bij new nature yoga wil gaan volgen!
Kelly O.
Kelly O.
Top groep, top cursus en top docent. Een echte aanrader & mindblowing ervaring!
Mieke M.
Mieke M.
Hi, In this place can you come to practice Yoga as well or it’s only for the courses? Also is it possible to have it in English?
Maja A.
Maja A.
Geweldige Yin Yoga opleiding! Goede duidelijke uitleg over de theorie, een fijn werkboek en rustige begeleiding. Kortom een aanrader! Ik ben heel blij met deze toevoeging in mijn leven
Ingrid G.
Ingrid G.
In de week van 14 tot en met 21 maart heb ik de Yin-Yoga docenten opleiding van 50 uur gevolgd. Wat een bijzondere week was het. Intensief, interessant en boeiend. Wat heb ik veel geleerd! Mocht je overwegen de opleiding te gaan doen, dan kan ik het meer dan aanbevelen.Dorien van NewNature Academy is een top docent!Lieve Dorien en Jack bedankt voor deze mooie ervaring!Christel van Duuren
Christel van D.
Christel van D.
js_loader
NewNature Yoga Dorien E-RYT 500

DORIEN | E-RYT 500
Medeoprichter

“Welkom bij NewNature Yoga! Tijdens de 200 uur Yoga Docenten Opleiding begeleid ik je graag doorheen de theorie in het lesgeven, de filosofie en de anatomie.

Sinds 2008 ben ik een gepassioneerd Yoga beoefenaar en sinds 2014 ben ik me intensief gaan verdiepen in het lesgeven.

Het mooiste aan deze opleiding vind ik het zien van de “aha” momenten bij de cursisten, wanneer alles op zijn plek valt. Het zien hoe mensen vertragen, en meer verbinding maken met zichzelf is steeds opnieuw bijzonder en magisch. De Yoga filosofie biedt zo’n mooie visie op het leven, en een regelmatige yoga beoefening in al zijn aspecten biedt enorm veel rust, verstilling en dankbaarheid. Dat wil ik graag met je delen.”

NewNature Yoga Jack E-RYT 200

JACK | E-RYT 200
Medeoprichter 

“Voor de praktische aspecten van de opleiding kan je bij mij terecht. Heb je vragen, twijfels, ergens nood aan? Alles is bespreekbaar. Ik denk graag met je mee wat we voor je kunnen doen om deze unieke ervaring zo bijzonder mogelijk te maken.

Tijdens de lessen “Hoe lesgeven” begeleid ik je graag bij het leren lesgeven. We bespreken samen verschillende tips en tricks en je krijgt ook individuele feedback zodat je aan het einde van de rit vol zelfvertrouwen professioneel yogales kan geven.

Het mooiste moment van de opleiding is voor mij wanneer cursisten zelfvertrouwen krijgen in hun mogelijkheden als yogadocent. Wanneer ze loskomen uit hun hoofd, en vanuit hun gevoel en persoonlijkheid lesgeven. Telkens opnieuw is dit een krachtig moment omdat ze de groei en ontwikkeling ervaren van de voorbije weken, en zich bewust worden van de deuren die openen wanneer je in jezelf gelooft.”

Laten we eraan beginnen

Ben je klaar voor de start van je nieuwe leven?
Laten we samen het avontuur aangaan!