YIN YOGA

DOCENTEN OPLEIDING

Tijdens de 50 uur Yin Yoga opleiding duiken we dieper in de theorie en de beoefening van Yin Yoga. We onderzoeken de achtergrond en uitgangspunten van Yin Yoga en bestuderen de verschillende Yin Yoga asana’s. Daarbij besteden we veel aandacht en ruimte aan het beleven en ervaren van de kracht van Yin Yoga. Deze Yin Yoga opleiding is geschikt voor Yoga docenten en Yoga beoefenaars op zoek naar verdieping.

We bieden de Yin Yoga opleiding aan in twee formules: een voltijdse opleiding van maandag tot en met zaterdag, of een deeltijdse opleiding verspreid over twee weken. Wil je graag de Yin Yoga opleiding volgen op je eigen tijd, in je eigen omgeving? Kies dan voor onze Online Yin Yoga opleiding!

 

Yin Yoga docenten opleiding

Eerstvolgende Yin Yoga Opleiding

2 weken Yin Yoga opleiding | Juni 2022

Do 23 juni t/m za 25 juni en Do 30 juni t/m za 2 juli 2022

2 weken Yin Yoga opleiding | April 2023

Do 13 april t/m za 15 april en Do 20 april t/m za 22 april

1 week Yin Yoga opleiding | Mei 2023

Maandag 15 mei t/m zaterdag 20 mei 2023

Waarom een Yin Yoga Opleiding volgen

Onze 50 uur Yin Yoga Opleiding is een  zesdaagse opleiding tijdens dewelke je meer leert over de bijzondere Yin Yoga stijl. Bestudeer en ervaar zelf de vele voordelen van een regelmatige Yin Yoga practice op fysiek, mentaal, energetisch en spiritueel gebied.

Yin Yoga is een moderne Yoga stijl waarbij Yoga benaderd wordt vanuit een yin perspectief. Het is een observerende benadering van Yoga, waarbij de houdingen uitgevoerd worden met als doel om optimale ontspanning te bereiken, rust te ervaren en ruimte te creëren. Je leert voelen wat er in de houdingen gebeurt, op fysiek, mentaal en energetisch niveau. En daar neem je ruim de tijd voor. Yin Yoga houdingen worden drie tot vijf minuten lang aangehouden. Daarbij maak je gebruik van attributen zoals kussens, dekens en blokken, zodat je op een comfortabele manier de houdingen kan ervaren. Door zo lang bewust een houding te beleven kom je tot een dieper niveau van ontspanning en bewustzijn. Je zal merken dat je fysiek veel soepelder wordt en dat je mentaal meer ontspanning krijgt doordat je gedachten, stress en emoties leert loslaten. Tijdens deze Yin Yoga opleiding nemen we ruim de tijd om dit allemaal te ontdekken, te ervaren en te begrijpen.

Yin Yoga Docentenopleiding

Wat gaan we doen

Tijdens de 50 uur Yin Yoga Opleiding bespreken we de herkomst en filosofie van Yin Yoga, de werking van Yin Yoga op het fysieke lichaam, en de basisbeginselen van de meridianenleer. Bovendien bestuderen we de verschillende Yin Yoga asana’s, hoe je ze kan instrueren, variëren en ondersteunen met attributen.

De basistechnieken in het lesgeven en fysiek begeleiden komen tijdens deze opleidingen niet aan bod. Deze worden uitgebreid behandeld en geoefend tijdens onze 200 uur Yoga Opleiding

Deze 50 uur Yin Yoga opleiding is geschikt voor yogadocenten die hun aanbod willen uitbreiden met Yin Yoga, en voor Yoga beoefenaars die op zoek zijn naar verdieping in hun eigen practice.

Yin Yoga theorie

Bestudeer het ontstaan en de leer van Yin Yoga

Yin Yoga lesgeven

Leer houdingen instrueren, variëren en ondersteunen

Yin Yoga asana

Ervaar de voordelen van een regelmatige Yin Yoga practice

Yin Yoga sequencing

Stel zelf een gebalanceerde Yin Yoga les samen

Anatomie

Onderzoek de effecten van Yin Yoga op het bindweefsel en in het bijzonder op de fascia

Chakra's

Begrijp de werking van het hormoonstelsel en de link tussen de hormoonklieren en de chakra’s

Meridianen

Duik dieper in de meridianenleer en ontdek de werking van de 12 hoofdmeridianen

Pranayama

Leer je adem te gebruiken voor meer verdieping en ontspanning

Meditatie

Ervaar een bewuste verstilling en aanwezigheid in het moment

Persoonlijke ontwikkeling

Groei en ontwikkel op persoonlijk en spiritueel gebied

Individuele begeleiding

Geniet van individuele begeleiding, tijdens en na de opleiding

Programma van de Yin Yoga Opleiding

Yin Yoga basisprincipes

We bespreken de oorsprong van Yin Yoga, wat de uitgangspunten zijn van deze nieuwe yoga stijl en hoe je het kan beoefenen.

In een notendop

☯ Ontstaan van Yin Yoga

☯ Yin Yoga en het gebruik van attributen

☯ Drie principes van Yin Yoga

☯ Esthetische en functionele benadering van Yin Yoga

Yin-Yang en het Taoïsme

Het Taoïsme, en de Yin-Yang dualiteit vormen een belangrijk onderdeel van Yin Yoga. We onderzoeken beide concepten en gaan na wat hun rol is in het bereiken van balans en harmonie.

In een notendop

☯ Wat is het Taoïsme?

☯ Wat zijn de belangrijkste levensopvatingen van het Taoïsme?

☯ Yin & Yang betekenis

☯ Yin & Yang dualiteit in het leven

Anatomie

We duiken dieper in de effecten van Yin Yoga op het fysieke lichaam, zodat je deze zelf bewuster kan ervaren, en ook je cursisten hier gericht in kan begeleiden.

In een notendop

☯ Yin Yoga en de fascia

☯ De werking van het hormoonstelsel

☯ De hormoonklieren en de chakra’s

Meridiaanleer

Tijdens de 50 uur Yin Yoga docenten opleiding bestuderen we de basisprincipes van de meridiaanleer. Daarnaast onderzoeken we hoe en waarom Yin Yoga effect heeft op de meridianen en de stroming van energie.

In een notendop

☯ Basisprincipes van de meridiaanleer

☯ De 12 belangrijkste meridianen, hun ligging en hun werking

☯ De effecten van Yin Yoga op onze meridianen en energieblokkades

Yin Yoga lesgeven

We bespreken de verschillende Yin Yoga asana’s in detail zodat je de houdingen beter begrijpt. Deze kennis kan je meenemen in jouw yoga lessen, en kan je verdieping bieden in je eigen practice.

In een notendop

☯ Uitvoering van de asana’s

☯ Voordelen van de asana’s

☯ Hoe de asana’s te variëren

☯ Asana’s en het gebruik van attributen

Yin Yoga sequencing

Uiteraard wil je ook zelf Yin Yoga lessen kunnen opstellen. We bespreken tijdens deze opleiding ook de belangrijkste sequencing technieken voor een goed gebalanceerde Yin Yoga les.

In een notendop

☯ Waar op letten bij het samenstellen van een Yin Yoga les?

☯ Zelf een Yin Yoga practice samenstellen

☯ Feedback op je zelf ontworpen Yin Yoga les

Asana

We starten de dag met een Yin Yoga asanales zodat je lekker ontspannen en fit aan de lesdag kan beginnen. We sluiten de dag af met een asanales om de vele indrukken van de voorbije dag los te laten en op een ontspannen manier de lesdag af te ronden.

Tijdens de asanalessen is er veel aandacht voor variaties en ondersteuning met attributen zodat iedereen van deze lessen kan genieten. 

50 uur yin yoga docenten opleiding
50 uur yin yoga opleiding Nederland
Yin Yoga Leraren Opleiding

Dagindeling 50 uur Yin Yoga opleiding


MAANDAG T/M ZATERDAG

09:00 – 10:00 Yin Yoga asana les
10:30 – 12:00 Theorie
13:15 – 15:30 Yin Yoga lesgeven
16:00 – 17:00 Yin Yoga asana les

 


DONDERDAG T/M ZATERDAG

09:00 – 10:00 Yin Yoga asana les
10:30 – 12:00 Theorie
13:15 – 15:30 Yin Yoga lesgeven
16:00 – 17:00 Yin Yoga asana les

 

Volg de opleiding waar en wanneer je dat wilt!

Kosten van de 50 uur Yin Yoga Opleiding

Online Yin Yoga Opleiding

van € 599,-
449,-
  • ✔️ 80+ videolessen
  • ✔️ Handboek in de vorm van downloadbare documenten
  • ✔️ Tussentijdse quizzen en reflectie opdrachten en 1 finale quiz
  • ✔️ 50 uur Yin Yoga certificaat erkend door Yoga Alliance na succesvolle afronding van de cursus
  • ✔️ Ondersteuning post-cursus

50 uur Yin Yoga opleiding – Veelgestelde vragen

Is de Yin Yoga opleiding erkend door Yoga Alliance?

Ja. NewNature Yoga is een YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Provider). Dat betekent dat ook deze Yin Yoga Opleiding erkend is door Yoga Alliance.

Kan ik aan het einde van de Yin Yoga Opleiding Yin Yoga les geven?

Het is goed om te weten dat dit een verdiepingscursus is. Basistechnieken in het lesgeven zoals instructietechnieken en correctietechnieken komen hier niet aan bod. Deze worden uitgebreid besproken en geoefend tijdens onze 200 uur Yoga Opleiding.

Tijdens de 50 uur Yin Yoga opleiding zal je wel de nodige technieken en informatie aangereikt krijgen om Yin Yoga les te kunnen geven. Zo zal je onder andere leren hoe Yin Yoga precies werkt en in elkaar zit. We zullen ook verschillende Yin Yoga asana’s bespreken, en je zal leren om de houdingen te variëren en te ondersteunen met attributenDaarnaast bespreken we ook hoe een Yin Yoga les samen te stellen, en hoe je cursisten veilig te begeleiden in hun Yin Yoga practice.

Krijg ik op het einde van de Yin Yoga opleiding een Yin Yoga docenten certificaat?

Ja. Na succesvol afronden van de Yin Yoga Opleiding krijg je een 50 uur Yin Yoga docenten certificaat.

Is er een examen?

Aan het einde van de Yin Yoga Opleiding is er een theorie examen.

Hoe weet ik of de Yin Yoga opleiding wel voor mij geschikt is?

De opleiding richt zich naar iedereen die meer wil leren over Yin Yoga, de theorie achter deze yogastijl en de Yin Yoga houdingen.

Onze 50 uur Yin Yoga opleiding is geschikt voor yogadocenten die Yin Yogales willen leren geven, en voor Yoga beoefenaars die op zoek zijn naar verdieping in hun eigen practice. Ervaring met Yin Yoga is geen must. Ook flexibiliteit is geen vereiste!

Hoe lang duurt de Yin Yoga opleiding?

De Yin Yoga Opleiding duurt in totaal 6 lesdagen. Je kan ervoor kiezen om de opleiding in één week af te ronden (lesdagen van maandag tot en met zaterdag), of verspreid over twee weken te volgen (lesdagen van donderdag tot en met zaterdag).

Google en Facebook reviews

In de week van 14 tot en met 21 maart heb ik de Yin-Yoga docenten opleiding van 50 uur gevolgd. Wat een bijzondere week was het. Intensief, interessant en boeiend. Wat heb ik veel geleerd! Mocht je overwegen de opleiding te gaan doen, dan kan ik het meer dan aanbevelen.Dorien van NewNature Academy is een top docent!Lieve Dorien en Jack bedankt voor deze mooie ervaring!Christel van Duuren
Christel van D.
Christel van D.
Afgelopen maart heb ik de opleiding tot yogadocent bij NewNature Academy gevolgd. Deze opleiding waarin ik werd ondergedompeld in yoga, haar filosofie, anatomie, het lesgeven en het uitvoeren van correcties heb ik als een cadeautje voor mezelf ervaren. Ik had voor de opleiding nog geen enkele ervaring met lesgeven, maar Dorien en Jack gaven mij het vertrouwen dat ik aan het einde van de opleiding zeker in staat was om yogalessen te geven, waardoor ik rustig aan het lesgeven kon wennen en me er steeds zekerder bij voelde. Ik heb Dorien en Jack ervaren als hele open en warme mensen, waardoor ik me fijn en veilig voelde om mijzelf te kunnen zijn. Ik ben tijdens deze opleidingsmaand ontzettend gegroeid, niet alleen tot yogadocent, maar ook zeker als mens. Ik had het zeker niet willen missen!
annemijn L.
annemijn L.
Afgelopen maart heb ik de opleiding tot yogadocent bij NewNature Academy gevolgd. Deze opleiding waarin ik werd ondergedompeld in yoga, haar filosofie, anatomie, het lesgeven en het uitvoeren van correcties heb ik als een cadeautje voor mezelf ervaren. Ik had voor de opleiding nog geen enkele ervaring met lesgeven, maar Dorien en Jack gaven mij het vertrouwen dat ik aan het einde van de opleiding zeker in staat was om yogalessen te geven, waardoor ik rustig aan het lesgeven kon wennen en me er steeds zekerder bij voelde. Ik heb Dorien en Jack ervaren als hele open en warme mensen, waardoor ik me fijn en veilig voelde om mijzelf te kunnen zijn. Ik ben tijdens deze opleidingsmaand ontzettend gegroeid, niet alleen tot yogadocent, maar ook zeker als mens. Ik had het zeker niet willen missen!
Annemijn L.
Annemijn L.
NewNature Academy is echt een geweldige opleiding! Je leert alles van de yoga wat je moet weten om les te geven en ontwikkelt jezelf als een goede yoga docent. Ik heb zelf een enorme persoonlijke groei gemaakt tijdens mijn opleidingen, waar de cursist (jij dus) altijd centraal staat. Er wordt altijd tijd voor je gemaakt, je kan alles bespreken met de docenten & de groep en je mag helemaal jezelf zijn. Heel erg fijn! Ik heb super veel geleerd en kan nu meer uit mijn eigen yoga practice halen! Dankjulliewel Toppers! 🥰
Eveline V.
Eveline V.
Wat een toffe opleiding met hele fijne docenten. Zij geven je zoveel vertrouwen dat de opleiding tot 1 groot kado maakt.
Ik kan het iedereen aanbevelen. De opbouw, de theorie, het leren corrigeren maakt dat je met vertrouwen devopleiding verlaat.
Dank Dorien en Jack voor deze mooie reis!
Bruni S.
Bruni S.
In oktober heb ik de opleiding tot Hatha docent mogen doen bij Dorien en Jack. Een maand vol nieuwe informatie die allemaal even helder en duidelijk werd verteld.Je kunt merken dat Dorien ontzettend veel ervaring heeft in het beofenen en geven van yoga. Ook Jack is een fijn persoon om bij je te hebben tijdens deze maand. De heldere feedback die hij geeft zorgt ervoor dat je steeds weer meer kan groeien.Ik raad iedereen deze opleiding aan. Het is niet alleen een maand leren maar vooral een maand genieten met veel mooie mensen om je heen.Liefs Nikki
The Big Whale P.
The Big Whale P.
Hatha YTT (yoga teacher training) gevolgd bij NewNature Academy in oktober 2020. Ik zou 10 sterren willen geven.Zoveel verdieping, kennis en praktische skills. Een opleiding ver boven verwachting voor een hele schappelijke prijs. Ik ben hierna direct als yoga docent aan de slag gegaan.
Gunbritt G.
Gunbritt G.
Dorien is een ongelofelijk deskundige docente. Ze geeft les met veel passie, heeft geduld en legt alles zorgvuldig uit.Vanuit mijn eigen situatie waarin ik de opleiding was begonnen zonder enige ervaring heeft zij mij zoveel geleerd over yoga. Ik heb het ervaren als een bijzonder leerzame maand waar je zowel geestelijk als lichamelijk veel ontdekt en leert over jezelf. Bedankt voor deze bijzondere maand Dorien en Jack.Als je op zoek bent naar een docentenopleiding raad ik je het zeker aan om de opleiding bij Dorien te volgen.Liefs Anja
Anja E.
Anja E.
Van 17 februari t/m 13 maart 2020 de yoga docenten opleiding gevolgd bij NewNature Academy. Een mooie gedegen opleiding waarbij je uitgedaagd wordt je zelfdiscipline, doorzettingsvermogen en lichaamsbewustzijn te (ont)moeten. Na deze maand beheers je de materie en kun je het op verschillende manier gaan inzetten.
Silvia A.
Silvia A.
Van 6 t/m 31 januari heb ik bij New Nature de Yoga docentenopleiding gevolgd. Wat een geweldige en inspirerende ervaring is dit geweest. Dorien doet dit zeer professioneel en met heel veel passie. Je wordt volledig ondergedompeld in de wereld van de Yoga. Van de Asana's en de filosofie van de Yoga t/m de anatomie en natuurlijk zelf lesgeven. Alles wordt besproken. 4 weken lang ben je intensief bezig met alles wat erbij komt kijken en op deze manier wordt het je echt eigen gemaakt. Ik heb er elke dag van genoten en de weken zijn voorbij gevlogen. Het lesgeven is zeker iets wat ik door wil gaan zetten. Nogmaals ontzettend bedankt voor deze 4 geweldige weken.
Jannie Van D.
Jannie Van D.
De lessen van Dorien waren mijn eerste, zeer aangename, kennismaking met yoga. Dorien weet een hele mooie combinatie te maken van de spirituele verdieping, de oefeningen en haar altijd aanwezige mooie gevoel voor humor. Ze heeft daarbij oprecht aandacht voor iedere individu. Ze denkt altijd mee als er fysieke obstakels zijn te overwinnen en bruist altijd van de ideeën. Helaas voor ons, inmiddels oud-leerlingen, recent net één te veel.😉 Maar ik wens haar heel veel succes en geluk met haar nieuw gestarte docentenopleiding!
Erik K.
Erik K.
Ik heb genoten van de yogalessen van Dorien. Haar deskundige instructies en haar prettige stem waarmee ze ons mee nam in haar lessen deden me iedere week weer uitzien naar de yogales. Dank je wel Dorien voor deze fijne yoga-uurtjes. Heel veel succes met de docentenopleiding. Dat gaat vast een succes worden.
Petra B.
Petra B.
Dorien heeft het talent om direct een fantastische sfeer van concentratie en samenhorigheid in haar groepen te creëren. Zij heeft een serieuze aanpak, legt de assana's zeer goed uit, maar behoudt daarbij een unieke lichtheid en gratie. Nu zij zich - weer - zal gaan toeleggen op de hatha yoga docentenopleiding is het voor de reguliere leerlingen een groot verlies, maar mijn overtuiging is dat zij alle kwaliteiten in huis heeft om ook hier een groot succes van te maken!
T. de J.
T. de J.
Wat een fijne en vooral goede docente is Dorien. Haar lessen zijn zeer toegankelijk en je leert heel veel!
Mieke S.
Mieke S.
Fijne lessen van een geweldige docente die weet waar ze het over heeft. En leuke extra's zoals mantrazingen (Dorien kan ook nog zingen!)
Mieke S.
Mieke S.
Dorien Bortels van New Nature is een enorm professionele en kundige yoga docent. Ze geeft duidelijke uitleg en nuttige informatie op een rustige, positieve en heel prettige manier.Dat creëert een veilige en ontspannen sfeer waarbij je wordt uitgedaagd meer uit jezelf te halen. Gelijk na de les kijk je alweer uit naar de volgende.
Jacqueline W.
Jacqueline W.
Fijne locatie en een super docente! Dorien is kundig en geeft buiten de groep om iedereen wanneer nodig nog apart aandacht of alternatieve oefeningen als het lichamelijk niet lukt. Blij New nature te hebben gevonden, het geeft mij rust, uitdaging en ontspanning.
Yvette B.
Yvette B.
Dorien is een uitstekende yogadocente. Ze straalt rust en ontspanning uit, Haar rustige aandacht houdt je bij de les. Absoluut een aanrader.
Lieve Van B.
Lieve Van B.
Dorien is een zeer ervaren, gepassioneerde en betrokken docente!
Tessa B.
Tessa B.
Dorien is een geweldige yoga docent ,die oog voor ieder heeft. Ik voel me erg veilig bij haar ..echt een aanrader een yoga les bij Dorien 👍🧘🏼‍♀️Groetjes Petra pastoors
Cor Petra P.
Cor Petra P.
Dorien is super duidelijk in haar uitleg en een hele fijne yogadocent om les van te krijgen!
Naomi H.
Naomi H.
Fijne lessen, heel bekwame docent.
Haar B.
Haar B.
Dorien kan uit een schat aan kennis en ervaring putten. Ze heeft een deel van haar opleiding in India genoten, waar ze later ook als docente nog naar toe is gegaan.

De plek waar ze de lessen geeft -- het oude postkantoor -- is ideaal: heerlijk ruim en licht.

Maar bovenal is Dorien een heel aangename persoonlijkheid, geduldig en betrokken. Je kunt je geen betere docente wensen!
Timo K.
Timo K.
Alle lessen die ik van Dorien heb mogen volgen waren super fijn. Zij is een zeer goede docente, haar manier van les geven is altijd even helder & duidelijk, en de door haar verstrekte informatie zeer goed onderbouwd, dit alles gebed in haar LIEFDEVOLLE ENERGIE, waarin zowel ruimte is voor persoonlijke aandacht, welke je (makkelijk) naar jouw volgende uitdaging(en) triggerd..., alsook mbt de groeps-energie in z'n totaal....,welke door haar subtiel, maar juist daardoor zeer krachtig gestuurd wordt naar grote persoonlijke groei/vooruitgang ..., via zachte, maar concrete en motiverende leiding van haar. Kortom: Als je op zoek bent naar GOEDE YOGA-les : give it a try en neem les bij haar !
Mignon M.
Mignon M.
js_loader

Maak kennis met de hoofddocenten

NewNature Yoga Dorien E-RYT 500

DORIEN | E-RYT 500
Medeoprichter

“Graag begeleid ik je tijdens deze bijzondere Yin Yoga Opleiding. Een Yin Yoga practice is heerlijk verstillend, rustgevend, ontspannend, observerend, aanvaardend en luisterend. Deze Yin energie is de leidraad van onze opleiding, zodat je van hieruit een openheid ervaart om nieuwe kennis op te nemen en te begrijpen.”

NewNature Yoga Jack E-RYT 200

JACK | E-RYT 200
Medeoprichter 

“Ondertussen ben ik graag de Yang die deze Yin balanceert. Ik zorg ervoor dat de Yin Yoga opleiding soepel verloopt en dat je lekker van de Yin kan genieten. Daarnaast zal ik je ook ondersteunen in de praktijklessen en de asana lessen.”

Laten we eraan beginnen

Ben je klaar om de Yin in te duiken?
Laten we samen het avontuur aangaan!