50 UUR YIN YOGA OPLEIDING

YIN YOGA

DOCENTEN OPLEIDING

Tijdens de 50 uur Yin Yoga opleiding duiken we dieper in de theorie en de beoefening van Yin Yoga. We onderzoeken de achtergrond en uitgangspunten van Yin Yoga en bestuderen de verschillende Yin Yoga asana’s. Daarbij besteden we veel aandacht en ruimte aan het beleven en ervaren van de kracht van Yin Yoga. Deze Yin Yoga opleiding is geschikt voor Yoga docenten en Yoga beoefenaars op zoek naar verdieping.

We bieden de Yin Yoga opleiding aan in twee formules: een voltijdse opleiding van maandag tot en met zaterdag, of een deeltijdse opleiding verspreid over twee weken. Wil je graag de Yin Yoga opleiding volgen op je eigen tijd, in je eigen omgeving? Kies dan voor onze Online Yin Yoga opleiding!

50 uur Yin Yoga Opleiding

Eerstvolgende Yin Yoga Opleiding

2 weken Yin Yoga opleiding | Juni 2022

Do 23 juni t/m za 25 juni en Do 30 juni t/m za 2 juli 2022

2 weken Yin Yoga opleiding | April 2023

Do 13 april t/m za 15 april en Do 20 april t/m za 22 april

1 week Yin Yoga opleiding | Mei 2023

Maandag 15 mei t/m zaterdag 20 mei 2023

Waarom een Yin Yoga Opleiding volgen

Onze 50 uur Yin Yoga Opleiding is een  zesdaagse opleiding tijdens dewelke je meer leert over de bijzondere Yin Yoga stijl. Bestudeer en ervaar zelf de vele voordelen van een regelmatige Yin Yoga practice op fysiek, mentaal, energetisch en spiritueel gebied.

Yin Yoga is een moderne Yoga stijl waarbij Yoga benaderd wordt vanuit een yin perspectief. Het is een observerende benadering van Yoga, waarbij de houdingen uitgevoerd worden met als doel om optimale ontspanning te bereiken, rust te ervaren en ruimte te creëren. Je leert voelen wat er in de houdingen gebeurt, op fysiek, mentaal en energetisch niveau. En daar neem je ruim de tijd voor. Yin Yoga houdingen worden drie tot vijf minuten lang aangehouden. Daarbij maak je gebruik van attributen zoals kussens, dekens en blokken, zodat je op een comfortabele manier de houdingen kan ervaren. Door zo lang bewust een houding te beleven kom je tot een dieper niveau van ontspanning en bewustzijn. Je zal merken dat je fysiek veel soepelder wordt en dat je mentaal meer ontspanning krijgt doordat je gedachten, stress en emoties leert loslaten. Tijdens deze Yin Yoga opleiding nemen we ruim de tijd om dit allemaal te ontdekken, te ervaren en te begrijpen.

Yin Yoga Docentenopleiding

Wat gaan we doen

Tijdens de 50 uur Yin Yoga Opleiding bespreken we de herkomst en filosofie van Yin Yoga, de werking van Yin Yoga op het fysieke lichaam, en de basisbeginselen van de meridianenleer. Bovendien bestuderen we de verschillende Yin Yoga asana’s, hoe je ze kan instrueren, variëren en ondersteunen met attributen.

De basistechnieken in het lesgeven en fysiek begeleiden komen tijdens deze opleidingen niet aan bod. Deze worden uitgebreid behandeld en geoefend tijdens onze 200 uur Yoga Opleiding

Deze 50 uur Yin Yoga opleiding is geschikt voor yogadocenten die hun aanbod willen uitbreiden met Yin Yoga, en voor Yoga beoefenaars die op zoek zijn naar verdieping in hun eigen practice.

Yin Yoga theorie

Bestudeer het ontstaan en de leer van Yin Yoga

Yin Yoga lesgeven

Leer houdingen instrueren, variëren en ondersteunen

Yin Yoga asana

Ervaar de voordelen van een regelmatige Yin Yoga practice

Yin Yoga sequencing

Stel zelf een gebalanceerde Yin Yoga les samen

Anatomie

Onderzoek de effecten van Yin Yoga op het bindweefsel en in het bijzonder op de fascia

Chakra's

Begrijp de werking van het hormoonstelsel en de link tussen de hormoonklieren en de chakra’s

Meridianen

Duik dieper in de meridianenleer en ontdek de werking van de 12 hoofdmeridianen

Pranayama

Leer je adem te gebruiken voor meer verdieping en ontspanning

Meditatie

Ervaar een bewuste verstilling en aanwezigheid in het moment

Persoonlijke ontwikkeling

Groei en ontwikkel op persoonlijk en spiritueel gebied

Individuele begeleiding

Geniet van individuele begeleiding, tijdens en na de opleiding

Programma van de Yin Yoga Opleiding

Yin Yoga basisprincipes

We bespreken de oorsprong van Yin Yoga, wat de uitgangspunten zijn van deze nieuwe yoga stijl en hoe je het kan beoefenen.

In een notendop

☯ Ontstaan van Yin Yoga

☯ Yin Yoga en het gebruik van attributen

☯ Drie principes van Yin Yoga

☯ Esthetische en functionele benadering van Yin Yoga

Yin-Yang en het Taoïsme

Het Taoïsme, en de Yin-Yang dualiteit vormen een belangrijk onderdeel van Yin Yoga. We onderzoeken beide concepten en gaan na wat hun rol is in het bereiken van balans en harmonie.

In een notendop

☯ Wat is het Taoïsme?

☯ Wat zijn de belangrijkste levensopvatingen van het Taoïsme?

☯ Yin & Yang betekenis

☯ Yin & Yang dualiteit in het leven

Anatomie

We duiken dieper in de effecten van Yin Yoga op het fysieke lichaam, zodat je deze zelf bewuster kan ervaren, en ook je cursisten hier gericht in kan begeleiden.

In een notendop

☯ Yin Yoga en de fascia

☯ De werking van het hormoonstelsel

☯ De hormoonklieren en de chakra’s

Meridiaanleer

Tijdens de 50 uur Yin Yoga docenten opleiding bestuderen we de basisprincipes van de meridiaanleer. Daarnaast onderzoeken we hoe en waarom Yin Yoga effect heeft op de meridianen en de stroming van energie.

In een notendop

☯ Basisprincipes van de meridiaanleer

☯ De 12 belangrijkste meridianen, hun ligging en hun werking

☯ De effecten van Yin Yoga op onze meridianen en energieblokkades

Yin Yoga lesgeven

We bespreken de verschillende Yin Yoga asana’s in detail zodat je de houdingen beter begrijpt. Deze kennis kan je meenemen in jouw yoga lessen, en kan je verdieping bieden in je eigen practice.

In een notendop

☯ Uitvoering van de asana’s

☯ Voordelen van de asana’s

☯ Hoe de asana’s te variëren

☯ Asana’s en het gebruik van attributen

Yin Yoga sequencing

Uiteraard wil je ook zelf Yin Yoga lessen kunnen opstellen. We bespreken tijdens deze opleiding ook de belangrijkste sequencing technieken voor een goed gebalanceerde Yin Yoga les.

In een notendop

☯ Waar op letten bij het samenstellen van een Yin Yoga les?

☯ Zelf een Yin Yoga practice samenstellen

☯ Feedback op je zelf ontworpen Yin Yoga les

Asana

We starten de dag met een Yin Yoga asanales zodat je lekker ontspannen en fit aan de lesdag kan beginnen. We sluiten de dag af met een asanales om de vele indrukken van de voorbije dag los te laten en op een ontspannen manier de lesdag af te ronden.

Tijdens de asanalessen is er veel aandacht voor variaties en ondersteuning met attributen zodat iedereen van deze lessen kan genieten. 

50 uur yin yoga docenten opleiding
50 uur yin yoga opleiding Nederland
Yin Yoga Leraren Opleiding

Dagindeling 50 uur Yin Yoga opleiding


MAANDAG T/M ZATERDAG

09:00 – 10:00 Yin Yoga asana les
10:30 – 12:00 Theorie
13:15 – 15:30 Yin Yoga lesgeven
16:00 – 17:00 Yin Yoga asana les

 


DONDERDAG T/M ZATERDAG

09:00 – 10:00 Yin Yoga asana les
10:30 – 12:00 Theorie
13:15 – 15:30 Yin Yoga lesgeven
16:00 – 17:00 Yin Yoga asana les

 

Volg de opleiding waar en wanneer je dat wilt!

Kosten van de 50 uur Yin Yoga Opleiding

Online Yin Yoga Opleiding

van € 599,-
449,-
  • ✔️ 80+ videolessen
  • ✔️ Handboek in de vorm van downloadbare documenten
  • ✔️ Tussentijdse quizzen en reflectie opdrachten en 1 finale quiz
  • ✔️ 50 uur Yin Yoga certificaat erkend door Yoga Alliance na succesvolle afronding van de cursus
  • ✔️ Ondersteuning post-cursus

50 uur Yin Yoga opleiding – Veelgestelde vragen

Is de Yin Yoga opleiding erkend door Yoga Alliance?

Ja. NewNature Yoga is een YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Provider). Dat betekent dat ook deze Yin Yoga Opleiding erkend is door Yoga Alliance.

Kan ik aan het einde van de Yin Yoga Opleiding Yin Yoga les geven?

Het is goed om te weten dat dit een verdiepingscursus is. Basistechnieken in het lesgeven zoals instructietechnieken en correctietechnieken komen hier niet aan bod. Deze worden uitgebreid besproken en geoefend tijdens onze 200 uur Yoga Opleiding.

Tijdens de 50 uur Yin Yoga opleiding zal je wel de nodige technieken en informatie aangereikt krijgen om Yin Yoga les te kunnen geven. Zo zal je onder andere leren hoe Yin Yoga precies werkt en in elkaar zit. We zullen ook verschillende Yin Yoga asana’s bespreken, en je zal leren om de houdingen te variëren en te ondersteunen met attributenDaarnaast bespreken we ook hoe een Yin Yoga les samen te stellen, en hoe je cursisten veilig te begeleiden in hun Yin Yoga practice.

Krijg ik op het einde van de Yin Yoga opleiding een Yin Yoga docenten certificaat?

Ja. Na succesvol afronden van de Yin Yoga Opleiding krijg je een 50 uur Yin Yoga docenten certificaat.

Is er een examen?

Aan het einde van de Yin Yoga Opleiding is er een theorie examen.

Hoe weet ik of de Yin Yoga opleiding wel voor mij geschikt is?

De opleiding richt zich naar iedereen die meer wil leren over Yin Yoga, de theorie achter deze yogastijl en de Yin Yoga houdingen.

Onze 50 uur Yin Yoga opleiding is geschikt voor yogadocenten die Yin Yogales willen leren geven, en voor Yoga beoefenaars die op zoek zijn naar verdieping in hun eigen practice. Ervaring met Yin Yoga is geen must. Ook flexibiliteit is geen vereiste!

Hoe lang duurt de Yin Yoga opleiding?

De Yin Yoga Opleiding duurt in totaal 6 lesdagen. Je kan ervoor kiezen om de opleiding in één week af te ronden (lesdagen van maandag tot en met zaterdag), of verspreid over twee weken te volgen (lesdagen van donderdag tot en met zaterdag).

Google en Facebook reviews

Ik heb eind 2022 de 200 uurs Hatha opleiding bij NewNature in Silvolde afgerond. Ik was onder de indruk van de kennis en kunde van Dorien. Respectvol, warm, geduldig, kundig, nieuwsgierig en bovenal in verbinding met alle deelnemers. Yoga kwam in de volle breedte aan bod. Asana's, filosofie, anatomie, didactiek etc, waarbij er voldoende tijd werd genomen om dieper op een thema in te gaan wanneer deze behoefte er was. Ik kan NewNature dan ook zonder enige twijfel aanraden bij iedereen die overweegt yoga-docent te worden. Een cadeau aan jezelf!
Marc ten B.
Marc ten B.
Sinds December 2022 ben ik Hatha yogadocent. De opleiding heb ik ervaren als verbindend, verdiepend en heel leerzaam. Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven in mezelf en de yoga-filosofie. Ik heb dankzij Jack en Dorien zeven prachtige weken mogen ervaren. De liefdevolle, verbindende manier waarop zij hun kennis overdragen is toegankelijk waardoor je de aangeboden stof makkelijk opneemt. Het is meer dan alleen yoga, het is een cadeau voor jezelf. Gun jezelf deze mooie ervaring en je zult begrijpen wat ik bedoel. Heel dankbaar. 💜
Brenda Breedijk-de J.
Brenda Breedijk-de J.
De Nederlandse taal is ontoereikend om uit te drukken wat deze opleiding mij persoonlijk heeft gebracht. Dit neem ik mee voor de rest van mijn leven. De 200uurs Sivananda Hatha Yoga Docenten Opleiding bij NewNatureYogaAcademy. Leren lesgeven, leren over de Yoga filosofie, en werken aan je eigen practise onder profesionele begeleiding van Dorien&Jack. Zeer bekwame en passionele docenten in alle opzichten. Nog bedankt voor de fijne tijd en aandacht. Namasté🙏
Cor L.
Cor L.
Ik heb de 200 uur Hatha yoga opleiding gedaan. Het was een geweldige en hele mooie reis.. De docenten zijn heel professioneel en denken ook mee buiten de lessen. De inhoud van de theorie en filosofie is super interessant, verdiepend en heel leerzaam. De praktijk lessen zijn ook echt heel leerzaam en ook hebben we vaak lessen van Dorien (lerares) mogen ervaren wat heel inspirerend was. Ik kijk uit naar de volgende opleiding die ik bij new nature yoga wil gaan volgen!
Kelly O.
Kelly O.
Top groep, top cursus en top docent. Een echte aanrader & mindblowing ervaring!
Mieke M.
Mieke M.
Hi, In this place can you come to practice Yoga as well or it’s only for the courses? Also is it possible to have it in English?
Maja A.
Maja A.
Geweldige Yin Yoga opleiding! Goede duidelijke uitleg over de theorie, een fijn werkboek en rustige begeleiding. Kortom een aanrader! Ik ben heel blij met deze toevoeging in mijn leven
Ingrid G.
Ingrid G.
In de week van 14 tot en met 21 maart heb ik de Yin-Yoga docenten opleiding van 50 uur gevolgd. Wat een bijzondere week was het. Intensief, interessant en boeiend. Wat heb ik veel geleerd! Mocht je overwegen de opleiding te gaan doen, dan kan ik het meer dan aanbevelen.Dorien van NewNature Academy is een top docent!Lieve Dorien en Jack bedankt voor deze mooie ervaring!Christel van Duuren
Christel van D.
Christel van D.
js_loader

Maak kennis met de hoofddocenten

NewNature Yoga Dorien E-RYT 500

DORIEN | E-RYT 500
Medeoprichter

“Graag begeleid ik je tijdens deze bijzondere Yin Yoga Opleiding. Een Yin Yoga practice is heerlijk verstillend, rustgevend, ontspannend, observerend, aanvaardend en luisterend. Deze Yin energie is de leidraad van onze opleiding, zodat je van hieruit een openheid ervaart om nieuwe kennis op te nemen en te begrijpen.”

NewNature Yoga Jack E-RYT 200

JACK | E-RYT 200
Medeoprichter 

“Ondertussen ben ik graag de Yang die deze Yin balanceert. Ik zorg ervoor dat de Yin Yoga opleiding soepel verloopt en dat je lekker van de Yin kan genieten. Daarnaast zal ik je ook ondersteunen in de praktijklessen en de asana lessen.”

Laten we eraan beginnen

Ben je klaar om de Yin in te duiken?
Laten we samen het avontuur aangaan!