Yin Yoga Opleiding

Yin Yoga Opleiding
50 uur

Wil je je Yin Yoga beoefening verdiepen en jezelf op korte tijd ontwikkelen tot gecertificeerd Yin Yoga docent? Volg dan onze 50 uur Yin Yoga Opleiding! Deze unieke opleiding is geschikt voor yogadocenten en yogabeoefenaars die hun kennis van Yin Yoga willen verdiepen. Tijdens deze zesdaagse Yin Yoga opleiding duiken we dieper in de theorie en praktijk van Yin Yoga. We verkennen de achtergrond en principes van Yin Yoga en bestuderen de verschillende Yin Yoga asana’s. Daarnaast besteden we veel aandacht en ruimte aan het ervaren en beleven van de kracht van Yin Yoga. 

6 dagen

Nederlands

HBO-niveau

Wereldwijd erkend

Over onze Yin Yoga opleiding

Onze Yin Yoga opleiding van 50 uur is speciaal ontworpen voor Yoga beoefenaars en Yoga docenten die hun Yin Yoga practice willen verdiepen en zichzelf willen ontwikkelen tot bekwame Yin Yoga docenten. De zesdaagse opleiding omvat een uitgebreid curriculum dat alle aspecten van Yin Yoga behandelt, inclusief asana’s, pranayamatechnieken, meditatie, anatomie en filosofie. Je leert hoe je een gebalanceerde Yin Yogales kunt samenstellen en aanpassen aan verschillende behoeften en niveaus. Daarbij wordt ook veel aandacht gegeven hoe je je deelnemers fysiek kan begeleiden bij de houdingen en ondersteunen met attributen voor een optimale Yin Yoga beleving. Omdat je zelf dagelijks twee keer de mat op kruipt kan je zelf ook de kracht van een regelmatige practice ervaren en kan je de geleerde theorie ook meteen in de praktijk toepassen.

Yoga Alliance NewNature Yoga
Registered Yoga School NewNature Yoga
YACEP NewNature Yoga
CRKBO Opleidingen NewNature
Yoga Magazine NewNature Yoga

Wat de opleiding inhoudt

Tijdens de 50 uur Yin Yoga Opleiding bespreken we de oorsprong en de filosofie van Yin Yoga, het effect van Yin Yoga op het fysieke lichaam en de basisprincipes van de meridianen. Daarnaast bestuderen we de verschillende Yin Yoga asana’s, hoe je ze kunt instrueren, variëren en ondersteunen met attributen.

Deze 50 uur Yin Yoga opleiding is geschikt voor yogadocenten die hun aanbod willen uitbreiden met Yin Yoga, en voor yogabeoefenaars die hun eigen beoefening willen verdiepen. Ook beginnende yogabeoefenaars zijn van harte welkom om deze opleiding te volgen. We begeleiden iedereen op individueel niveau en passen de asanalessen aan jouw behoeftes en mogelijkheden aan.

Theorie

Bestudeer het ontstaan en de leer van Yin Yoga.

Yin Yoga lesgeven

Leer houdingen instrueren, variëren en ondersteunen.

Yin Yoga Asana

Ervaar de voordelen van een regelmatige Yin Yoga practice.

Sequencing

Stel zelf een gebalanceerde Yin Yoga les samen.

Anatomie

Onderzoek de effecten van Yin Yoga op het bindweefsel en in het bijzonder op de fascia

Chakra's

Begrijp de werking van het hormoonstelsel en de link tussen de hormoonklieren en de chakra’s

Meridianen

Duik dieper in de meridianenleer en ontdek de werking van de 12 hoofdmeridianen

Pranayama

Leer je adem te gebruiken voor meer ontspanning

Meditatie

Ervaar een bewuste verstilling en aanwezigheid in het moment

Ontwikkeling

Groei en ontwikkel op persoonlijk en spiritueel gebied

Begeleiding

Geniet van individuele begeleiding, tijdens en na de opleiding

Waarom NewNature Yoga

Toonaangevend

NewNature Yoga Ashrams is een toonaangevend Yoga Instituut in Nederland en staat garant voor kwaliteitsvolle opleidingen.

20+ jaar ervaring

Geniet van de kennis en deskundigheid van onze docenten met meer dan 20 jaar ervaring in het lesgeven.

Bernie clark

Onze hoofddocente is opgeleid door Bernie Clark. Je ontvangt de authentieke Yin Yogaleer, rechtstreeks van de bron!

50 uur Yin Yoga Opleiding

Nederlandstalig

Enige Nederlandstalige Yoga Ashram in Nederland en België. Onze docenten spreken vloeiend Nederlands, Engels, Frans en Spaans.

Wereldwijd erkend

Onze opleidingen zijn erkend door Yoga Alliance en CRKBO. Deze twee keurmerken staan garant voor hoogstaande kwaliteit.

Veilige omgeving

Bij NewNature Yoga geniet je van een veilige omgeving waar je jezelf kan zijn zodat je maximaal kan groeien en ontwikkelen.

Heb je vragen?

Neem gerust contact met ons op!

Kosten van de opleiding

Interne opleiding

1-persoonskamer met sanitair op de kamer
1199
  • Eenpersoonskamer met sanitair
  • Alle maaltijden en tussendoortjes
  • Theorie- en praktijklessen
  • Handboek en handouts
  • 50 uur Yin Yoga Docenten Certificaat
  • Ondersteuning na de opleiding
50 uur yin yoga docenten opleiding

Deze cursisten gingen je voor

“Intensief, interessant en boeiend.”

In de week van 14 tot en met 21 maart heb ik de Yin-Yoga docenten opleiding van 50 uur gevolgd. Wat een bijzondere week was het. Intensief, interessant en boeiend. Wat heb ik veel geleerd! Mocht je overwegen de opleiding te gaan doen, dan kan ik het meer dan aanbevelen.
Dorien van NewNature Academy is een top docent!
Lieve Dorien en Jack bedankt voor deze mooie ervaring!

5/5

Christel van Duuren

“Ik ben heel blij met deze toevoeging in mijn leven”

Geweldige Yin Yoga opleiding! Goede duidelijke uitleg over de theorie, een fijn werkboek en rustige begeleiding. Kortom een aanrader! Ik ben heel blij met deze toevoeging in mijn leven.

5/5

Ingrid Geurts

“Er wordt goed gekeken naar de mogelijkheden van elk individu.”

De yogalessen die ik gevolgd heb bij NewNature heb ik als zeer prettig ervaren. De begeleiding is deskundig en professioneel, er wordt goed gekeken naar de mogelijkheden van elk individu. Dat maakt dat het voor iedereen mogelijk is om deel te kunnen nemen aan de oefeningen. De sfeer is goed.

5/5

Pauline Messink

Inschrijven voor de opleiding

2023

JUNI 2023

Nederland I NL

6 juni – 11 juni 2023

50 uur Yin Yoga Docent Opleiding met overnachting in de Abdijhoeve, Doetinchem.

2024

JUNI 2024

België I NL

17 juni – 22 juni 2024

50 uur Yin Yoga Docent Opleiding met overnachting in het klooster Notre Dame de la Justice in Sint-Genesius-Rode, Brussel.

JULI 2024

België I NL

8 juli – 13 juli 2024

50 uur Yin Yoga Docent Opleiding met overnachting in het klooster Notre Dame de la Justice in Sint-Genesius-Rode, Brussel.

Veelgestelde vragen

Ja. NewNature Yoga Ashrams is een YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Provider). Dat betekent dat ook deze Yin Yoga Docent Opleiding erkend is door Yoga Alliance.

Het is goed om te weten dat dit een verdiepingscursus is. Basistechnieken in het lesgeven zoals instructietechnieken en correctietechnieken komen hier niet aan bod. Deze worden uitgebreid besproken en geoefend tijdens onze 200 uur Yoga Opleiding.

Tijdens de 50 uur Yin Yoga Docent Opleiding zal je wel de nodige technieken en informatie aangereikt krijgen om Yin Yoga les te kunnen geven. Zo zal je onder andere leren hoe Yin Yoga precies werkt en in elkaar zit. We zullen ook verschillende Yin Yoga asana’s bespreken, en je zal leren om de houdingen te variëren en te ondersteunen met attributen. Daarnaast bespreken we ook hoe een Yin Yoga les samen te stellen, en hoe je cursisten veilig te begeleiden in hun Yin Yoga practice.

Ja. Na succesvol afronden van de Yin Yoga Opleiding krijg je een 50 uur Yin Yoga docenten certificaat.

De opleiding richt zich naar iedereen die meer wil leren over Yin Yoga, de theorie achter deze yogastijl en de Yin Yoga houdingen.

Onze 50 uur Yin Yoga opleiding is geschikt voor yogadocenten die Yin Yogales willen leren geven, en voor Yoga beoefenaars die op zoek zijn naar verdieping in hun eigen practice. Ervaring met Yin Yoga is geen must. Ook flexibiliteit is geen vereiste!

Voor een optimale ervaring raden we aan om de opleiding met overnachting te volgen. Zo kan je je echt even volledig concentreren op de opleiding en de effecten van Yin Yoga ervaren. We zoeken tijdens de opleiding bewust de vertraging en de verstilling op. Door ook intern te verblijven kan je deze vertraging en verstilling nog intenser ervaren. 

Toch begrijpen we dat het niet altijd mogelijk is om de opleiding met overnachting te volgen. In dat geval is het goed als je even contact met ons opneemt zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken!

Het is goed om te weten dat Hatha Yoga de basis is van alle moderne yogavormen. 

Bij Yin Yoga worden de Hatha Yoga asana’s aangepast en wordt meer gefocust op het Yin aspect, namelijk het ontspannen. De houdingen die binnen Yin Yoga worden uitgevoerd zijn voornamelijk liggende en zittende houdingen. Deze worden zeer langzaam en bewust uitgevoerd, op een koud lichaam. Op deze manier kan je beter en dieper werken op het bindweefsel. Daarnaast worden de houdingen ook voor langere tijd aangehouden, wel drie tot vijf minuten! Je zal merken dat je hierdoor zowel fysiek als mentaal veel meer kan ontspannen en er veel ruimte vrijkomt. Bij Yin Yoga neem je ook ruim de tijd om jezelf goed te ondersteunen met attributen. Op deze manier kan je nog beter loslaten en je overgeven aan de houding zodat je nog dieper in de ontspanning kan komen. 

We merken dat er vandaag erg veel nood is aan ontspanning. Dat maakt dat Yin Yoga tegenwoordig steeds populairder wordt als yogastijl, ook onder beginners. 

Yin Yoga is zeker geschikt voor beginnende Yoga beoefenaars. Wel is het goed om je te laten begeleiden door een bekwame yoga docent die ervoor kan zorgen dat je de houdingen goed uitvoert en dat het het beste uit je practice kan halen. 

Tijdens deze opleiding leer je hoe je jezelf en anderen veilig kan begeleiden bij hun Yin Yoga practice.

NewNature Yoga Dorien E-RYT 500

Laten we kennismaken

Plan een gratis kennismakingsgesprek in met één van onze docenten. We nemen graag de tijd om je te ontmoeten en al je vragen te beantwoorden.

NewNature Yoga Jack E-RYT 200