Ademhalingscursus

Ademhalingscursus

6 Audio- & videolessen

Unieke starter template

begeleide meditaties

persoonlijke begeleiding

Deze cursisten gingen je voor

“Intensief, interessant en boeiend.”

5/5

Christel van Duuren

“Ik ben heel blij met deze toevoeging in mijn leven”

5/5

Ingrid Geurts

“Er wordt goed gekeken naar de mogelijkheden van elk individu.”

5/5

Pauline Messink

Over onze Ademhalingscursus

Tijdens deze ademhalingscursus voor beginners leer je verschillende ademhalingsoefeningen die je ondersteunen om je adem en daarmee ook je gedachten onder controle te krijgen. Je zal leren hoe de ademhalingsoefeningen werken, wat hun voordelen zijn, en je krijgt ook oefeningen mee zodat je zelf aan de slag kan. Dankzij deze technieken ga je voortaan door het leven met meer energie, minder stress, en meer rust en ontspanning.

Programma

We bespreken tijdens deze opleiding de basisbeginselen van het mediteren, wat de ideale omstandigheden zijn voor meditatie, verschillende mogelijke zithoudingen, verschillende meditatietechnieken, belemmeringen bij meditatie, en meer.

Je leert tijdens opleiding Meditatie & Pranayama verschillende pranayama technieken beheersen. We bespreken hierbij de theorie van de ademhalingsoefeningen, en leggen stap voor stap uit hoe je deze onder de knie kan krijgen. Daarnaast krijg je stapsgewijs zorgvuldig opgebouwde pranayama oefeningen zodat je op je eigen tempo steeds meer controle krijgt over je adem. 

Aan het einde van deze opleiding heb je geleerd hoe je je adem kan controleren om meer energie te krijgen, of om te ontspannen en tot rust te komen. Je hebt technieken aangeleerd om je gedachten bewust te kunnen verstillen en om los te komen van je omgeving en verbinding te maken met je eigen kern. Dankzij deze technieken ben je niet afhankelijk van je omgeving voor het vinden van rust en ontspanning, maar heb je geleerd om deze rust en ontspanning bij jezelf terug te vinden.

15 Videolessen

Duidelijke uitleg en demonstratie van de theorie en uitvoering van de verschillende technieken zodat je deze zelfstandig en veilig kan beoefenen.

15+ meditaties

Ontdek verschillende meditatietechnieken aan de hand van de begeleide meditaties (chakra meditaties, So Ham meditatie, Kayotsarg en meer).

pranayama technieken

Ontdek de belangrijkste ademhalingstechnieken (zoals buikademhaling, Volledige Yoga Ademhaling, Anuloma Viloma, Kapalbhati).

Pranayama oefeningen

Stapsgewijs zorgvuldig opgebouwde pranayama oefeningen zodat je op je eigen tempo steeds meer controle krijgt over je adem.

Reflectie opdrachten

Regelmatige reflectie opdrachten zodat je je eigen evolutie in beeld krijgt en om de oefeningen en hun effecten bewuster te ervaren.

Individuele begeleiding

Onze docenten staan steeds voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het ontwikkelen van je meditatie en pranayama practice.

Waarom NewNature Yoga

Toonaangevend

NewNature Yoga is een toonaangevend Yoga Instituut in Nederland en staat garant voor kwaliteitsvolle opleidingen.

20+ jaar ervaring

Geniet van de kennis en deskundigheid van onze docenten met meer dan 20 jaar ervaring in het lesgeven.

opgeleid in india

Onze hoofddocente heeft haar opleiding in India genoten en heeft ook in een Yoga Ashram in India studenten opgeleid tot yoga docent.

50 uur Yin Yoga Opleiding

persoonlijke video's

Geen klassikaal opgenomen onpersoonlijke lesstof maar rechtstreeks naar jou gerichte persoonlijke video’s.

Wereldwijd erkend

Onze opleidingen zijn erkend door Yoga Alliance en CRKBO. Deze twee keurmerken staan garant voor hoogstaande kwaliteit.

individuele begeleiding

Tijdens en na de opleiding staan onze docenten voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden en je te begeleiden in jouw practice.

Yoga Alliance NewNature Yoga
Registered Yoga School NewNature Yoga
YACEP NewNature Yoga

Kosten voor de Ademhalingscursus

Ademhalingscursus

Voor meer energie en vitaliteit!
20,-
  • 6 Gepersonaliseerde audio- & videolessen
  • 15+ Meditaties en Pranayama oefeningen
  • Reflectie opdrachten
  • Downloadbaar leesmateriaal
  • Ondersteuning tijdens en na de opleiding
Start nu!

Veelgestelde vragen over onze Ademhalingscursus

Is deze Meditatie Cursus voor mij geschikt?

De Meditatie Cursus is toegankelijk voor beginnende en ervaren meditatie beoefenaars.

Is de Meditatie Cursus erkend door Yoga Alliance?

Yoga Alliance vraagt alle bij hun geregistreerde Yoga docenten om iedere drie jaar minstens 30 uur bijscholing te volgen om de kwaliteit van hun docenten te garanderen. NewNature Yoga is geregistreerd bij Yoga Alliance als YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Provider). Dit betekent dat ook deze Meditatie Cursus bij Yoga Alliance erkend wordt als vervolgopleiding. 

Hoelang heb ik toegang tot de Meditatie Cursus?

Je hebt meteen en onbeperkt toegang tot de Meditatie Cursus. Dit betekent dat je alle lessen zo vaak kan herbekijken als je wil. Het leesmateriaal kan je downloaden zodat je het altijd beschikbaar hebt.

Kan ik meteen starten met de Meditatie Cursus?

Ja! Na aanschaf van de Meditatie Cursus kan je meteen starten.

Kun je zelf leren mediteren?

Ja, je kunt zeker zelf leren mediteren. Met oefening en consistentie kun je meditatie integreren in je dagelijks leven en profiteren van de vele voordelen voor je geestelijke en lichamelijke welzijn.

Hoe begin je te mediteren?

Om te beginnen met mediteren, zoek je een rustige plek waar je niet gestoord wordt. Ga in een comfortabele zithouding zitten, met een rechte rug. Sluit je ogen en focus op je ademhaling. Laat gedachten voorbij drijven zonder je eraan vast te houden. Breng je aandacht steeds terug naar je ademhaling als je merkt dat je afgeleid bent. Begin met een paar minuten per dag en bouw dit langzaam op naar langere sessies. Het belangrijkste is om geduldig te zijn en jezelf de tijd te geven om te wennen aan de praktijk van meditatie. Bij NewNature Yoga begeleiden we graag bij jouw meditatie beoefening! 

Waar moet je aan denken tijdens mediteren?

Tijdens meditatie is het doel meestal om je geest te kalmeren en je aandacht te richten. In veel meditatietechnieken wordt de focus vaak gelegd op één enkel punt, zoals je ademhaling, een mantra, een kaarsvlam, of een bepaald object in je gedachten. Het gaat erom dat je je gedachten niet laat afdwalen naar zorgen, plannen of andere afleidingen. Probeer steeds met een open geest en zonder oordeel te mediteren.

Wat is mediteren en hoe doe je dat?

Meditatie is een praktijk waarbij je je geest traint om bewust aanwezig te zijn in het huidige moment zonder oordelen. Om te mediteren, zoek je een rustige plek, zit je comfortabel, sluit je je ogen, en focus je op je ademhaling of een ander gekozen punt van aandacht. Laat gedachten voorbijgaan zonder eraan vast te houden en breng je aandacht steeds terug naar je focuspunt. Mediteer regelmatig om de voordelen voor je geestelijke en lichamelijke welzijn te ervaren.

Hoe weet je dat je goed mediteert?

Je weet dat je goed mediteert als je in staat bent om je geest te kalmeren, je aandacht te richten op het gekozen focuspunt (zoals je ademhaling), en gedachten te laten voorbijgaan zonder je eraan vast te klampen. Het gaat niet om perfectie, maar om de bereidheid om te oefenen en te groeien in je meditatiepraktijk.

Waarom is mediteren moeilijk?

Meditatie kan moeilijk zijn vanwege de uitdaging om de geest tot rust te brengen en gedachten los te laten. Onze geest is vaak onrustig en vol afleidingen, waardoor het lastig is om volledig in het moment te zijn. Consistente beoefening en geduld zijn nodig om de vaardigheid van meditatie te ontwikkelen.

Is elke dag mediteren goed?

Ja, elke dag mediteren kan gunstig zijn voor je geestelijke en lichamelijke welzijn. Het helpt bij het verminderen van stress, het verbeteren van de focus en het vergroten van het gevoel van welzijn.

Wat is de beste tijd voor meditatie?

De beste tijd voor meditatie is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en dagelijkse routine. Voor velen werkt het om ‘s ochtends te mediteren om de dag rustig te beginnen, maar meditatie kan op elk moment van de dag worden beoefend, zolang je een rustige en geschikte tijd kunt vinden waarin je niet gestoord wordt.

Kan je ook liggend mediteren?

Ja, je kunt ook liggend mediteren. Hoewel de traditionele meditatiehouding zittend is, is het mogelijk om liggend te mediteren als je comfortabel en ontspannen kunt blijven zonder in slaap te vallen. Liggend mediteren kan nuttig zijn bij ontspanningsoefeningen of meditaties voor het slapengaan.

Kun je mediteren in bed?

Ja, je kunt mediteren in bed, maar het kan lastiger zijn om wakker en alert te blijven. Het is beter om rechtop te zitten als je actief en gefocust wilt mediteren. Als je in bed wilt mediteren, kies dan voor ontspannende meditaties voor het slapengaan om te voorkomen dat je in slaap valt tijdens de meditatie.

Yoga Leraar Opleiding

Andere vraag? Neem contact op