Meditatie Cursus

Meditatie Cursus

15 gepersonaliseerde Videolessen

15+ meditatie technieken met theorie uitleg

ademhalingsoefeningen theorie & praktijk

Downloadbaar leesmateriaal

Ontdek de kracht van meditatie en Pranayama

Tijdens deze Meditatie Cursus ga je zelf aan de slag met het mediteren en leer je verschillende ademhalingstechnieken beheersen. Ontdek wat een regelmatige meditatie beoefening met je doet, en leer je gedachten en emoties te controleren en ervaar meer rust, ontspanning en tevredenheid in het moment.

Leren mediteren

Wat maakt onze Meditatie Cursus uniek?

De Meditatie Cursus is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde meditatie beoefenaars die zich verder willen verdiepen in de theorie en praktijk van verschillende meditatie technieken. 

Tijdens deze Meditatie Cursus leer je de theorie achter het mediteren, voordelen van meditatie, verschillende meditatiehoudingen en meer. Dankzij de begeleide meditatielessen ontdek je maar liefst 15+ meditatie technieken! Hierdoor zal je leren om je concentratievermogen te verbeteren en steeds meer bewust aanwezig te zijn in het moment. We starten met toegankelijke technieken zoals het mediteren op de ademhaling en meditatie voor meer rust en vertrouwen. Geleidelijk aan keren we steeds meer naar binnen met onder andere Chakra meditaties, So Ham meditatie en meer. Dankzij deze meditaties leer je opnieuw verbinding te maken met jezelf en je bewust te worden van de rust en stilte die je altijd in jezelf kan terugvinden. Hierdoor ervaar je ook meer rust en verstilling, kracht en zelfvertrouwen in het dagelijkse leven. 

Omdat meditatie en ademhaling hand in hand gaan leer je tijdens deze Meditatie Cursus ook de belangrijkste ademhalingsoefeningen in detail. We bespreken de theorie achter deze pranayama oefeningen en oefenen deze ook in de praktijk aan de hand van de vele opbouwende ademhalingsoefeningen. Stap voor stap word je hierin begeleid zodat je op een veilige manier je pranayama practice kan opbouwen. 

Onze Meditatie Cursus is internationaal erkend

Yoga Alliance NewNature Yoga
Registered Yoga School NewNature Yoga
YACEP NewNature Yoga
CRKBO Opleidingen NewNature
Yoga Magazine NewNature Yoga

Programma

We bespreken tijdens deze Meditatie Cursus de basisbeginselen van het mediteren, wat de ideale omstandigheden zijn voor meditatie, verschillende mogelijke zithoudingen, verschillende meditatietechnieken, belemmeringen bij meditatie, en meer.

Je leert tijdens deze Meditatie Cursus verschillende pranayama technieken beheersen. We bespreken hierbij de theorie van de ademhalingsoefeningen, en leggen stap voor stap uit hoe je deze onder de knie kan krijgen. Daarnaast krijg je stapsgewijs zorgvuldig opgebouwde pranayama oefeningen zodat je op je eigen tempo steeds meer controle krijgt over je adem. 

Onze Meditatie Cursus omvat meer dan 30 uur aan lesmateriaal. Je leert de theorie en oefent deze ook in de praktijk. Dankzij de regelmatige reflectieverslagen krijg je ook een dieper inzicht in jouw persoonlijke meditatie beoefening. 

Aan het einde van deze Meditatie Cursus heb je geleerd hoe je je adem kan controleren om meer energie te krijgen, of om te ontspannen en tot rust te komen. Je hebt technieken aangeleerd om je gedachten bewust te kunnen verstillen en om los te komen van je omgeving en verbinding te maken met je eigen kern. Dankzij deze technieken ben je niet afhankelijk van je omgeving voor het vinden van rust en ontspanning, maar heb je geleerd om deze rust en ontspanning bij jezelf terug te vinden.

15 Videolessen

Duidelijke uitleg en demonstratie van de theorie en uitvoering van de verschillende technieken zodat je deze zelfstandig en veilig kan beoefenen.

15+ meditaties

Ontdek verschillende meditatietechnieken aan de hand van de begeleide meditaties (chakra meditaties, So Ham meditatie, Kayotsarg en meer).

pranayama technieken

Ontdek de belangrijkste ademhalingstechnieken (zoals buikademhaling, Volledige Yoga Ademhaling, Anuloma Viloma, Kapalbhati).

Pranayama oefeningen

Stapsgewijs zorgvuldig opgebouwde pranayama oefeningen zodat je op je eigen tempo steeds meer controle krijgt over je adem.

Reflectie opdrachten

Regelmatige reflectie opdrachten zodat je je eigen evolutie in beeld krijgt en om de oefeningen en hun effecten bewuster te ervaren.

Individuele begeleiding

Onze docenten staan steeds voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het ontwikkelen van je meditatie en pranayama practice.

Waarom NewNature Yoga

Toonaangevend

NewNature Yoga is een toonaangevend Yoga Instituut in Nederland en staat garant voor kwaliteitsvolle opleidingen.

20+ jaar ervaring

Geniet van de kennis en deskundigheid van onze docenten met meer dan 20 jaar ervaring in het lesgeven.

opgeleid in india

Onze hoofddocente heeft haar opleiding in India genoten en heeft ook in een Yoga Ashram in India studenten opgeleid tot yoga docent.

50 uur Yin Yoga Opleiding

persoonlijke video's

Geen klassikaal opgenomen onpersoonlijke lesstof maar rechtstreeks naar jou gerichte persoonlijke video’s.

Wereldwijd erkend

Onze opleidingen zijn erkend door Yoga Alliance en CRKBO. Deze twee keurmerken staan garant voor hoogstaande kwaliteit.

individuele begeleiding

Tijdens en na de opleiding staan onze docenten voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden en je te begeleiden in jouw practice.

Kosten van de Meditatie Cursus

Meditatie Cursus

Meer dan 30 uur aan lesmateriaal!
97
73,-
  • 15 Gepersonaliseerde videolessen
  • 15+ Meditaties en Pranayama oefeningen
  • Reflectie opdrachten
  • Downloadbaar leesmateriaal
  • Ondersteuning tijdens en na de opleiding
Start nu!

Deze cursisten gingen je voor

“Dit neem ik mee voor de rest van mijn leven

De Nederlandse taal is ontoereikend om uit te drukken wat deze opleiding mij persoonlijk heeft gebracht. Dit neem ik mee voor de rest van mijn leven. Zeer bekwame en passionele docenten in alle opzichten.

Leren mediteren ervaring
5/5

Cor L.

“Gelijk na de les kijk je alweer uit naar de volgende”

Dorien is een enorm professionele en kundige yoga docent. Ze geeft duidelijke uitleg en nuttige informatie op een rustige, positieve en heel prettige manier. Dat creëert een veilige en ontspannen sfeer waarbij je wordt uitgedaagd meer uit jezelf te halen. Gelijk na de les kijk je alweer uit naar de volgende.

5/5

Jacqueline W.

“De praktijklessen zijn heel leerzaam en inspirerend”

Het was een geweldige en hele mooie reis. De inhoud van de theorie is super interessant, verdiepend en heel leerzaam. De praktijklessen zijn ook echt heel leerzaam en inspirerend. Ik kijk uit naar de volgende opleiding!

Meditatie Cursus Ervaring
5/5

Kelly O.

Veelgestelde vragen over onze Meditatie cursus

Is deze Meditatie Cursus voor mij geschikt?

De Meditatie Cursus is toegankelijk voor beginnende en ervaren meditatie beoefenaars.

Is de Meditatie Cursus erkend door Yoga Alliance?

Yoga Alliance vraagt alle bij hun geregistreerde Yoga docenten om iedere drie jaar minstens 30 uur bijscholing te volgen om de kwaliteit van hun docenten te garanderen. NewNature Yoga is geregistreerd bij Yoga Alliance als YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Provider). Dit betekent dat ook deze Meditatie Cursus bij Yoga Alliance erkend wordt als vervolgopleiding. 

Hoelang heb ik toegang tot de Meditatie Cursus?

Je hebt meteen en onbeperkt toegang tot de Meditatie Cursus. Dit betekent dat je alle lessen zo vaak kan herbekijken als je wil. Het leesmateriaal kan je downloaden zodat je het altijd beschikbaar hebt.

Kan ik meteen starten met de Meditatie Cursus?

Ja! Na aanschaf van de Meditatie Cursus kan je meteen starten.

Kun je zelf leren mediteren?

Ja, je kunt zeker zelf leren mediteren. Met oefening en consistentie kun je meditatie integreren in je dagelijks leven en profiteren van de vele voordelen voor je geestelijke en lichamelijke welzijn.

Hoe begin je te mediteren?

Om te beginnen met mediteren, zoek je een rustige plek waar je niet gestoord wordt. Ga in een comfortabele zithouding zitten, met een rechte rug. Sluit je ogen en focus op je ademhaling. Laat gedachten voorbij drijven zonder je eraan vast te houden. Breng je aandacht steeds terug naar je ademhaling als je merkt dat je afgeleid bent. Begin met een paar minuten per dag en bouw dit langzaam op naar langere sessies. Het belangrijkste is om geduldig te zijn en jezelf de tijd te geven om te wennen aan de praktijk van meditatie. Bij NewNature Yoga begeleiden we graag bij jouw meditatie beoefening! 

Waar moet je aan denken tijdens mediteren?

Tijdens meditatie is het doel meestal om je geest te kalmeren en je aandacht te richten. In veel meditatietechnieken wordt de focus vaak gelegd op één enkel punt, zoals je ademhaling, een mantra, een kaarsvlam, of een bepaald object in je gedachten. Het gaat erom dat je je gedachten niet laat afdwalen naar zorgen, plannen of andere afleidingen. Probeer steeds met een open geest en zonder oordeel te mediteren.

Wat is mediteren en hoe doe je dat?

Meditatie is een praktijk waarbij je je geest traint om bewust aanwezig te zijn in het huidige moment zonder oordelen. Om te mediteren, zoek je een rustige plek, zit je comfortabel, sluit je je ogen, en focus je op je ademhaling of een ander gekozen punt van aandacht. Laat gedachten voorbijgaan zonder eraan vast te houden en breng je aandacht steeds terug naar je focuspunt. Mediteer regelmatig om de voordelen voor je geestelijke en lichamelijke welzijn te ervaren.

Hoe weet je dat je goed mediteert?

Je weet dat je goed mediteert als je in staat bent om je geest te kalmeren, je aandacht te richten op het gekozen focuspunt (zoals je ademhaling), en gedachten te laten voorbijgaan zonder je eraan vast te klampen. Het gaat niet om perfectie, maar om de bereidheid om te oefenen en te groeien in je meditatiepraktijk.

Waarom is mediteren moeilijk?

Meditatie kan moeilijk zijn vanwege de uitdaging om de geest tot rust te brengen en gedachten los te laten. Onze geest is vaak onrustig en vol afleidingen, waardoor het lastig is om volledig in het moment te zijn. Consistente beoefening en geduld zijn nodig om de vaardigheid van meditatie te ontwikkelen.

Is elke dag mediteren goed?

Ja, elke dag mediteren kan gunstig zijn voor je geestelijke en lichamelijke welzijn. Het helpt bij het verminderen van stress, het verbeteren van de focus en het vergroten van het gevoel van welzijn.

Wat is de beste tijd voor meditatie?

De beste tijd voor meditatie is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en dagelijkse routine. Voor velen werkt het om ‘s ochtends te mediteren om de dag rustig te beginnen, maar meditatie kan op elk moment van de dag worden beoefend, zolang je een rustige en geschikte tijd kunt vinden waarin je niet gestoord wordt.

Kan je ook liggend mediteren?

Ja, je kunt ook liggend mediteren. Hoewel de traditionele meditatiehouding zittend is, is het mogelijk om liggend te mediteren als je comfortabel en ontspannen kunt blijven zonder in slaap te vallen. Liggend mediteren kan nuttig zijn bij ontspanningsoefeningen of meditaties voor het slapengaan.

Kun je mediteren in bed?

Ja, je kunt mediteren in bed, maar het kan lastiger zijn om wakker en alert te blijven. Het is beter om rechtop te zitten als je actief en gefocust wilt mediteren. Als je in bed wilt mediteren, kies dan voor ontspannende meditaties voor het slapengaan om te voorkomen dat je in slaap valt tijdens de meditatie.

Andere vraag? Neem contact op