Online Yin Yoga docenten opleiding

ONLINE YIN YOGA OPLEIDING

50 UUR DOCENTEN OPLEIDING

De Online Yin Yoga Opleiding van NewNature Yoga is een professionele opleiding die je kan volgen op je eigen tempo, waar en wanneer je maar wil.

Wat te verwachten

In dit filmpje krijg je een eerste indruk van onze Online Yin Yoga opleiding. Wat kan je verwachten? Hoe zit de opleiding in elkaar? Wat gaan we behandelen,…?

Ontdek het in dit filmpje en/of lees meer hieronder.

YACEP

Wat gaan we doen

Yin Yoga theorie

Bestudeer het ontstaan en de leer van Yin Yoga

Yin Yoga lesgeven

Leer lesgeven, variëren en ondersteunen

Yin Yoga asana

Ervaar de voordelen van een regelmatige Yin Yoga practice

Yin Yoga sequencing

Stel zelf een gebalanceerde Yin Yoga les samen

Anatomie

Onderzoek de fysieke effecten van Yin Yoga, het bindweefsel en in het bijzonder de fascia

Chakra's

Begrijp de werking van het hormoonstelsel en de link tussen hormoonklieren en de chakra’s

Meridianen

Duik dieper in de meridianenleer en ontdek de werking van de 12 hoofdmeridianen

Pranayama

Leer je adem te gebruiken voor meer verdieping en ontspanning

Meditatie

Ervaar een bewuste verstilling en aanwezigheid in het moment

Persoonlijke ontwikkeling

Groei en ontwikkel op persoonlijk en spiritueel gebied

Individuele begeleiding

Geniet van individuele begeleiding, tijdens en na de opleiding

Programma en lesinhoud van de Online

Yin Yoga opleiding

Onze online Yin Yoga opleiding biedt meer dan 50 uur aan studiemateriaal in de vorm van video’s, leesmateriaal, quizzen en opdrachten. De lessen zijn dusdanig opgebouwd dat er een aangename afwisseling is tussen theorie en praktijk. Tussendoor krijg je regelmatig quizzen aangeboden om even te kijken of je de materie goed begrijpt en beheerst.

Voor optimaal gebruiksgemak vind je bij iedere les het bijbehorende leesmateriaal zodat je gemakkelijker het overzicht behoudt.

Hieronder even een overzicht van de onderwerpen die tijdens deze online Yin Yoga opleiding aan bod komen. Het programma van de Online Yin Yoga opleiding is dezelfde als van onze fysieke Yin Yoga opleiding.

 

Yin Yoga basisprincipes

☯ Yin Yoga en gebruik van attributen

☯ Drie principes van Yin Yoga

☯ Esthetische en functionele benadering van Yin Yoga

Yin-Yang en het Taoisme

Het Taoisme, en de Yin-Yang dualiteit vormen een belangrijk onderdeel van Yin Yoga. We onderzoeken beide concepten en gaan na wat hun rol is in

☯ Wat is het Taoisme?

☯ Wat zijn de belangrijkste levensopvatingen van het Taoisme?

☯ Yin & Yang betekenis

☯ Yin & Yang dualiteit in het leven

Anatomie

We duiken dieper in de effecten van Yin Yoga op het fysieke lichaam, zodat je deze zelf bewuster kan ervaren, en ook je cursisten hier gericht in kan begeleiden.

☯ Yin Yoga en de fascia

☯ De werking van het hormoonstelsel

☯ De hormoonklieren en de chakra’s

Meridiaanleer

Tijdens deze online Yin Yoga opleiding bestuderen we de basisprincipes van de meridianenleer. Daarnaast onderzoeken we hoe en waarom Yin Yoga effect heeft op de meridianen en de stroming van energie.

☯ Basisprincipes van de meridianenleer

☯ De 12 belangrijkste meridianen, hun ligging en hun werking

☯ De effecten van Yin Yoga op onze meridianen en energieblokkades

Yin Yoga lesgeven

We bespreken 24 Yin Yoga asana’s in detail, en kijken hierbij naar:

☯ De uitvoering van de asana’s

☯ Voordelen van de asana’s

☯ Hoe de asana’s te variëren

☯ Asana’s en het gebruik van attributen

Yin Yoga sequencing

Uiteraard wil je ook zelf Yin Yoga lessen kunnen opstellen. We bespreken tijdens deze opleiding ook de belangrijkste sequencing technieken voor een goed gebalanceerde Yin Yoga les.

☯ Waar op letten bij het samenstellen van een Yin Yoga les?

☯ Zelf een Yin Yoga practice samenstellen

☯ Optionele feedback op je zelf ontworpen Yin Yoga les

Asana

Tijdens deze opleiding krijg je maar liefst 12 begeleide asana lessen zodat je de geleerde materie meteen kan gaan toepassen, en je eigen practice kan verdiepen. Tijdens de asanalessen is er veel aandacht voor variaties en ondersteuning met hulpmiddelen zodat iedereen van deze lessen kan genieten. Is er toch een bepaalde houding waar je zelf niet uitkomt, of loop je ergens tegenaan? Aarzel niet om ons te contacteren zodat we samen kunnen nagaan wat het beste bij je past!

50 uur Yin Yoga opleiding online
50 uur Yin Yoga docenten opleiding online
Online Yoga Docenten Opleidingen NewNature Yoga

IMPRESSIE VAN ONZE ONLINE YIN YOGA OPLEIDING

80+ video’s

30+ downloadbare documenten

Quizzen en reflectie opdrachten

12 begeleide Asanalessen

Yoga Alliance en CRKBO geregistreerd

Ondersteuning tijdens en na de opleiding

Veelgestelde vragen over de

Online Yin Yoga opleiding

Is de NewNature Yoga Online Yin Yoga Opleiding erkend door Yoga Alliance?

Ja. NewNature Yoga is een YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Provider). Dat betekent dat ook deze Online Yin Yoga Opleiding erkend is door Yoga Alliance

Kan ik aan het einde van de Online Yin Yoga Opleiding Yin Yoga les geven?

Het is goed om te weten dat de 50 uur Online Yin Yoga Opleiding een verdiepingscursus is. Basistechnieken in het lesgeven zoals instructietechnieken en correctietechnieken komen hier niet aan bod. Deze worden uitvoerig behandeld en in de praktijk geoefend tijdens onze 200 uur Yoga Opleiding.

Wel zal je tijdens deze Online Yin Yoga Opleiding de nodige technieken en informatie aangereikt krijgen om Yin Yoga les te kunnen geven.

Zo zal je onder andere leren hoe Yin Yoga precies werkt en in elkaar zit. We zullen ook verschillende Yin Yoga houdingen bespreken, en je zal leren om de houdingen te variëren en te ondersteunen met attributen.

Daarnaast bespreken we ook hoe een Yin Yoga les op te bouwen, en hoe je cursisten veilig te begeleiden in hun Yin Yoga practice.

Krijg ik op het einde van de Online Yin Yoga Opleiding een Yin Yoga docenten certificaat?

Ja. Na succesvol afronden van deze Online Yin Yoga Opleiding krijg je een 50 uur Yin Yoga docenten certificaat, erkend door Yoga Alliance.

Is er een examen aan het einde van de Online Yin Yoga Opleiding?

Wanneer alle lessen afgerond zijn, en ook de tussentijdse quizzen gemaakt en behaald, krijg je op het einde van de online Yin Yoga Opleiding een examenquiz. Deze moet je behalen alvorens je het certificaat krijgt.

Wat als ik een tussentijdse quiz of het examen niet haal?

Je kan zowel de quizzen als het examen zo vaak herhalen als nodig is. Je kan ook de lessen opnieuw bekijken alvorens een quiz opnieuw af te nemen.

Hoe weet ik of deze Online Yin Yoga Opleiding wel voor mij geschikt is?

De Online Yin Yoga Opleiding richt zich naar iedereen die meer wil leren over Yin Yoga, de theorie achter deze yogastijl en de Yin Yoga houdingen.

Deze Online Yin Yoga opleiding is geschikt voor iedereen die zijn of haar Yin Yoga practice wil verdiepen, en wie op zoek is naar een professionele opleiding om Yin Yogales te leren geven.

Ben jij hiernaar op zoek? Dan is deze opleiding geschikt voor jou!

Heb je liever fysieke begeleiding? Kijk dan ook eens naar onze fysieke 50 uur Yin Yoga Opleiding.

Neem ook eens een kijkje naar al onze Yoga Opleidingen.

Wanneer kan ik aan de Online Yin Yoga Opleiding starten?

Meteen na registratie en betaling krijg je toegang tot de Online Yin Yoga Opleiding, en kan je aan de opleiding starten.

Hoe lang duurt de Online Yin Yoga Opleiding?

De onine Yin Yoga Opleiding omvat in totaal zo’n 50 uur aan studiemateriaal, in de vorm van videolessen, leesmateriaal, opdrachten en quizes. Jij bepaalt zelf hoe lang jij hierover doet.

Hoe lang heb ik toegang tot de Online Yin Yoga Opleiding?

Je krijgt twee jaar toegang tot de NewNature Yoga Online Yin Yoga Opleiding en al het lesmateriaal. Het lesmateriaal is downloadbaar.

Wat als ik vragen heb tijdens de Online Yin Yoga Opleiding?

Bij vragen tijdens de Online Yin Yoga opleiding kan je altijd met ons contact opnemen. Als je dat wenst kan je ook een zoom gesprek inplannen.

Waarom zou ik kiezen voor een Online Yin Yoga opleiding?

Een online opleiding kan de ideale uitkomst zijn als je een erg druk of onregelmatig rooster hebt, of als je graag zelf bepaalt waar en wanneer je lessen volgt.

Met een online opleiding heb je zelf de vrijheid om je opleiding in te delen zoals je het zelf graag wil.

Optimale vrijheid, zonder te moeten inboeten aan kwaliteit!

Google en Facebook reviews

In de week van 14 tot en met 21 maart heb ik de Yin-Yoga docenten opleiding van 50 uur gevolgd. Wat een bijzondere week was het. Intensief, interessant en boeiend. Wat heb ik veel geleerd! Mocht je overwegen de opleiding te gaan doen, dan kan ik het meer dan aanbevelen.Dorien van NewNature Academy is een top docent!Lieve Dorien en Jack bedankt voor deze mooie ervaring!Christel van Duuren
Christel van D.
Christel van D.
Afgelopen maart heb ik de opleiding tot yogadocent bij NewNature Academy gevolgd. Deze opleiding waarin ik werd ondergedompeld in yoga, haar filosofie, anatomie, het lesgeven en het uitvoeren van correcties heb ik als een cadeautje voor mezelf ervaren. Ik had voor de opleiding nog geen enkele ervaring met lesgeven, maar Dorien en Jack gaven mij het vertrouwen dat ik aan het einde van de opleiding zeker in staat was om yogalessen te geven, waardoor ik rustig aan het lesgeven kon wennen en me er steeds zekerder bij voelde. Ik heb Dorien en Jack ervaren als hele open en warme mensen, waardoor ik me fijn en veilig voelde om mijzelf te kunnen zijn. Ik ben tijdens deze opleidingsmaand ontzettend gegroeid, niet alleen tot yogadocent, maar ook zeker als mens. Ik had het zeker niet willen missen!
annemijn L.
annemijn L.
Afgelopen maart heb ik de opleiding tot yogadocent bij NewNature Academy gevolgd. Deze opleiding waarin ik werd ondergedompeld in yoga, haar filosofie, anatomie, het lesgeven en het uitvoeren van correcties heb ik als een cadeautje voor mezelf ervaren. Ik had voor de opleiding nog geen enkele ervaring met lesgeven, maar Dorien en Jack gaven mij het vertrouwen dat ik aan het einde van de opleiding zeker in staat was om yogalessen te geven, waardoor ik rustig aan het lesgeven kon wennen en me er steeds zekerder bij voelde. Ik heb Dorien en Jack ervaren als hele open en warme mensen, waardoor ik me fijn en veilig voelde om mijzelf te kunnen zijn. Ik ben tijdens deze opleidingsmaand ontzettend gegroeid, niet alleen tot yogadocent, maar ook zeker als mens. Ik had het zeker niet willen missen!
Annemijn L.
Annemijn L.
NewNature Academy is echt een geweldige opleiding! Je leert alles van de yoga wat je moet weten om les te geven en ontwikkelt jezelf als een goede yoga docent. Ik heb zelf een enorme persoonlijke groei gemaakt tijdens mijn opleidingen, waar de cursist (jij dus) altijd centraal staat. Er wordt altijd tijd voor je gemaakt, je kan alles bespreken met de docenten & de groep en je mag helemaal jezelf zijn. Heel erg fijn! Ik heb super veel geleerd en kan nu meer uit mijn eigen yoga practice halen! Dankjulliewel Toppers! 🥰
Eveline V.
Eveline V.
Wat een toffe opleiding met hele fijne docenten. Zij geven je zoveel vertrouwen dat de opleiding tot 1 groot kado maakt.
Ik kan het iedereen aanbevelen. De opbouw, de theorie, het leren corrigeren maakt dat je met vertrouwen devopleiding verlaat.
Dank Dorien en Jack voor deze mooie reis!
Bruni S.
Bruni S.
In oktober heb ik de opleiding tot Hatha docent mogen doen bij Dorien en Jack. Een maand vol nieuwe informatie die allemaal even helder en duidelijk werd verteld.Je kunt merken dat Dorien ontzettend veel ervaring heeft in het beofenen en geven van yoga. Ook Jack is een fijn persoon om bij je te hebben tijdens deze maand. De heldere feedback die hij geeft zorgt ervoor dat je steeds weer meer kan groeien.Ik raad iedereen deze opleiding aan. Het is niet alleen een maand leren maar vooral een maand genieten met veel mooie mensen om je heen.Liefs Nikki
The Big Whale P.
The Big Whale P.
Hatha YTT (yoga teacher training) gevolgd bij NewNature Academy in oktober 2020. Ik zou 10 sterren willen geven.Zoveel verdieping, kennis en praktische skills. Een opleiding ver boven verwachting voor een hele schappelijke prijs. Ik ben hierna direct als yoga docent aan de slag gegaan.
Gunbritt G.
Gunbritt G.
Dorien is een ongelofelijk deskundige docente. Ze geeft les met veel passie, heeft geduld en legt alles zorgvuldig uit.Vanuit mijn eigen situatie waarin ik de opleiding was begonnen zonder enige ervaring heeft zij mij zoveel geleerd over yoga. Ik heb het ervaren als een bijzonder leerzame maand waar je zowel geestelijk als lichamelijk veel ontdekt en leert over jezelf. Bedankt voor deze bijzondere maand Dorien en Jack.Als je op zoek bent naar een docentenopleiding raad ik je het zeker aan om de opleiding bij Dorien te volgen.Liefs Anja
Anja E.
Anja E.
Van 17 februari t/m 13 maart 2020 de yoga docenten opleiding gevolgd bij NewNature Academy. Een mooie gedegen opleiding waarbij je uitgedaagd wordt je zelfdiscipline, doorzettingsvermogen en lichaamsbewustzijn te (ont)moeten. Na deze maand beheers je de materie en kun je het op verschillende manier gaan inzetten.
Silvia A.
Silvia A.
Van 6 t/m 31 januari heb ik bij New Nature de Yoga docentenopleiding gevolgd. Wat een geweldige en inspirerende ervaring is dit geweest. Dorien doet dit zeer professioneel en met heel veel passie. Je wordt volledig ondergedompeld in de wereld van de Yoga. Van de Asana's en de filosofie van de Yoga t/m de anatomie en natuurlijk zelf lesgeven. Alles wordt besproken. 4 weken lang ben je intensief bezig met alles wat erbij komt kijken en op deze manier wordt het je echt eigen gemaakt. Ik heb er elke dag van genoten en de weken zijn voorbij gevlogen. Het lesgeven is zeker iets wat ik door wil gaan zetten. Nogmaals ontzettend bedankt voor deze 4 geweldige weken.
Jannie Van D.
Jannie Van D.
De lessen van Dorien waren mijn eerste, zeer aangename, kennismaking met yoga. Dorien weet een hele mooie combinatie te maken van de spirituele verdieping, de oefeningen en haar altijd aanwezige mooie gevoel voor humor. Ze heeft daarbij oprecht aandacht voor iedere individu. Ze denkt altijd mee als er fysieke obstakels zijn te overwinnen en bruist altijd van de ideeën. Helaas voor ons, inmiddels oud-leerlingen, recent net één te veel.😉 Maar ik wens haar heel veel succes en geluk met haar nieuw gestarte docentenopleiding!
Erik K.
Erik K.
Ik heb genoten van de yogalessen van Dorien. Haar deskundige instructies en haar prettige stem waarmee ze ons mee nam in haar lessen deden me iedere week weer uitzien naar de yogales. Dank je wel Dorien voor deze fijne yoga-uurtjes. Heel veel succes met de docentenopleiding. Dat gaat vast een succes worden.
Petra B.
Petra B.
Dorien heeft het talent om direct een fantastische sfeer van concentratie en samenhorigheid in haar groepen te creëren. Zij heeft een serieuze aanpak, legt de assana's zeer goed uit, maar behoudt daarbij een unieke lichtheid en gratie. Nu zij zich - weer - zal gaan toeleggen op de hatha yoga docentenopleiding is het voor de reguliere leerlingen een groot verlies, maar mijn overtuiging is dat zij alle kwaliteiten in huis heeft om ook hier een groot succes van te maken!
T. de J.
T. de J.
Wat een fijne en vooral goede docente is Dorien. Haar lessen zijn zeer toegankelijk en je leert heel veel!
Mieke S.
Mieke S.
Fijne lessen van een geweldige docente die weet waar ze het over heeft. En leuke extra's zoals mantrazingen (Dorien kan ook nog zingen!)
Mieke S.
Mieke S.
Dorien Bortels van New Nature is een enorm professionele en kundige yoga docent. Ze geeft duidelijke uitleg en nuttige informatie op een rustige, positieve en heel prettige manier.Dat creëert een veilige en ontspannen sfeer waarbij je wordt uitgedaagd meer uit jezelf te halen. Gelijk na de les kijk je alweer uit naar de volgende.
Jacqueline W.
Jacqueline W.
Fijne locatie en een super docente! Dorien is kundig en geeft buiten de groep om iedereen wanneer nodig nog apart aandacht of alternatieve oefeningen als het lichamelijk niet lukt. Blij New nature te hebben gevonden, het geeft mij rust, uitdaging en ontspanning.
Yvette B.
Yvette B.
Dorien is een uitstekende yogadocente. Ze straalt rust en ontspanning uit, Haar rustige aandacht houdt je bij de les. Absoluut een aanrader.
Lieve Van B.
Lieve Van B.
Dorien is een zeer ervaren, gepassioneerde en betrokken docente!
Tessa B.
Tessa B.
Dorien is een geweldige yoga docent ,die oog voor ieder heeft. Ik voel me erg veilig bij haar ..echt een aanrader een yoga les bij Dorien 👍🧘🏼‍♀️Groetjes Petra pastoors
Cor Petra P.
Cor Petra P.
Dorien is super duidelijk in haar uitleg en een hele fijne yogadocent om les van te krijgen!
Naomi H.
Naomi H.
Fijne lessen, heel bekwame docent.
Haar B.
Haar B.
Dorien kan uit een schat aan kennis en ervaring putten. Ze heeft een deel van haar opleiding in India genoten, waar ze later ook als docente nog naar toe is gegaan.

De plek waar ze de lessen geeft -- het oude postkantoor -- is ideaal: heerlijk ruim en licht.

Maar bovenal is Dorien een heel aangename persoonlijkheid, geduldig en betrokken. Je kunt je geen betere docente wensen!
Timo K.
Timo K.
Alle lessen die ik van Dorien heb mogen volgen waren super fijn. Zij is een zeer goede docente, haar manier van les geven is altijd even helder & duidelijk, en de door haar verstrekte informatie zeer goed onderbouwd, dit alles gebed in haar LIEFDEVOLLE ENERGIE, waarin zowel ruimte is voor persoonlijke aandacht, welke je (makkelijk) naar jouw volgende uitdaging(en) triggerd..., alsook mbt de groeps-energie in z'n totaal....,welke door haar subtiel, maar juist daardoor zeer krachtig gestuurd wordt naar grote persoonlijke groei/vooruitgang ..., via zachte, maar concrete en motiverende leiding van haar. Kortom: Als je op zoek bent naar GOEDE YOGA-les : give it a try en neem les bij haar !
Mignon M.
Mignon M.
js_loader
NewNature Yoga Dorien E-RYT 500

DORIEN | E-RYT 500
Medeoprichter

“Wat leuk dat je NewNature Yoga gevonden hebt voor het volgen van jouw Online Yin Yoga opleiding! Tijdens deze opleiding deel ik graag mijn kennis en ervaring in Yin Yoga en het lesgeven met jou. De theorie achter deze yogastijl, en de verschillende houdingen tracht ik op een toegankelijke manier over te brengen zodat je aan het einde van deze opleiding ook echt de materie begrijpt, beheerst, en zelf ook weer over kan dragen. Daarnaast hebben we veel aandacht besteed aan het bieden van opties en variaties, zodat je zelf optimaal kan ontwikkelen tijdens deze opleiding.”

NewNature Yoga Jack E-RYT 200

JACK | E-RYT 200
Medeoprichter 

“Achter de schermen ben ik druk in de weer geweest om de Online Yin Yoga Opleiding zo overzichtelijk en duidelijk mogelijk over te brengen. Met deze online Yin Yoga opleiding hopen we je een bijzondere en leerrijke ervaring te bieden waarbij je groeit op persoonlijk, energetisch en spiritueel gebied. Dit hoef je niet helemaal alleen te doen! We staan voor je klaar om je tijdens deze bijzondere Yin Yogareis te begeleiden en je individueel te ondersteunen waar en wanneer je daar nood aan hebt.”

Laten we eraan beginnen

Ben je klaar om de Yin in te duiken?  Laten we samen het avontuur aangaan!