Online Yoga Opleidingen

Online Yoga Opleiding

Hoogwaardige yoga opleidingen

Theorielessen en praktijkbeoefening

Gepersonaliseerd lesmateriaal

Ervaren en betrokken docenten

Deze cursisten gingen je voor

“Intensief, interessant en boeiend.”

5/5

Christel van Duuren

“Ik ben heel blij met deze toevoeging in mijn leven”

Online Yoga Cursus Ervaringen
5/5

Ingrid Geurts

“Er wordt goed gekeken naar de mogelijkheden van elk individu.”

5/5

Pauline Messink

Ons aanbod online Yoga opleidingen

Korte Cursussen

Middellange Trainingen

Diepgaande online Yoga Opleidingen

Hoe deelnemers onze online Yoga opleidingen ervaren

Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 34 recensies
Facebook-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 44 recensies
js_loader

Jouw yoga reis, jouw tempo:
Voordelen van onze online Yoga opleidingen

Online yoga opleidingen bieden een unieke kans om je yoga-praktijk te verdiepen en te verrijken, ongeacht waar je je bevindt in je yogareis. Of je nu een beginner bent die net de wereld van yoga ontdekt, of een ervaren yogadocent die op zoek is naar verdere specialisatie, onze opleidingen zijn ontworpen om aan jouw behoeften te voldoen.

Elke opleiding is zorgvuldig samengesteld door ervaren yogadocenten, met een focus op het bieden van een uitgebreide en holistische benadering van yoga. Je leert niet alleen de fysieke houdingen (asana’s), maar ook de filosofie en geschiedenis van yoga, ademhalingstechnieken (pranayama), meditatie en nog veel meer. Dit zorgt voor een goed afgeronde opleiding die je in staat stelt om yoga op een dieper niveau te begrijpen en te beoefenen.

Daarnaast bieden we ook kortere cursussen die zich richten op specifieke aspecten of stijlen van yoga. Deze zijn ideaal voor diegenen die hun kennis van een bepaald gebied willen verdiepen, of voor docenten die hun aanbod willen uitbreiden.

Het volgen van een online yoga opleiding biedt ook het voordeel van flexibiliteit. Je kunt leren in je eigen tempo, op een tijdstip en plaats die voor jou het beste uitkomen. Dit maakt het gemakkelijker om je opleiding in te passen in je dagelijkse schema en zorgt voor een stressvrije leerervaring.

Bij ons staat de cursist centraal. We zijn er om je te ondersteunen op je yoga reis, en we zijn altijd beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden en begeleiding te bieden. Of je nu je eerste stappen zet in de wereld van yoga, of je bent klaar om je praktijk naar een hoger niveau te tillen, we kijken ernaar uit om je te verwelkomen in onze online yoga opleidingen.

Veelgestelde vragen over onze online Yoga Opleiding

Wanneer kan ik een online Yoga opleiding starten?

Na aankoop van je online Yoga Opleiding krijg je een e-mail met je inloggegevens. Hiermee krijg je toegang tot het NewNature Yoga Online Platform zodat je meteen aan je opleiding kan starten!

Hoe lang heb ik toegang tot een Online Yoga Opleiding?

Je krijgt minimaal twee jaar toegang tot iedere Online Yoga Opleiding en al het lesmateriaal. Het lesmateriaal is bovendien downloadbaar zodat je dit steeds ter beschikking hebt.

Welke opleiding voor Yoga?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het volgen van een online yoga opleiding, afhankelijk van je doelen en interessegebied.

Een Yoga Docentenopleiding (YTT – Yoga Teacher Training) is een uitgebreide opleiding waarmee je een gecertificeerde yogadocent kunt worden. Het omvat meestal intensieve studie van yogahoudingen (asana’s), ademhalingstechnieken (pranayama), filosofie, anatomie, en soms ook meditatie en mantra’s. Het programma van een online Yoga Docent Opleiding kan variëren in duur, bijvoorbeeld 50 uur, 200 uur, 300 uur of 500 uur.

Je kan ook kiezen voor een middellange online Yoga opleiding die zich richt op een specifiek onderwerp, zoals Yoga filosofie, meditatie, sequencing, enzovoort. Deze middellange online yoga opleidingen zijn bedoeld voor mensen die zich willen verdiepen in een specifiek onderwerp.

Daarnaast kan je ook kiezen voor een korte yoga cursus. Deze korte online yoga opleiding of cursus kan je inzicht geven in verschillende aspecten van yoga en je yogapraktijk verdiepen.

Bij het kiezen van een online yoga opleiding is het belangrijk om te kijken naar de deskundigheid en erkenning van de aanbieder. Zoek naar gerenommeerde yogascholen met ervaren docenten en goede recensies. NewNature Yoga is een ervaren yoga instituut, erkend door Yoga Alliance.

Welke yoga online?

Een Online Yoga Opleiding is een handige manier om vanuit huis of waar dan ook yoga te beoefenen op je eigen schema. Online zijn er verschillende yogastijlen beschikbaar, zodat je kunt kiezen wat het beste bij je past. Populaire yogastijlen die je met een online yoga opleiding kunt beoefenen zijn onder andere Hatha yoga, Yin Yoga, Vinyasa yoga en Ashtanga yoga. Elke stijl heeft zijn eigen focus en benadering. Het voordeel van een online yoga opleiding is dat je verschillende yogastijlen gemakkelijk bij de hand hebt zodat je kan uitproberen welke het beste bij jouw behoeften en voorkeuren past.

Kun je zelf yoga leren?

Ja, je kunt zelf yoga leren door middel van online yoga opleidingen en cursussen, boeken, video’s en apps die je kunnen begeleiden bij het leren van yogahoudingen, ademhalingstechnieken en meditatie. Echter, het kan ook nuttig zijn om je door een gecertificeerde yogadocent te laten begeleiden om je houdingen en technieken te verfijnen en eventuele vragen te kunnen stellen.

Wat is de rustigste vorm van Yoga?

Yin yoga wordt over het algemeen beschouwd als de rustigste vorm van yoga. Het richt zich op langzame, ontspannen houdingen die langer worden vastgehouden (vaak 3 tot 5 minuten) om diepere lagen van het lichaam te bereiken en het bindweefsel te stimuleren. Het bevordert ontspanning, flexibiliteit en een meditatieve mindset.

Wil je je graag verdiepen in Yin Yoga door middel van een online Yoga opleiding? Lees meer over onze Yin Yoga opleiding online of onze korte cursus Yin Yogales online.

Kan iedereen yoga leren?

Ja, in principe kan iedereen yoga leren. Yoga is geschikt voor mensen van alle leeftijden en niveaus van fitheid. Het kan worden aangepast aan individuele behoeften en beperkingen, zodat bijna iedereen de voordelen van yoga kan ervaren, ongeacht hun fysieke mogelijkheden. Een ervaren en deskundige docent kan je hier goed bij begeleiden. Bij NewNature Yoga hebben we veel aandacht voor ieders individuele mogelijkheden en uitdagingen. Ook in onze online yoga opleidingen bieden we steeds variaties aan en zijn we altijd beschikbaar om je vragen te beantwoorden.

Welke Yoga om soepel te worden?

Om soepeler te worden, kan je het beste kiezen voor yogastijlen zoals Hatha yoga en Yin yoga. Deze stijlen bevorderen flexibiliteit door het uitvoeren van verschillende houdingen en stretchoefeningen. Door regelmatige beoefening kunnen deze yogastijlen helpen om je lichaam soepeler en leniger te maken.

Is het goed om elke dag yoga te doen?

Ja, het is over het algemeen goed om elke dag yoga te doen, zolang je rekening houdt met je lichaam en grenzen. Dagelijkse beoefening kan vele voordelen bieden, zoals verhoogde flexibiliteit, kracht, balans en stressvermindering. Het is echter belangrijk om af te wisselen tussen intensieve en rustigere sessies en naar je lichaam te luisteren om overbelasting te voorkomen.

We helpen je graag verder bij het volgen van een geschikte online yoga opleiding mocht je twijfels hebben over dagelijkse beoefening in jouw specifieke situatie.

Yoga Opleiding Online Contact

Andere vraag? Neem contact op