Over ons oud

NEWNATURE YOGA ASHRAM

WIE ZIJN WIJ

Bij NewNature Yoga streven we ernaar om een veilige en vertrouwde omgeving te bieden voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Daarbovenop is het ons doel om het belang en de helende mogelijkheden van Yoga zoveel mogelijk te verspreiden. Wanneer Yoga beoefend wordt zoals het oorspronkelijk was bedoeld, gecombineerd niet meditatie en een bewuste, gebalanceerde levensstijl, kan dit werkelijk wonderen doen. We zijn vastbesloten om deze ervaring zoveel mogelijk door te geven aan onze cursisten.

NewNature Yoga is en professionele organisatie waar persoonlijkheid, individualiteit en kwaliteit erg belangrijke waarden zijn. Na de NewNature Yoga Studio, waar dagelijks yoga- en meditatielessen aangeboden werden, waren we klaar voor en volgende stap: het aanbieden van yoga docenten opleidingen om mensen de kans te geven om, net als ons, van hun passie hun beroep te maken.

Wie we zijn…

Waar staan we voor…

In 2020 hebben wij, Dorien en Jack, NewNature Yoga opgericht met als doel om onze liefde en passie voor yoga, gezondheid en welzijn te delen. 

Onze Yoga Opleidingen zijn doelgericht, intensief, en dusdanig opgesteld om optimale groei en ontwikkeling te bevorderen. Veranderingen aanbrengen in je leven is geen gemakkelijke taak. Oude en vaste gewoontes doorbreken is meestal moeilijker dan het aanleren van een nieuwe vaardigheid, maar dat betekent niet dat het een onmogelijke taak is.

In werkelijkheid is de vraag vaak: “Ben ik nu klaar om actie te ondernemen? Of wens en wacht ik alleen maar op dat magische moment?” Passief wachten op iets dat je diep vanbinnen verlangt, leidt helaas zelden tot de gewenste resultaten.

Dat is wat we met onze yoga opleidingen willen overbrengen. Door je uit je comfort zone te halen willen we je de kans en ervaring bieden om te voelen wat regelmatige yoga en meditatie en en bewuste levensstijl met je kunnen don. Via deze unieke ervaring, samen met professionele en deskundige begeleiding, streven we ernaar om jou en duwtje in de rug te kunnen geven om je eigen pad te ontdekken en je dromen waar te maken. 

Onze Yoga Docenten Opleidingen zijn zoveel meer dan alleen en cursus om een yogales te leren geven. Je krijgt niet alleen de kennis en vaardigheden om yogaleraar te worden, de training zal je ook begeleiden naar een meer gebalanceerde en bewuste levensstijl om je persoonlijke en spirituele doelen te bereiken. 

 

Erkend door Yoga Alliance en CRKBO

Onze Yoga opleidigen zijn erkend door Yoga Alliance en het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Deze twee keurmerken staan garant voor kwaliteit en professionaliteit.

Ons Yoga instituut en onze docenten zijn tevens ook uitgelicht op verschillende toonaangevende Yoga publicaties, zoals Yoga International (waarvan we ambassadeur zijn) en Yoga Magazine. Ben je lid van YogaTV? Volg dan zeker eens de lessen van Dorien op YogaTV!

Behaal je 200 uur Yoga Docenten certificaat, en schrijf je in bij Yoga Alliance om wereldwijd erkend yogales te geven.

Wat kenmerkt de opleidingen bij NewNature Yoga?

🙏 Wij bieden een nuchtere en down to earth approach van yoga en yoga filosofie. We bespreken de oorsprong en achtergrond, en plaatsen de yoga lifestyle in onze moderne samenleving. Hierdoor kan je de kennis beter toepassen in je dagelijkse leven.

🙏 De opleiding is dusdanig opgebouwd zodat je maximaal kan groeien en ontwikkelen op relatief korte tijd.

🙏 Elke dag beoefen je yoga, meditatie en pranayama zodat je een eigen practice opbouwt en de voordelen ondervindt van regelmatige beoefening.

🙏 Door deze opleiding te volgen stap je bewust even uit je dagelijkse leven om je volledig te richten op je studie en spirituele beoefening. Deze mogelijkheid trachten we je zoveel mogelijk te bieden. Heb je graag begeleiding bij persoonlijke reflecties of soms eens nood aan een luisterend oor? Ook daarvoor kan je bij ons terecht.

🙏 We kiezen bewust voor kleinere groepen zodat we iedereen deze individuele aandacht kunnen garanderen.

🙏 De lessen worden gegeven door professionele docenten. We hebben aandacht voor ieder individu en delen graag onze passie en liefde voor yoga en de yoga levensstijl. Tijdens deze opleiding ga je door een persoonlijk leer- en groeiproces waarbij je steeds op onze hulp, begeleiding en steun kan rekenen.

🙏 Ook kan je bij ons terecht voor begeleiding na de opleiding, hulp bij het opstarten van je lessen/ studio en bij je persoonijke ontwikkeling.

🙏 Onze opleidingen zijn international erkend door Yoga Alliance en door het Central Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Deze certificaten bevestigen de kwaliteit en het professionele niveau van onze yoga opleidingen.

NewNature Yoga hoofddocenten

DORIEN | E-RYT 500
Medeoprichter van NewNature Yoga

Welkom bij NewNature Yoga. Ik ben Dorien, medeoprichter van
NewNature Yoga. Yoga opleidingen geven is voor mij de ideale gelegenheid om mijn liefde en passie voor Yoga te delen, en mensen te begeleiden tijdens hun ontdekking van het Yoga pad.

In 2007 ben ik voor het eerst in contact gekomen met Yoga. Hier was ik voornamelijk mee gestart omdat ik op zoek was naar een manier om beter te ademen en wat meer rust en ontspanning te vinden. Yoga heeft voor mij een hele nieuwe wereld geopend. Een wereld van bewustzijn, rust, aandacht, ontspanning, en (zelf)liefde. Ik was meteen verkocht! In 2014 behaalde ik mijn 200 uur Hatha Yoga docenten certificaat en in 2015 behaalde ik het gevorderde 300 uur Yoga Docenten certificaat in India. Van 2014 tot en met 2018 werd ik intensief opgeleid tot 1 van de leidinggevende yoga docenten en mede-organisator van Yoga docenten opleidingen. Uiteindelijk was het tijd om mijn eigen persoonlijkheid als yoga docent verder te ontwikkelen.

Regelmatig volg ik verdiepende trainingen. Zo verdiepte ik mijn kennis van anatomie en fysiologie tijdens de Massage opleiding bij de Wellness Academie in Hasselt (België). Daarnaast volgde ik ook een cursus Adem en Vitaliteit (die mij het certificaat Adem Coach bezorgde), en de 50 uur Yin Yoga Docenten Opleiding bij Bernie Clark.

Onze cursisten ervaren mijn lessen als motiverend, verdiepend en rustgevend tegelijkertijd.

Ik geloof erin dat Yoga een individueel proces is, en dat je het beste kan groeien als je dicht bij jezelf blijft. Daarom streef ik ernaar om je tijdens de opleidingen de nodige ruimte te geven om zelf op ontdekking te gaan. Waar nodig bied ik steeds variaties en aanpassingen, zodat je je altijd veilig en verzorgd voelt in mijn lessen.

JACK | E-RYT 200
Medeoprichter van NewNature Yoga

Goed dat je er bent. Mijn naam is Jack en ik ben een Yoga Alliance geregistreerde RYT 200 docent met meer dan 3000 uur ervaring in het les geven. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de organisatie van de opleidingen bij NewNature Yoga. Ik heb verschillende jaren een eigen organisatie gerund en ook in andere bedrijven een leidinggevende functie bekleed. Deze ervaringen deel ik graag met je zodat jij jouw organisatie kan bouwen op een stevig fundament.

Tevens heb ik een achtergrond in theater en muziek waarin ik over de jaren heen aan verschillende theater/musical producties heb deelgenomen. De opgedane kennis aldaar pas ik toe tijdens je opleiding zodat jij een breed scala aan vaardigheden opdoet. Denk hierbij aan een goede lichaamshouding, ademhalingstechnieken, juiste manier van stemgebruik, hoe je je verplaatst door een zaal vol yoga studenten, uit je schulp kruipen en andere belangrijke factoren die je klaarstomen om zelfzekerder les te geven voor een groep. Daarbij verdiep ik me al jaren in gezondheid, voeding en beweging, en blijf ik mijn kennis verruimen door middel van cursussen en trainingen. Hierdoor zal ik je tijdens de opleiding persoonlijk begeleiden op meerdere mindfulness vlakken.

Tijdens de Yoga docenten opleidingen geef ik de praktijklessen, waarbij ik je individueel begeleid in je lesgeeftechnieken. Onze cursisten vinden dat ik een energieke en gedreven docent ben, die zijn passie goed weet over te brengen. Daarbij merken zij dat ik erg begaan ben met hen en dat ik ervoor zorg dat iedereen individuele aandacht krijgt en zich ondersteund en begeleid voelt tijdens de opleidingen.

Mijn doel is om het beste uit je te halen, en jouw verborgen kwaliteiten aan de oppervlakte te laten komen. Door middel van simpele maar effectieve technieken zal je nieuwe inzichten krijgen die je helpen realiseren dat niets zo onbereikbaar is als je in eerste instantie dacht.

Google en Facebook reviews

Hele fijne retreat en een fijne docent. Prachtige locatie. Kortom zeker een aanrader voor een volgende keer.
Sophie S
Sophie S
De opleidingen zijn goed opgebouwd met hele fijne, kundige begeleiding. Dorien kan de kennis en vaardigheden heel goed overbrengen. Zowel voor je eigen verdieping en/of als je zelf yogales wilt geven zijn de opleidingen van NewNature een aanrader!
M H.
M H.
Ik heb mijn 200H Hatha opleiding bij NewNature mogen volgen. Mijn tijd bij Dorien en Jack heb ik als super fijn en bijzonder ervaren. De kennis en manier van lesgeven van Dorien is zo open, verzorgend, geduldig en met alle aandacht. Ook de aandacht voor het innerlijke proces dat door de verdieping van de opleiding naar bovenkomt was er altijd, wat een super fijne en veilige sfeer creëerde om samen te delen. De theoretische lesstof en ook de praktijk lessen waarbij we leerden lesgeven heb ik als heel leerzaam ervaren. Ik kom zeker terug, de volgende opleiding staat alweer gepland!
Bo
Bo
Ik heb eind 2022 de 200 uurs Hatha opleiding bij NewNature in Silvolde afgerond. Ik was onder de indruk van de kennis en kunde van Dorien. Respectvol, warm, geduldig, kundig, nieuwsgierig en bovenal in verbinding met alle deelnemers. Yoga kwam in de volle breedte aan bod. Asana's, filosofie, anatomie, didactiek etc, waarbij er voldoende tijd werd genomen om dieper op een thema in te gaan wanneer deze behoefte er was. Ik kan NewNature dan ook zonder enige twijfel aanraden bij iedereen die overweegt yoga-docent te worden. Een cadeau aan jezelf!
Marc ten B.
Marc ten B.
Sinds December 2022 ben ik Hatha yogadocent. De opleiding heb ik ervaren als verbindend, verdiepend en heel leerzaam. Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven in mezelf en de yoga-filosofie. Ik heb dankzij Jack en Dorien zeven prachtige weken mogen ervaren. De liefdevolle, verbindende manier waarop zij hun kennis overdragen is toegankelijk waardoor je de aangeboden stof makkelijk opneemt. Het is meer dan alleen yoga, het is een cadeau voor jezelf. Gun jezelf deze mooie ervaring en je zult begrijpen wat ik bedoel. Heel dankbaar. 💜
Brenda Breedijk-de J.
Brenda Breedijk-de J.
De Nederlandse taal is ontoereikend om uit te drukken wat deze opleiding mij persoonlijk heeft gebracht. Dit neem ik mee voor de rest van mijn leven. De 200uurs Sivananda Hatha Yoga Docenten Opleiding bij NewNatureYogaAcademy. Leren lesgeven, leren over de Yoga filosofie, en werken aan je eigen practise onder profesionele begeleiding van Dorien&Jack. Zeer bekwame en passionele docenten in alle opzichten. Nog bedankt voor de fijne tijd en aandacht. Namasté🙏
Cor L.
Cor L.
Ik heb de 200 uur Hatha yoga opleiding gedaan. Het was een geweldige en hele mooie reis.. De docenten zijn heel professioneel en denken ook mee buiten de lessen. De inhoud van de theorie en filosofie is super interessant, verdiepend en heel leerzaam. De praktijk lessen zijn ook echt heel leerzaam en ook hebben we vaak lessen van Dorien (lerares) mogen ervaren wat heel inspirerend was. Ik kijk uit naar de volgende opleiding die ik bij new nature yoga wil gaan volgen!
Kelly O.
Kelly O.
Top groep, top cursus en top docent. Een echte aanrader & mindblowing ervaring!
Mieke M.
Mieke M.
js_loader

Opleidingen

200 uur Yoga Opleiding
50 uur Yin Yoga Opleiding
Zwangerschapsyoga
Online Yoga Opleidingen
Yoga Retreat

Over ons

NewNature Yoga Ashrams
Over ons
Blog
Contact

Contact

0031 (0)654 10 07 06
0031 (0)682 99 57 99

 

 

facebookinstagramyoutubelinkedin