Yoga Ashram Nederland

NEWNATURE YOGA 

ASHRAMS

We zijn super trots dat we de eerste en enige Yoga Ashrams Nederland zijn waar je terecht kan voor Nederlandstalige Yoga opleidingen!

Een Yoga Ashram biedt je de mogelijkheid om even volledig op jezelf te focussen. Los te komen van het dagelijkse leven, en je helemaal onder te dompelen in de Yoga lifestyle.

Verblijven in één van onze Yoga Ashrams Nederland is een levensveranderende ervaring die je helpt om even afstand te nemen en met een nieuwe blik naar het leven te kijken. Daarom is het belangrijk om voldoende ruimte te hebben om ook helemaal tot jezelf te kunnen komen. Naast de mogelijkheid om je te verbinden met gelijkgezinden, bieden de NewNature Yoga Ashrams Nederland ook de ruimte om in stilte bij jezelf te komen en naar binnen te keren.

 

WAT IS EEN ASHRAM?

Het woord “ashram” is een Indiase term, dat gedefinieerd wordt als “een afgelegen verblijfplaats voor een religieuze gemeenschap”.

Het is een plek waar je verblijft en studeert, groeit en ontwikkelt. Een plek waar je bewust de afzondering opzoekt om ruimte te maken voor een spirituele ontdekkingsreis, een reis door jezelf.

Unieke, levensveranderende ervaring

Onderdompeling in de echte Yoga Lifestyle

Verbinding met gelijkgezinden

Ruimte om eens echt voor jezelf te zorgen

NEWNATURE YOGA

ASHRAMS

We gaan op zoek naar unieke en bijzondere locaties waar we jou deze levensveranderende ervaring kunnen bieden. Op dit moment werken we samen met drie verschillende locaties, elk met hun eigen karakteristieke bijzonderheden. Wel hebben ze allemaal hetzelfde kenmerk, namelijk dat ze een serene en veilige omgeving bieden voor spirituele groei en persoonlijke ontwikkeling.

In iedere NewNature Yoga Ashram geniet je van:

Ruime, comfortabele slaapkamers

De slaapkamers zijn ruim en comfortabel en bieden je de mogelijkheid om je af te zonderen. Kies uit een eenpersoonskamer of een slaapzaal (gedeeld met maximum 5 personen).

Gezonde, vegetarische maaltijden 

Ontbijt, lunch en avondeten zijn inbegrepen, alsook kruidenthee en fruit. De maaltijden worden dagelijks vers bereid met streekgebonden producten door professionele koks.

Persoonlijke begeleiding
van ervaren docenten

Geniet van individuele begeleiding door onze ervaren docenten. We zijn steeds beschikbaar voor vragen en advies, en kijken naar jouw persoonlijke behoeftes en belangen voor een optimale ervaring.

Het lohr – Voorst (Oude ijsselstreek)

Het Lohr in Voorst (Oude IJsselstreek) is een voormalige boerderij die jaren geleden omgetoverd is tot rustgevende groepsaccommodatie. Je kan hier heerlijk ontspannen terwijl je uitkijkt over het uitgestrekte weiland en geniet van de stilte.

Het is de ideale plek voor een Yoga Ashram omdat het lekker afgelegen ligt en omringd is door natuur, bossen en velden. In deze uitgestrekte omgeving kan je heerlijk nagenieten van de lessen, de stilte opzoeken voor een moment van reflectie en bezinning, je verwonderen bij de prachtige zonsopgang en vertragen tijdens de verschillende wandelmeditaties.

De accommodatie met vloerverwarming in alle ruimtes bestaat uit verschillende ruime eenpersoonskamers (met een bureau) en slaapzalen (gedeeld met 3-5 personen). Alle kamers kijken uit over de velden, zodat je steeds lekker ontspannen en sereen wakker wordt.

In de grote leefruimte kan je even tot rust komen met een kopje thee, gezellig napraten, of genieten van de stilte terwijl je uitkijkt over de groene velden.

De twee grote badkamers bieden al het nodige comfort met de 6 aparte douches en 8 wc’s. Daarnaast zijn er nog 2 individuele badkamers beschikbaar.

De lessen vinden plaats in de lichte yogaruimte met hoog plafond en vloerverwarming. Heerlijk om hier op je matje te kruipen met het zonlicht op je gezicht, en de warmte van de vloer onder je.

Adres

Lohrpad 2

7083 AX Voorst (Oude IJsselstreek)

Volgende opleidingen kan je hier volgen

200 uur Hatha Yoga Docent Opleiding

50 uur Yin Yoga Opleiding

Abdijhoeve bethlehem – Doetinchem

Abdijhoeve Bethlehem is onderdeel van de nog steeds actieve Sint Willibrordsabdij in Doetinchem. In deze abdij verblijven op dit moment praktiserende Benedictijnse monikken die vol liefde en gastvrijheid hun gasten ontvangen.

Wij voelden ons meteen tot deze bijzondere plek aangetrokken en zijn dan ook heel dankbaar dat we hier een Yoga opleidingen en retraites kunnen organiseren!

De Abdijhoeve Bethlehem is het prachtige resultaat van het harde werk van de monniken die zelf dit klooster hebben gerenoveerd. Sinds 2020 is ook de Abdijhoeve Bethlehem vernieuwd en worden hier groepen ontvangen voor spirituele retraites.

Abdijhoeve Bethlehem biedt dan ook de ideale locatie voor verstilling en ontspanning. De mooie, lichte ruimtes kijken uit op de groene omgeving. Alle slaapkamers zijn comfortabel ingerichte eenpersoonskamers met eigen sanitair. De Doetinchemse bossen zijn vlakbij voor een heerlijke meditatieve (stilte)wandeling.

Bijzonder in deze abdijhoeve is ook de Zen-Do meditatieruimte. Deze bijzondere ruimte is een kopie van een Japanse Zen-tuin. Het is een prachtige plek die uitnodigt om te mediteren, te bezinnen en de verbinding op te zoeken met jezelf en de wereld om je heen.

Adres

Abdijlaan 1

7004 JL Doetinchem

Volgende opleidingen kan je hier volgen

50 uur Yin Yoga Docent Opleiding

Yoga & Meditatie Retreat

 

Notre dame de la justice Brussel

Notre Dame de La Justice is een voormalig klooster dat zich bevindt aan de rand van het uitgestrekte Zoniënwoud in Sint-Genesius-Rode, een dorpje dichtbij Brussel. Het kloosterleven is nog steeds duidelijk voelbaar, en de verschillende nog actieve kapellen stralen ook de rust en de verstilling uit die bij een ashram ervaring zo belangrijk is. Iedere kapel heeft zijn eigen unieke kenmerken. Ze vormen elk de ideale plek voor spirituele studie, zoektocht en bezinning. 

Alle slaapkamers zijn eenpersoonskamers zodat je steeds kan genieten van je eigen ruimte om je even terug te trekken. Daarnaast zijn er ook gedeelde ruimtes en een ruime eetplaats om het gezelschap op te zoeken. 

Voor een wandeling in de natuur hoef je niet ver te gaan. Notre Dame de La Justice is volledig omgeven door groen. Op een aantal meter afstand vind je zelfs de ingang in het Zoniënwoud, een uitgestrekt bos van maar liefst 4400 hectare groot ten zuidoosten van Brussel. 

Adres

Bosweidelaan 9

1640 Sint-Genesius-Rode (België)

Volgende opleidingen kan je hier volgen

200 uur Hatha Yoga Docent Opleiding

50 uur Yin Yoga Opleiding

Waarom een yoga opleiding in een ashram?

Wanneer je een Yoga opleiding doet wil je niet enkel de lessen volgen en begrijpen en op deze manier je kennis vergroten. Je wil de materie echt tot je nemen, voelen en ervaren. Zo ontwikkel je niet alleen je kennis, maar vergroot je ook je bewustzijnsniveau.
Dat werkt het beste wanneer je volledig ondergedompeld wordt in de materie. Wanneer je niet afgeleid bent door andere verplichtingen en to do’s, of verleid wordt om toch maar even iets anders te doen.

Je wil immers ervaren wat een echte yoga lifestyle met je doet. Dit is meer dan hier en daar een dag les volgen, maar dag in dag uit toepassen en ervaren. Ontdek wat bijvoorbeeld consequent gezond eten met je doet, wat de impact is op je fysieke en mentale gezondheid van elke dag opnieuw vroeg opstaan en mediteren. Neem afstand van je televisie, van je laptop en mobiel, van alle dagelijkse gewoontes die je wil veranderen, maar waar je thuis niet toe komt. En neem de tijd en de ruimte voor verandering.

Wanneer je hier even volledig in ondergedompeld wordt zal je merken dat je nadien thuis als vanzelf veranderingen zal aanbrengen. Omdat je nu echt hebt ervaren wat het met je doet en hoeveel beter je je voelt.

Ben je een groepsmens, of eerder iemand die geniet van de rust en de stilte op zichzelf? We zijn ons helemaal bewust dat iedereen verschillend is, en dat het belangrijk is om de ruimte te kunnen nemen voor jezelf, of het gezelschap op te zoeken wanneer je dat wenst. Hier houden we dan ook bewust rekening mee bij het kiezen van onze locaties. Al onze verschillende Yoga Ashrams bieden de mogelijkheid om het gezelschap opzoeken in de gemeenschappelijke ruimtes, of net even de rust en de verstilling op te zoeken in de meditatie-/yogaruimte, de uitgestrekte tuin, de omliggende natuur, of je ruime slaapkamer.

YOGA ASHRAM NEDERLAND – FAQ

De NewNature Yoga Ashram Nederland is gelegen in Voorst, Gelderland.

Lohrpad 2
7083AX Voorst

 

  • Kom je met de auto? Er is gratis parkeergelegenheid beschikbaar op het domein
  • Wil je graag samenreizen met andere deelnemers? Laat het ons gerust weten, dan brengen we jullie met elkaar in contact!

In de NewNature Yoga Ashram Nederland kan je kiezen tussen een eenpersoonskamer, tweepersoonskamer of een slaapzaal (gedeeld met max. 5 personen).

Iedere ruime slaapkamer biedt voldoende comfort en privacy.

Jazeker. De maaltijden zijn vegetarisch, bereid met verse, lokale producten door professionele koks.

Gelieve voedselallergieën tijdig door te geven (uiterlijk 7 dagen voor de start van een opleiding) zodat de koks hier rekening mee kunnen houden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel niet om ons te contacteren zodat we je verder kunnen helpen.

Google en Facebook reviews

NewNature Yoga
Uitstekend
5.0
Gebaseerd op 77 recensies
beoordeel ons op
Sietske K.
Sietske K.
Een coachtraject met Dorien is enorm waardevol! Heel mooi hoe ze coacht vanuit de yoga filosofie, waardoor de sessies tegelijkertijd leerzaam en inspirerend zijn. De gesprekken wisselt ze af met oefeningen op maat. Dorien is heel betrokken, precies en begripvol. Haar begeleiding is persoonlijk en heeft een mooie opbouw. Het heeft me geholpen om bij mijn gevoel te blijven en om vertrouwen te hebben. Dorien, heel erg bedankt voor alle positieve energie die je in de begeleiding hebt gestoken en voor alle inspirerende inzichten! Graag tot ziens 🌿
Peter De V.
Peter De V.
Hi Yogi’s
NewNature Yoga was voor mij een warm bad waar ik mij meteen thuis voelde! Heb de online 50 uurs Yin mogen doen.
En de cursus als zeer fijn en oprecht ervaren, duidelijke begrijpelijke uitleg, leuke yoga sessies en toch wel examen vragen waar je over na moet denken! Dus zeer de moeite waard om je kennis te verbreden op yoga gebied.
Zeker om nog eens in de nabeide toekomst een vervolg opleiding bij te volgen!
Geniet van het leven!
Peter 🙏🏻
T. de J.
T. de J.
Dorien heeft het talent om direct een fantastische sfeer van concentratie en samenhorigheid in haar groepen te creëren. Zij heeft een serieuze aanpak, legt de assana's zeer goed uit, maar behoudt daarbij een unieke lichtheid en gratie. Nu zij zich - weer - zal gaan toeleggen op de hatha yoga docentenopleiding is het voor de reguliere leerlingen een groot verlies, maar mijn overtuiging is dat zij alle kwaliteiten in huis heeft om ook hier een groot succes van te maken!Bovenstaande recensie schreef ik in 2019.Sindsdien heb ik in 2022 bij Dorien een basiscursus van twee dagen gevolgd, waarbij de elementaire beginselen en historische ontwikkelingen van de hatha yoga en de basisfilosofie van Sivananda voor een goed en gezond leven, helder en beknopt uiteen werden gezet. Versnipperde stukjes kennis die ik zelf al had, kon ik zo ook verbinden tot een zinvol en begrijpelijk geheel. Dorien ging op heel plezierige en respectvolle wijze in op de belevingswereld van elk van haar leerlingen. Kritische opmerkingen en vragen werden niet geschuwd, maar rustig een voor een behandeld en besproken. Ook werden diverse asana's beoefend, geanalyseerd en uitgelegd. Wat een ongelofelijk begenadigde en inspirerende docente!Dit jaar ben ik begonnen met het volgen van haar online lessen (de chakra cursus). Ook deze lessen zijn inhoudelijk van een zeer hoge kwaliteit, en zijn geweldig fijn om te doen. Niet in de laatste plaats door de prachtige en expressieve stem van Dorien!
Sophie S
Sophie S
Hele fijne retreat en een fijne docent. Prachtige locatie. Kortom zeker een aanrader voor een volgende keer.
M H.
M H.
De opleidingen zijn goed opgebouwd met hele fijne, kundige begeleiding. Dorien kan de kennis en vaardigheden heel goed overbrengen. Zowel voor je eigen verdieping en/of als je zelf yogales wilt geven zijn de opleidingen van NewNature een aanrader!
Bo
Bo
Ik heb mijn 200H Hatha opleiding bij NewNature mogen volgen. Mijn tijd bij Dorien en Jack heb ik als super fijn en bijzonder ervaren. De kennis en manier van lesgeven van Dorien is zo open, verzorgend, geduldig en met alle aandacht. Ook de aandacht voor het innerlijke proces dat door de verdieping van de opleiding naar bovenkomt was er altijd, wat een super fijne en veilige sfeer creëerde om samen te delen. De theoretische lesstof en ook de praktijk lessen waarbij we leerden lesgeven heb ik als heel leerzaam ervaren. Ik kom zeker terug, de volgende opleiding staat alweer gepland!
Marc ten B.
Marc ten B.
Ik heb eind 2022 de 200 uurs Hatha opleiding bij NewNature in Silvolde afgerond. Ik was onder de indruk van de kennis en kunde van Dorien. Respectvol, warm, geduldig, kundig, nieuwsgierig en bovenal in verbinding met alle deelnemers. Yoga kwam in de volle breedte aan bod. Asana's, filosofie, anatomie, didactiek etc, waarbij er voldoende tijd werd genomen om dieper op een thema in te gaan wanneer deze behoefte er was. Ik kan NewNature dan ook zonder enige twijfel aanraden bij iedereen die overweegt yoga-docent te worden. Een cadeau aan jezelf!
Brenda Breedijk-de J.
Brenda Breedijk-de J.
Sinds December 2022 ben ik Hatha yogadocent. De opleiding heb ik ervaren als verbindend, verdiepend en heel leerzaam. Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven in mezelf en de yoga-filosofie. Ik heb dankzij Jack en Dorien zeven prachtige weken mogen ervaren. De liefdevolle, verbindende manier waarop zij hun kennis overdragen is toegankelijk waardoor je de aangeboden stof makkelijk opneemt. Het is meer dan alleen yoga, het is een cadeau voor jezelf. Gun jezelf deze mooie ervaring en je zult begrijpen wat ik bedoel. Heel dankbaar. 💜
js_loader

Opleidingen

200 uur Yoga Opleiding
50 uur Yin Yoga Opleiding
Zwangerschapsyoga
Online Yoga Opleidingen
Yoga Retreat

Over ons

NewNature Yoga Ashrams
Over ons
Blog
Contact

Contact

0031 (0)654 10 07 06
0031 (0)682 99 57 99

 

 

facebookinstagramyoutubelinkedin

Yin Yoga Opleiding