Yoga Filosofie

Yoga Filosofie

10 uur lesmateriaal

Reflectie opdrachten

30 pagina's leesmateriaal

Persoonlijke begeleiding

Moderne yoga filosofie: oude wijsheid, nieuwe kracht

Ontdek de diepgaande wijsheid van yoga in een eigentijdse context!

Laten we samen duiken in de rijke geschiedenis van yoga terwijl we oude leerstellingen naadloos verbinden met de uitdagingen van het moderne leven. Gedurende deze opleiding leer je alles over de achtergrond en principes van yoga. Vervolgens integreren we deze tijdloze principes in het dagelijkse leven om daadkrachtiger en vol zelfbewustzijn door het leven te gaan.

Yoga Filosifie Ervaring

Wat maakt onze cursus Yoga Filosofie uniek?

Tijdens deze opleiding duiken we samen in de fascinerende wereld van de Yoga Filosofie en plaatsen we deze in onze moderne maatschappij. Verken de kern van yoga’s eeuwenoude wijsheid en geef jouw leven een transformerende boost!

Met deze online opleiding Yoga Filosofie stap je in een wereld van verbinding en groei met onze boeiende audiolessen, die je vrijuit kunt beluisteren, waar je ook bent. Terwijl je de uitgebreide stof absorbeert, bieden onze verhelderende reflectie-opdrachten een uitnodiging om te pauzeren, je leven te doorgronden en verborgen patronen te ontdekken.

Dompel jezelf onder in meer dan 10 uur aan diepgaand lesmateriaal, terwijl we samen de geheimen van yoga filosofie ontrafelen. Wees gerust, onze deur staat altijd open voor vragen en begeleiding tijdens deze spannende ontdekkingsreis.

Klaar om te evolueren?

Schrijf je vandaag in voor een transformatieve reis door de diepten van yoga’s filosofie, allemaal binnen handbereik vanuit het comfort van je eigen ruimte.

Onze cursus Yoga Filosofie is internationaal erkend

Yoga Alliance NewNature Yoga
Registered Yoga School NewNature Yoga
YACEP NewNature Yoga
CRKBO Opleidingen NewNature
Yoga Magazine NewNature Yoga

Programma

Tijdens deze Online Yoga Filosofie Opleiding ontdekken we de geschiedenis van yoga en onthullen we de diepgaande betekenis van concepten zoals Brahman, Atman en Maya, terwijl je leert hoe deze filosofie je innerlijke kracht kan vergroten.

Verken de cyclus van karma en reïncarnatie, omarm de veelzijdigheid van de vier paden van yoga en dompel jezelf onder in de verlichtende reis van Ashtanga Yoga. Ontgrendel de energiecentra van je lichaam terwijl je de 7 chakra’s verkent en leer hoe je jouw leven in balans kunt brengen.

Volgende onderwerpen komen tijdens deze Yoga Filosofie opleiding uitgebreid aan bod:

Wat is Yoga?

Wat is de betekenis van Yoga en hoe is Yoga tot stand gekomen? Wat is het doel van Yoga, en wat is de Vedische Filosofie?

Sivananda Hatha Yoga

Wie was Swami Sivananda en wat was zijn rol in de ontwikkeling van Yoga in het Westen?

5 Punten van Yoga

Duidelijke synthese van de Yoga leer in 5 overzichtelijke en praktisch toepasbare punten.

Yoga Geschiedenis

Tijdlijn van de ontwikkeling van Yoga aan de hand van de belangrijkste Yoga geschriften: Veda's, Yoga Sutra's, Bhagavat Gita,...

Brahman & Atman

Begrip van de termen Brahman en Atman voor een beter inzicht in de belangrijkste uitgangspunten van de Yoga Filosofie.

Uppadhi, Maya & Avidya

Persoonlijke identificatie, illusie en onwetendheid, en hoe deze begrippen onze visie op de wereld vervormen.

Wat is Spiritualiteit

Hoe bewandel je een spiritueel pad, welke uitdagingen kan je hierin tegenkomen en hoe blijf je geconcentreerd op je sadhaka?

De Drie Guna's

Begrip van de termen Sattva, Rajas en Tamas en hoe deze meer rust en harmonie kunnen bieden in het dagelijkse leven.

7 Stadia van Yoga

Spirituele ontwikkeling volgens de 7 stadia van Yoga: van Onwetendheid naar Verlichting.

4 paden van Yoga

Kom los van je Ego en maak verbinding met je kern via Karma Yoga, Bhakti Yoga, Jnana Yoga en Raja Yoga.

Ashtanga Yoga

Het Achtvoudige Pad: Een praktische handleiding voor de hedendaagse beoefening van Yoga.

De drie lichamen

Een nieuw inzicht van de werkelijkheid aan de hand van het fysieke, het energetische en het spirituele lichaam.

Karma & Reincarnatie

Begrijp het natuurlijke verloop van het leven en de wet van de natuur met Karma en Reïncarnatie.

De 7 chakra's

Studie van het energetische lichaam en de 7 chakra's; hoe deze ons beïnvloeden en hoe jij ze (weer) in balans kan brengen.

zelfreflectie

Reflectie opdrachten die uitnodigen om even stil te staan en je gedachten en gewoontes onder de loep te nemen.

Waarom NewNature Yoga

Toonaangevend

NewNature Yoga is een toonaangevend Yoga Instituut in Nederland en staat garant voor kwaliteitsvolle opleidingen.

20+ jaar ervaring

Geniet van de kennis en deskundigheid van onze docenten met meer dan 20 jaar ervaring in het lesgeven.

opgeleid in india

Onze hoofddocente heeft haar opleiding in India genoten en heeft ook in een Yoga Ashram in India studenten opgeleid tot yoga docent.

Yoga filosofie opleiding

persoonlijke lessen

Geen klassikaal opgenomen onpersoonlijke lesstof maar rechtstreeks naar jou gerichte persoonlijke audiolessen.

Wereldwijd erkend

Onze opleidingen zijn erkend door Yoga Alliance en CRKBO. Deze twee keurmerken staan garant voor hoogstaande kwaliteit.

individuele begeleiding

Tijdens en na de opleiding staan onze docenten voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden en je te begeleiden in jouw practice.

Kosten van de cursus Yoga Filosofie

Yoga Filosofie

184,-
  • 10 uur aan audio- en videolessen
  • 30 pagina's downloadbaar leesmateriaal
  • Reflectie opdrachten
  • Grondig begrip van de Yoga Filosofie
  • Ondersteuning tijdens en na de opleiding
Start nu!

Deze cursisten gingen je voor

“Dit neem ik mee voor de rest van mijn leven

De Nederlandse taal is ontoereikend om uit te drukken wat deze opleiding mij persoonlijk heeft gebracht. Dit neem ik mee voor de rest van mijn leven. Zeer bekwame en passionele docenten in alle opzichten.

Yoga Filosofie online
5/5

Cor L.

“Gelijk na de les kijk je alweer uit naar de volgende”

Dorien is een enorm professionele en kundige yoga docent. Ze geeft duidelijke uitleg en nuttige informatie op een rustige, positieve en heel prettige manier. Dat creëert een veilige en ontspannen sfeer waarbij je wordt uitgedaagd meer uit jezelf te halen. Gelijk na de les kijk je alweer uit naar de volgende.

Yoga Filosofie cursus
5/5

Jacqueline W.

“De lessen zijn heel leerzaam en inspirerend”

Het was een geweldige en hele mooie reis. De inhoud van de theorie is super interessant, verdiepend en heel leerzaam. De praktijklessen zijn ook echt heel leerzaam en inspirerend. Ik kijk uit naar de volgende opleiding!

Yoga Wijsbegeerte
5/5

Kelly O.

Veelgestelde vragen over onze opleiding Yoga Filosofie

Wanneer kan ik met de opleiding Yoga Filosofie starten?

Meteen na registratie en betaling krijg je toegang tot de opleiding Yoga Filosofie, en kan je aan de opleiding starten.

Is de Opleiding Yoga Filosofie erkend door Yoga Alliance?

Yoga Alliance vraagt alle bij hun geregistreerde Yoga docenten om iedere drie jaar minstens 30 uur bijscholing te volgen om de kwaliteit van hun docenten te garanderen. NewNature Yoga is geregistreerd bij Yoga Alliance als YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Provider). Dit betekent dat ook deze opleiding Yoga Filosofie bij Yoga Alliance erkend wordt als vervolgopleiding. 

Hoelang heb ik toegang tot de opleiding Yoga Filosofie?

Je hebt meteen en onbeperkt toegang tot de Opleiding Yoga Filosofie. Dit betekent dat je alle lessen zo vaak kan herbekijken als je wil. Het leesmateriaal kan je downloaden zodat je het altijd beschikbaar hebt.

Wat is de Filosofie van Yoga?

De filosofie van yoga, geworteld in de Vedische traditie, streeft naar eenheid van lichaam, geest en ziel. Het Achtvoudige Pad van Patanjali biedt leidraden voor ethisch gedrag, fysieke oefening, ademhaling, concentratie en meditatie. Principes zoals geweldloosheid (ahimsa) en verbondenheid vinden hun oorsprong in de Vedische gedachte. Yoga omvat diverse paden, zoals Karma Yoga, Bhakti Yoga, Jnana Yoga en Raja Yoga, om zelfontdekking en bevrijding (moksha) te realiseren, zoals belicht in de Vedische filosofie.

Wat is het doel van Yoga?

Yoga biedt praktische tools en inzichten om veerkrachtig te blijven in het hedendaagse leven, en helpt bij het vinden van balans tussen lichaam, geest en omgeving.

Het oorspronkelijke doel van yoga is zelfrealisatie en spirituele groei, leidend tot eenheid van lichaam, geest en ziel, en uiteindelijk tot bevrijding uit de cyclus van leven en dood.

Wat is de oorsprong van Yoga?

De oorsprong van yoga gaat terug naar het oude India, waar het is ontstaan als een spirituele en filosofische praktijk. De vroegste vermeldingen van yoga dateren waarschijnlijk uit de Vedische periode, meer dan 5000 jaar geleden, in de heilige geschriften genaamd de Vedas.

 

Yoga evolueerde in de loop van de tijd en kreeg meer gestructureerde vormen in de Upanishads en de Bhagavad Gita, teksten die diepgaande spirituele inzichten bevatten. Het systematische beoefenen van yoga werd verder ontwikkeld door de oude Indiase geleerde Patanjali, die het Achtvoudige Pad (Ashtanga Yoga) formuleerde in zijn werk “Yoga Sutra’s” rond 200 voor Christus. Dit pad bestaat uit stappen die leiden naar zelfrealisatie en spirituele verlichting.

 

Er zijn verschillende vormen en scholen van yoga ontstaan door de eeuwen heen, elk met hun eigen benaderingen en filosofieën. Vanuit zijn oude Indiase wortels heeft yoga zich verspreid over de hele wereld en heeft het zich aangepast aan verschillende culturen en samenlevingen.

Yoga Filosofie Contact

Andere vraag? Neem contact op