NewNature Yoga Dorien Bortels Hatha Yoga

Fysieke Yoga Opleidingen

0 +
Jaar ervaring
0 +
Cusisten begeleid
0
Yoga instituut

Deze cursisten gingen je voor

“Intensief, interessant en boeiend.”

5/5

Christel van Duuren

“Er wordt goed gekeken naar de mogelijkheden van elk individu.”

Yoga opleiding online ervaring
5/5

Pauline Messink

“Ik ben heel blij met deze toevoeging in mijn leven”

Online Yoga cursus ervaringen
5/5

Ingrid Geurts

Ons aanbod Yoga Opleidingen

Hoe deelnemers onze Yoga opleidingen ervaren

Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 34 recensies
Facebook-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 43 recensies
js_loader

Jouw yoga avontuur:
De voordelen van een korte immersie Yoga Opleiding

Mensen kiezen ervoor om een yoga-opleiding te volgen om verschillende redenen, waaronder:

  • Verdieping van de eigen yoga practice: Veel mensen willen hun persoonlijke yogabeoefening verdiepen. Een opleiding biedt de kans om houdingen, ademhalingstechnieken en meditatie diepgaander te begrijpen en te verfijnen.

  • Certificering: Voor degenen die yoga willen onderwijzen, is een opleiding vaak vereist om een erkende yogaleraar te worden. Het biedt de nodige certificering en kennis om veilig en effectief yogalessen te geven.

  • Filosofie en levensstijl: Yoga-opleidingen bieden inzicht in de yogafilosofie en een gezondere levensstijl. Dit kan leiden tot persoonlijke groei, stressvermindering en welzijn.

  • Gemeenschap en connectie: Het volgen van een opleiding kan je in contact brengen met gelijkgestemde mensen en een sterke gemeenschap creëren, wat een gevoel van verbondenheid kan bevorderen.

  • Carrièremogelijkheden: Sommige mensen volgen een yoga-opleiding om hun carrièreperspectieven te verbeteren. Ze kunnen yogalessen gaan geven, workshops organiseren of in een yogastudio gaan werken.

  • Persoonlijke ontwikkeling: Een yoga-opleiding kan leiden tot persoonlijke groei, meer zelfbewustzijn en een dieper begrip van het lichaam en de geest.

  • Lichamelijke gezondheid: Yoga-opleidingen leren vaak anatomie en fysiologie, wat kan helpen bij het voorkomen van blessures en het behoud van de gezondheid van het lichaam.

 

Het voordeel van een immersie yoga opleiding is dat het je de mogelijkheid biedt om diepgaande kennis en ervaring op te doen in een relatief korte tijdspanne. Tijdens een immersie opleiding dompel je jezelf vaak onder in yoga en ben je volledig gefocust op de praktijk, theorie en levensstijl van yoga gedurende een intensieve periode, meestal enkele weken of maanden. Dit kan resulteren in een diepere begrip van yoga, snellere vooruitgang in je beoefening en een beter begrip van de yogafilosofie.

Bovendien kan een immersie opleiding je de kans geven om een sterke gemeenschap van gelijkgestemde mensen op te bouwen, omdat je vaak samenwoont of veel tijd doorbrengt met medestudenten. Het kan ook handig zijn voor mensen die hun huidige baan of verantwoordelijkheden tijdelijk kunnen onderbreken om zich volledig te wijden aan hun yoga-opleiding.

Veelgestelde vragen over onze Yoga Opleidingen

Welke opleiding voor Yoga?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het volgen van een yoga opleiding, afhankelijk van je doelen en interessegebied.

 

Een Yoga Docentenopleiding (YTT – Yoga Teacher Training) is een uitgebreide opleiding waarmee je een gecertificeerde yogadocent kunt worden. Het omvat meestal intensieve studie van yogahoudingen (asana’s), ademhalingstechnieken (pranayama), filosofie, anatomie, en soms ook meditatie en mantra’s. Het programma van een Yoga Docent Opleiding kan variëren in duur, bijvoorbeeld 200 uur, 300 uur of 500 uur.

 

Je kan ook kiezen voor een korte Yoga opleiding die zich richt op een specifieke yogastijl, zoals Hatha Yoga, Yin Yoga, Vinyasa Yoga, enzovoort. Deze korte (50 uur) opleidingen zijn bedoeld voor mensen die zich willen verdiepen in een specifieke stijl.

 

Daarnaast kan je ook kiezen voor een yoga cursus. Deze kan je inzicht geven in verschillende aspecten van yoga en je yogapraktijk verdiepen.

 

Bij het kiezen van een yoga opleiding is het belangrijk om te kijken naar de deskundigheid en erkenning van de aanbieder. Zoek naar gerenommeerde yogascholen of -instituten met ervaren docenten en goede recensies. NewNature Yoga is een ervaren yoga instituut, erkend door Yoga Alliance.

Kun je zelf yoga leren?

Ja, je kunt zelf yoga leren door middel van online lessen, boeken, video’s en apps die je kunnen begeleiden bij het leren van yogahoudingen, ademhalingstechnieken en meditatie. Echter, het kan ook nuttig zijn om af en toe een gecertificeerde yogadocent te raadplegen om je houdingen en technieken te verfijnen en eventuele vragen te kunnen stellen.

Wat is de rustigste vorm van Yoga?

Yin yoga wordt over het algemeen beschouwd als de rustigste vorm van yoga. Het richt zich op langzame, ontspannen houdingen die langer worden vastgehouden (vaak 3 tot 5 minuten) om diepere lagen van het lichaam te bereiken en het bindweefsel te stimuleren. Het bevordert ontspanning, flexibiliteit en een meditatieve mindset.

 

Wil je je graag verdiepen in Yin Yoga? Lees meer over onze Yin Yoga opleiding online of onze korte cursus Yin Yogales online.

Kan iedereen yoga leren?

Ja, in principe kan iedereen yoga leren. Yoga is geschikt voor mensen van alle leeftijden en niveaus van fitheid. Het kan worden aangepast aan individuele behoeften en beperkingen, zodat bijna iedereen de voordelen van yoga kan ervaren, ongeacht hun fysieke mogelijkheden. Een ervaren en deskundige docent kan je hier goed bij begeleiden. Bij NewNature Yoga hebben we veel aandacht voor ieders individuele mogelijkheden en uitdagingen. Ook in onze online yoga opleidingen bieden we steeds variaties aan en zijn we altijd beschikbaar om je vragen te beantwoorden.

Welke Yoga om soepel te worden?

Om soepeler te worden, kan je het beste kiezen voor yogastijlen zoals Hatha yoga en Yin yoga. Deze stijlen bevorderen flexibiliteit door het uitvoeren van verschillende houdingen en stretchoefeningen. Door regelmatige beoefening kunnen deze yogastijlen helpen om je lichaam soepeler en leniger te maken.

Is het goed om elke dag yoga te doen?

Ja, het is over het algemeen goed om elke dag yoga te doen, zolang je rekening houdt met je lichaam en grenzen. Dagelijkse beoefening kan vele voordelen bieden, zoals verhoogde flexibiliteit, kracht, balans en stressvermindering. Het is echter belangrijk om af te wisselen tussen intensieve en rustigere sessies en naar je lichaam te luisteren om overbelasting te voorkomen.

 

We helpen je graag verder mocht je twijfels hebben over dagelijkse beoefening in jouw specifieke situatie.

Andere vraag? Neem contact op