Selecteer een pagina

YOGA RETREAT

Een aantal dagen helemaal tot rust komen, lekker voor jezelf zorgen, gezond eten en aan yoga en meditatie doen.
Dit alles op een prachtige, serene en natuurrijke locatie.

Klinkt dit jou ook als muziek in de oren?

Wees er dan bij tijdens onze Yoga retreat in De Maanhoeve in Drenthe.

De Maanhoeve Yoga retraite Drenthe

Waarom een yoga retreat volgen

In het dagelijkse leven zijn we vaak druk, druk, druk. Van het ene to do lijstje naar het andere. Familie, werk, sociale contacten, langs alle kanten wordt onze aandacht gevraagd. Hierdoor kan het wel eens gebeuren dat de aandacht voor jezelf op kant geschoven wordt en je aan jezelf voorbij loopt. Vaak gebeurt dit zelfs zonder dat we hier weet van hebben.

Wanneer dit lange tijd gebeurt kan je last krijgen van vermoeidheid, prikkelbaarheid, neerslachtigheid tot zelfs depressieve klachten en fysieke problemen. Daarom is het belangrijk om regelmatig de tijd te nemen om voor jezelf te zorgen. Een moment van rust en verstilling.

En dat is precies wat we tijdens onze Yoga retraite bieden.
Tijd om te vertragen, ruimte om voor jezelf te zorgen. Dit alles in een rustgevende, uitgestrekte, natuurrijke omgeving.

Het programma is op een ontspannende manier samengesteld en bestaat uit yoga- en meditatiesessies en unieke activiteiten zoals een wandelmeditatie in het grootste natuurlijke labyrint van Europa, Yin/Yang harkmeditatie, bezinnen in de Stiltetunnel en ontspannen in de Vuurcirkel.

Uiteraard is er voldoende ruimte voor stilte en bezinning. Daarnaast kan je ook rekenen op gezonde vegetarische/veganistische maaltijden, met zorg bereid met lokale en biologische producten.

NewNature Yoga retraite Gelderland

De Maanhoeve

De Maanhoeve is een spiritueel retraite centrum gericht op mensen die zich willen ontwikkelen in het bewust Zijn. De Maanhoeve wordt gekenmerkt door een rustgevende sfeer, een warme en zorgzame omgeving en de uitnodiging om je thuis te voelen en je Zelf verder te onderzoeken en te ontwikkelen. 

Wij voelden ons meteen tot deze bijzondere plek aangetrokken en zijn dan ook heel dankbaar dat we hier dit najaar een Yoga retreat kunnen organiseren!

De Maanhoeve is gelegen op een uitgestrekt domein in Exloërveen, Drenthe. Van zodra je dit bijzondere centrum betreedt wordt je ondergedompeld in een rustgevend en liefdevol belevingsbad. De locatie bestaat uit 2 hoofdgebouwen, en een prachtige stiltetuin van maar liefst 2 hectare groot! Je kan er heerlijk de stilte opzoeken, wandelen, en op ontdekking gaan in het grootste landschappelijke labyrint van Europa met een lengte van 700 meter. 

Tijdens je verblijf geniet je van verse, vegetarisch/veganistische maaltijden, zorgvuldig bereid met lokale en biologische producten. De hele dag zijn thee, koffie en tussendoortjes beschikbaar.

De ruime en comfortabele kamers bestaan uit 1-persoonskamers, 2-persoonskamers en 4-persoonskamers met gedeeld sanitair

De ruime yogashala met hoog plafond is een rustgevende, serene ruimte. Meditatiekussens, zitjes, yogamatten en stoelen zijn beschikbaar. Je kan uiteraard ook je eigen yogamateriaal meenemen.

Programma van de Yoga Retraite

Tijdens deze Yoga retraite volgen we een ontspannen programma waarin we iedere dag een ander thema behandelen. We bouwen op naar een verstillingsmoment op zaterdag, en sluiten deze retraite samen af na een gezonde lunch op zondag. Hieronder vind je dag per dag het schema van deze Yoga retraite. Dit schema is een richtlijn, en kan ter plaatse aangepast worden.


Aarde

Donderdag nemen we de tijd om lekker te aarden. In alle rust krijg je de ruimte om toe te komen, en de omgeving te ontdekken.

 

14:00 – 15:00 Toekomen op De Maanhoeve
15:00 – 17:00 Verwelkoming en aardingsmoment
17:30 Avondeten
20:00 – 20:30 Avondmeditatie


Vuur

 

Op vrijdag gaan we samen lekker het vuur in onszelf ontdekken en naar boven laten komen. Vandaag geniet je van wat actievere yogalessen en meer beweging. Ook beoefenen we ademhalingsoefeningen die erop gericht zijn om meer energie te krijgen.

 

07:00 – 08:00 Ochtend Satsang
08:00 Ontbijt
10:00 – 11:30 Yoga asana les
12:00 Lunch en vrije tijd
14:00 –  15:30 Yoga asana les
17:30 Avondeten
19:00 –  20:00 Avond Satsang

 


Stilte

Op zaterdag nemen we de ruimte om te vertragen. We ontdekken de verstillende kracht van Yin Yoga en duiken vervolgens samen de stilte in. In de namiddag is er ruimte voor bezinningsmomenten en optionele reflectie opdrachten.

De stilte wordt in acht gehouden vanaf de asana practice in de ochtend tot en met de stiltemeditatie in de namiddag. Tijdens de lessen wordt (beperkt) door de docent gesproken. Mocht je er behoefte aan hebben dan zijn we steeds beschikbaar voor een individueel gesprek.

 

07:00 – 08:00 Ochtend satsang
08:00 Ontbijt
10:00 – 11:30 Yin Yoga asana les
12:00 Lunch
13:00 –  15:00 Bezinning en reflectie
15:30 – 16:30 Stiltemeditatie
17:00 Avondeten
19:00 – 20:00 Yoga Nidra

 


Ontwaking

Na een aantal dagen naar binnen gekeerd te zijn bereiden we ons op zondagochtend voor om terug naar buiten te keren. Na de lunch volgt nog een groepsmoment waarin we samen deze retraite afsluiten.

 

07:00 – 08:00 Ochtend satsang
08:00 Ontbijt
10:00 – 11:30 Yoga asana les
12:00 Lunch
13:00 Afsluiting en vertrek

 

Data en kosten

Onze Yoga retreat op De Maanhoeve vindt plaats van 13 oktober – 16 oktober 2022

Schrijf je in vóór 17 augustus 2022 en geniet van 10% vroegboekkorting!

Yoga Retraite – Veelgestelde vragen

Moet ik al veel ervaring hebben met Yoga of meditatie?

Ervaring met Yoga en meditatie is niet nodig. We ontvangen zowel ervaren yogi’s als beginnende yoga beoefenaars. We besteden erg veel aandacht aan individuele begeleiding, en bieden steeds variaties en opties aan. Hierdoor zijn de lessen geschikt en uitdagend voor verschillende niveaus.

Hoe kan ik De Maanhoeve bereiken?

ADRES:

De Maanhoeve
Exloërveen 18a
9574 PB Exloërveen

Kom je met de auto? Er is gratis parking op het domein van De Maanhoeve

Kom je met groepen per openbaar vervoer? Dan reis je het best naar Emmen. Vanuit Emmen kun je met groepjes van 4-8 personen tegelijk gebruik maken van een taxibus en zijn de ritkosten €57 totaal. Voor reizigers 1-3 personen zijn de taxikosten €42.

Wil je graag samen reizen met andere deelnemers? Laat het ons gerust weten, dan brengen we jullie in contact!

Wat moet ik meenemen?
  • Comfortabele kleding
  • Dikke sokken, pantoffels of slippers voor binnen
  • Gepaste kleding voor buiten in de tuin (stevige schoenen of laarzen kunnen prettig zijn)
  • Toiletspullen
  • Handdoek en beddengoed kan je huren van De Maanhoeve voor € 12,50. Gelieve dit bij je inschrijving door te geven. Je kan deze ook zelf meenemen. 
  • Yogamatten, meditatiekussens, stoelen en dekens zijn beschikbaar. Je kan ook je eigen yogamateriaal meenemen.
  • Eventueel iets om in te schrijven.
Wordt er rekening gehouden met voedselallergieën

Jazeker. 

Alle maaltijden en tussendoortjes/ koffie/thee zijn inbegrepen. Goede voeding vinden we heel belangrijk. De maaltijden zijn vers, biologisch, lokaal en vegetarisch.

Er kan met de meeste allergieën rekening gehouden worden, als de kok het minimaal 2 weken van tevoren weet. Geef eventuele voedselallergieën daarom meteen door bij je inschrijving!

Google en Facebook reviews

Ik heb eind 2022 de 200 uurs Hatha opleiding bij NewNature in Silvolde afgerond. Ik was onder de indruk van de kennis en kunde van Dorien. Respectvol, warm, geduldig, kundig, nieuwsgierig en bovenal in verbinding met alle deelnemers. Yoga kwam in de volle breedte aan bod. Asana's, filosofie, anatomie, didactiek etc, waarbij er voldoende tijd werd genomen om dieper op een thema in te gaan wanneer deze behoefte er was. Ik kan NewNature dan ook zonder enige twijfel aanraden bij iedereen die overweegt yoga-docent te worden. Een cadeau aan jezelf!
Marc ten B.
Marc ten B.
Sinds December 2022 ben ik Hatha yogadocent. De opleiding heb ik ervaren als verbindend, verdiepend en heel leerzaam. Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven in mezelf en de yoga-filosofie. Ik heb dankzij Jack en Dorien zeven prachtige weken mogen ervaren. De liefdevolle, verbindende manier waarop zij hun kennis overdragen is toegankelijk waardoor je de aangeboden stof makkelijk opneemt. Het is meer dan alleen yoga, het is een cadeau voor jezelf. Gun jezelf deze mooie ervaring en je zult begrijpen wat ik bedoel. Heel dankbaar. 💜
Brenda Breedijk-de J.
Brenda Breedijk-de J.
De Nederlandse taal is ontoereikend om uit te drukken wat deze opleiding mij persoonlijk heeft gebracht. Dit neem ik mee voor de rest van mijn leven. De 200uurs Sivananda Hatha Yoga Docenten Opleiding bij NewNatureYogaAcademy. Leren lesgeven, leren over de Yoga filosofie, en werken aan je eigen practise onder profesionele begeleiding van Dorien&Jack. Zeer bekwame en passionele docenten in alle opzichten. Nog bedankt voor de fijne tijd en aandacht. Namasté🙏
Cor L.
Cor L.
Ik heb de 200 uur Hatha yoga opleiding gedaan. Het was een geweldige en hele mooie reis.. De docenten zijn heel professioneel en denken ook mee buiten de lessen. De inhoud van de theorie en filosofie is super interessant, verdiepend en heel leerzaam. De praktijk lessen zijn ook echt heel leerzaam en ook hebben we vaak lessen van Dorien (lerares) mogen ervaren wat heel inspirerend was. Ik kijk uit naar de volgende opleiding die ik bij new nature yoga wil gaan volgen!
Kelly O.
Kelly O.
Top groep, top cursus en top docent. Een echte aanrader & mindblowing ervaring!
Mieke M.
Mieke M.
Hi, In this place can you come to practice Yoga as well or it’s only for the courses? Also is it possible to have it in English?
Maja A.
Maja A.
Geweldige Yin Yoga opleiding! Goede duidelijke uitleg over de theorie, een fijn werkboek en rustige begeleiding. Kortom een aanrader! Ik ben heel blij met deze toevoeging in mijn leven
Ingrid G.
Ingrid G.
In de week van 14 tot en met 21 maart heb ik de Yin-Yoga docenten opleiding van 50 uur gevolgd. Wat een bijzondere week was het. Intensief, interessant en boeiend. Wat heb ik veel geleerd! Mocht je overwegen de opleiding te gaan doen, dan kan ik het meer dan aanbevelen.Dorien van NewNature Academy is een top docent!Lieve Dorien en Jack bedankt voor deze mooie ervaring!Christel van Duuren
Christel van D.
Christel van D.
js_loader

Maak kennis met de organisatoren

NewNature Yoga Dorien E-RYT 500

DORIEN | E-RYT 500
Medeoprichter

“Yogalesgeven is van het liefste wat ik doe. Prachtig om te voelen hoe mensen tot rust komen en verstillen tijdens een yoga en meditatie practice. Ik hou ervan om zowel ontspannende lessen als energiekere en uitdagende lessen te geven. De verdieping die een meerdaagse retraite biedt is fantastisch!”

NewNature Yoga Jack E-RYT 200

JACK | E-RYT 200
Medeoprichter 

“Ik hou ervan om mensen thuis te laten voelen en te ontvangen en verzorgen. Ons doel is jou een zo ontspannen mogelijke ervaring te bieden. Bij vragen kan je altijd bij mij terecht. Ik zal ervoor zorgen dat je wensen zoveel mogelijk beantwoord worden.”

Ben jij er ook bij?

Gun jezelf deze bijzondere, rustgevende ervaring!

Schrijf je in vóór 17 augustus 2022 en geniet van 10% vroegboekkorting!