Selecteer een pagina
Zwangerschapsyoga docenten opleiding

ZWANGERSCHAPSYOGA

DOCENT OPLEIDING

 
Zwangerschapsyoga en HypnoBirthing zijn bijzonder krachtig voor meer ontspanning en bewustzijn tijdens de zwangerschap en bij de geboorte. Wil je mensen veilig en deskundig begeleiden tijdens deze unieke periode in hun leven? Of wil je meer verdieping en bewustzijn tijdens jouw eigen zwangerschap?

Wees er dan bij tijdens deze Zwangerschapsyoga Docent Opleiding!

 

Eerstvolgende Zwangerschapsyoga docent opleiding

Zwangerschapsyoga docent opleiding | Mei 2023

Maandag 8 mei t/m donderdag 11 mei 2023

Inhoud van de Zwangerschapsyoga docent opleiding

Tijdens de Zwangerschapsyoga Docent Opleiding bespreken we het verloop van de zwangerschap en de geboorte en hoe Yoga en HypnoBirthing hier een belangrijke, ondersteunende rol in kunnen spelen.

Daarbij behandelen we verschillende aspecten zoals ademhalingstechnieken, meditatie en visualisaties. Deze zijn belangrijk om tijdens de zwangerschap beter te kunnen ontspannen, verbinding te kunnen maken met je kindje, en om te leren omgaan met de spanning en pijn die met geboorte gepaard gaan.

We onderzoeken de verschillende fases van de zwangerschap en bestuderen wat er gebeurt in het lichaam en in het bekken. Daarnaast bespreken we tijdens de Zwangerschapsyoga Docent Opleiding ook verschillende Yoga en HypnoBirthing technieken voor meer ontspanning, mindfulness en soepelheid tijdens de zwangerschap en bij de geboorte.

Wat komt aan bod tijdens de Zwangerschapsyoga Docent Opleiding?

Ademhalingstechnieken

Belang van de adem tijdens de zwangerschap en bevalling

Meditatie en visualisaties

Voor ontspanning, verbinding, en ter voorbereiding
op de bevalling

Verschillende fases van de zwangerschap

De verschillende trimesters en de ontwikkeling bij moeder en kind

HypnoBirthing

Oefeningen om ontspannen en mindful de geboorte te beleven

Natuurlijk bevallen

Het verloop van de bevalling, baringshoudingen en natuurlijke pijnbestrijding

Het bekken

Veranderingen in het bekken, bekkenbodemspieren en bekkeninstabiliteit

Yoga asana & variaties

Geschikte asana’s tijdens de zwangerschap

Surya Namaskar tijdens de zwangerschap

Aangepaste versie van de Zonnegroet

Zwangerschapsyoga Sequencing

Gebalanceerde zwangerschapsyogalessen samenstellen

Deze Zwangerschapsyoga Docent Opleiding is geschikt voor yoga docenten die dames willen begeleiden tijdens hun zwangerschap, en (zwangere) dames die willen leren hoe ze door middel van yoga meer ontspanning kunnen ervaren tijdens hun zwangerschap en bij de geboorte van hun kindje. Dit is een introducerende cursus die je de nodige tools geeft om op een veilige en bekwame manier Yogales te geven aan zwangere dames. Basistechnieken in het lesgeven komen tijdens de Zwangerschapsyoga Docent Opleiding niet aan bod. Deze worden uitgebreid behandeld en geoefend tijdens onze 200 uur Yoga Opleiding.

Ben je benieuwd naar een voorproefje? Volg dan een van de zwangerschapsyogalessen van Dorien op YogaTV.

Praktische informatie over de Zwangerschapsyoga Docent Opleiding

De Zwangerschapsyoga Docent Opleiding bestaat uit 4 lesdagen van 10:00 t/m 16:00

De Zwangerschapsyoga Docent Opleiding vindt plaats op onze locatie in Silvolde.

‘De Sprank’

📍Kerkenstraat 6a

7054 BH Silvolde

De Zwangerschapsyoga Docent Opleiding zal plaatsvinden in mei 2023.

Maandag 8 mei t/m donderdag 11 mei 2023

De kosten voor de Zwangerschapsyoga Docent Opleiding zijn € 499,-


Cursisten van NewNature Yoga genieten van ledenkorting en kunnen de Zwangerschapsyoga Docent Opleiding volgen

voor € 449,-

Google en Facebook reviews

Ik heb eind 2022 de 200 uurs Hatha opleiding bij NewNature in Silvolde afgerond. Ik was onder de indruk van de kennis en kunde van Dorien. Respectvol, warm, geduldig, kundig, nieuwsgierig en bovenal in verbinding met alle deelnemers. Yoga kwam in de volle breedte aan bod. Asana's, filosofie, anatomie, didactiek etc, waarbij er voldoende tijd werd genomen om dieper op een thema in te gaan wanneer deze behoefte er was. Ik kan NewNature dan ook zonder enige twijfel aanraden bij iedereen die overweegt yoga-docent te worden. Een cadeau aan jezelf!
Marc ten B.
Marc ten B.
Sinds December 2022 ben ik Hatha yogadocent. De opleiding heb ik ervaren als verbindend, verdiepend en heel leerzaam. Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven in mezelf en de yoga-filosofie. Ik heb dankzij Jack en Dorien zeven prachtige weken mogen ervaren. De liefdevolle, verbindende manier waarop zij hun kennis overdragen is toegankelijk waardoor je de aangeboden stof makkelijk opneemt. Het is meer dan alleen yoga, het is een cadeau voor jezelf. Gun jezelf deze mooie ervaring en je zult begrijpen wat ik bedoel. Heel dankbaar. 💜
Brenda Breedijk-de J.
Brenda Breedijk-de J.
De Nederlandse taal is ontoereikend om uit te drukken wat deze opleiding mij persoonlijk heeft gebracht. Dit neem ik mee voor de rest van mijn leven. De 200uurs Sivananda Hatha Yoga Docenten Opleiding bij NewNatureYogaAcademy. Leren lesgeven, leren over de Yoga filosofie, en werken aan je eigen practise onder profesionele begeleiding van Dorien&Jack. Zeer bekwame en passionele docenten in alle opzichten. Nog bedankt voor de fijne tijd en aandacht. Namasté🙏
Cor L.
Cor L.
Ik heb de 200 uur Hatha yoga opleiding gedaan. Het was een geweldige en hele mooie reis.. De docenten zijn heel professioneel en denken ook mee buiten de lessen. De inhoud van de theorie en filosofie is super interessant, verdiepend en heel leerzaam. De praktijk lessen zijn ook echt heel leerzaam en ook hebben we vaak lessen van Dorien (lerares) mogen ervaren wat heel inspirerend was. Ik kijk uit naar de volgende opleiding die ik bij new nature yoga wil gaan volgen!
Kelly O.
Kelly O.
Top groep, top cursus en top docent. Een echte aanrader & mindblowing ervaring!
Mieke M.
Mieke M.
Hi, In this place can you come to practice Yoga as well or it’s only for the courses? Also is it possible to have it in English?
Maja A.
Maja A.
Geweldige Yin Yoga opleiding! Goede duidelijke uitleg over de theorie, een fijn werkboek en rustige begeleiding. Kortom een aanrader! Ik ben heel blij met deze toevoeging in mijn leven
Ingrid G.
Ingrid G.
In de week van 14 tot en met 21 maart heb ik de Yin-Yoga docenten opleiding van 50 uur gevolgd. Wat een bijzondere week was het. Intensief, interessant en boeiend. Wat heb ik veel geleerd! Mocht je overwegen de opleiding te gaan doen, dan kan ik het meer dan aanbevelen.Dorien van NewNature Academy is een top docent!Lieve Dorien en Jack bedankt voor deze mooie ervaring!Christel van Duuren
Christel van D.
Christel van D.
js_loader

Ontmoet de hoofddocenten

NewNature Yoga Dorien E-RYT 500

DORIEN | E-RYT 500
Medeoprichter

“Wat vind ik het super fijn om deze opleiding te mogen geven!

Tijdens mijn zwangerschap heb ik enorm veel baat gehad bij een regelmatige yoga en  meditatiebeoefening. Ook heb ik een HypnoBirthing Opleiding gevolgd. Deze technieken hebben mij door een bijzonder mooie en natuurlijke bevalling geloodst. 

Het is ongelooflijk fijn om zwangere dames te begeleiden tijdens hun zwangerschap, en hun te helpen zich voor te bereiden op de geboorte van hun kindje. Ik kijk er alvast naar uit om tijdens deze Zwangerschapsyoga Docent Opleiding met jou de verdieping in te gaan. Een bijzondere reis, op onderzoek naar wat er allemaal gebeurt tijdens de zwangerschap en de geboorte, en hoe je deze wonderbaarlijke periode zo mooi mogelijk kan maken voor moeder en kind.”

NewNature Yoga Jack E-RYT 200

JACK | E-RYT 200
Medeoprichter 

“Van dichtbij heb ik mogen ervaren en observeren wat het belang is van ontspanning en een goede ademhaling tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling. Ook als partner is het bijzonder om te ontdekken wat er allemaal gebeurt en verandert tijdens een zwangerschap. Hier meer kennis over hebben heeft mij absoluut geholpen om ook gedurende de zwangerschap en bij de geboorte een ontspannende en rustgevende ondersteuning te kunnen zijn.

Tijdens deze Zwangerschapsyoga Docent Opleiding zal ik opnieuw ondersteuning en rust bieden door ervoor te zorgen dat alles in goede banen verloopt. Je kan bij mij terecht voor de praktische ondersteuning en regeling van deze opleiding. Ik kijk er al naar uit om je te mogen ontvangen!

Laten we eraan beginnen

Ben je klaar voor de start van je nieuwe leven?

Laten we samen het avontuur aangaan!