Zwangerschapsyoga docenten opleiding

ZWANGERSCHAPSYOGA

DOCENT OPLEIDING

 
Zwangerschapsyoga en HypnoBirthing zijn bijzonder krachtig voor meer ontspanning en bewustzijn tijdens de zwangerschap en bij de geboorte. Wil je mensen veilig en deskundig begeleiden tijdens deze unieke periode in hun leven? Of wil je meer verdieping en bewustzijn tijdens jouw eigen zwangerschap?

Wees er dan bij tijdens deze Zwangerschapsyoga Docent Opleiding!

 

Eerstvolgende Zwangerschapsyoga docent opleiding

Zwangerschapsyoga docent opleiding | Mei 2023

Maandag 8 mei t/m donderdag 11 mei 2023

Inhoud van de Zwangerschapsyoga docent opleiding

Tijdens de Zwangerschapsyoga Docent Opleiding bespreken we het verloop van de zwangerschap en de geboorte en hoe Yoga en HypnoBirthing hier een belangrijke, ondersteunende rol in kunnen spelen.

Daarbij behandelen we verschillende aspecten zoals ademhalingstechnieken, meditatie en visualisaties. Deze zijn belangrijk om tijdens de zwangerschap beter te kunnen ontspannen, verbinding te kunnen maken met je kindje, en om te leren omgaan met de spanning en pijn die met geboorte gepaard gaan.

We onderzoeken de verschillende fases van de zwangerschap en bestuderen wat er gebeurt in het lichaam en in het bekken. Daarnaast bespreken we tijdens de Zwangerschapsyoga Docent Opleiding ook verschillende Yoga en HypnoBirthing technieken voor meer ontspanning, mindfulness en soepelheid tijdens de zwangerschap en bij de geboorte.

Wat komt aan bod tijdens de Zwangerschapsyoga Docent Opleiding?

Ademhalingstechnieken

Belang van de adem tijdens de zwangerschap en bevalling

Meditatie en visualisaties

Voor ontspanning, verbinding, en ter voorbereiding
op de bevalling

Verschillende fases van de zwangerschap

De verschillende trimesters en de ontwikkeling bij moeder en kind

HypnoBirthing

Oefeningen om ontspannen en mindful de geboorte te beleven

Natuurlijk bevallen

Het verloop van de bevalling, baringshoudingen en natuurlijke pijnbestrijding

Het bekken

Veranderingen in het bekken, bekkenbodemspieren en bekkeninstabiliteit

Yoga asana & variaties

Geschikte asana’s tijdens de zwangerschap

Surya Namaskar tijdens de zwangerschap

Aangepaste versie van de Zonnegroet

Zwangerschapsyoga Sequencing

Gebalanceerde zwangerschapsyogalessen samenstellen

Deze Zwangerschapsyoga Docent Opleiding is geschikt voor yoga docenten die dames willen begeleiden tijdens hun zwangerschap, en (zwangere) dames die willen leren hoe ze door middel van yoga meer ontspanning kunnen ervaren tijdens hun zwangerschap en bij de geboorte van hun kindje. Dit is een introducerende cursus die je de nodige tools geeft om op een veilige en bekwame manier Yogales te geven aan zwangere dames. Basistechnieken in het lesgeven komen tijdens de Zwangerschapsyoga Docent Opleiding niet aan bod. Deze worden uitgebreid behandeld en geoefend tijdens onze 200 uur Yoga Opleiding.

Ben je benieuwd naar een voorproefje? Volg dan een van de zwangerschapsyogalessen van Dorien op YogaTV.

Praktische informatie over de Zwangerschapsyoga Docent Opleiding

De Zwangerschapsyoga Docent Opleiding bestaat uit 4 lesdagen van 10:00 t/m 16:00

De Zwangerschapsyoga Docent Opleiding vindt plaats op onze locatie in Silvolde.

‘De Sprank’

📍Kerkenstraat 6a

7054 BH Silvolde

De Zwangerschapsyoga Docent Opleiding zal plaatsvinden in mei 2023.

Maandag 8 mei t/m donderdag 11 mei 2023

De kosten voor de Zwangerschapsyoga Docent Opleiding zijn € 499,-


Cursisten van NewNature Yoga genieten van ledenkorting en kunnen de Zwangerschapsyoga Docent Opleiding volgen

voor € 449,-

Google en Facebook reviews

In de week van 14 tot en met 21 maart heb ik de Yin-Yoga docenten opleiding van 50 uur gevolgd. Wat een bijzondere week was het. Intensief, interessant en boeiend. Wat heb ik veel geleerd! Mocht je overwegen de opleiding te gaan doen, dan kan ik het meer dan aanbevelen.Dorien van NewNature Academy is een top docent!Lieve Dorien en Jack bedankt voor deze mooie ervaring!Christel van Duuren
Christel van D.
Christel van D.
Afgelopen maart heb ik de opleiding tot yogadocent bij NewNature Academy gevolgd. Deze opleiding waarin ik werd ondergedompeld in yoga, haar filosofie, anatomie, het lesgeven en het uitvoeren van correcties heb ik als een cadeautje voor mezelf ervaren. Ik had voor de opleiding nog geen enkele ervaring met lesgeven, maar Dorien en Jack gaven mij het vertrouwen dat ik aan het einde van de opleiding zeker in staat was om yogalessen te geven, waardoor ik rustig aan het lesgeven kon wennen en me er steeds zekerder bij voelde. Ik heb Dorien en Jack ervaren als hele open en warme mensen, waardoor ik me fijn en veilig voelde om mijzelf te kunnen zijn. Ik ben tijdens deze opleidingsmaand ontzettend gegroeid, niet alleen tot yogadocent, maar ook zeker als mens. Ik had het zeker niet willen missen!
annemijn L.
annemijn L.
Afgelopen maart heb ik de opleiding tot yogadocent bij NewNature Academy gevolgd. Deze opleiding waarin ik werd ondergedompeld in yoga, haar filosofie, anatomie, het lesgeven en het uitvoeren van correcties heb ik als een cadeautje voor mezelf ervaren. Ik had voor de opleiding nog geen enkele ervaring met lesgeven, maar Dorien en Jack gaven mij het vertrouwen dat ik aan het einde van de opleiding zeker in staat was om yogalessen te geven, waardoor ik rustig aan het lesgeven kon wennen en me er steeds zekerder bij voelde. Ik heb Dorien en Jack ervaren als hele open en warme mensen, waardoor ik me fijn en veilig voelde om mijzelf te kunnen zijn. Ik ben tijdens deze opleidingsmaand ontzettend gegroeid, niet alleen tot yogadocent, maar ook zeker als mens. Ik had het zeker niet willen missen!
Annemijn L.
Annemijn L.
NewNature Academy is echt een geweldige opleiding! Je leert alles van de yoga wat je moet weten om les te geven en ontwikkelt jezelf als een goede yoga docent. Ik heb zelf een enorme persoonlijke groei gemaakt tijdens mijn opleidingen, waar de cursist (jij dus) altijd centraal staat. Er wordt altijd tijd voor je gemaakt, je kan alles bespreken met de docenten & de groep en je mag helemaal jezelf zijn. Heel erg fijn! Ik heb super veel geleerd en kan nu meer uit mijn eigen yoga practice halen! Dankjulliewel Toppers! 🥰
Eveline V.
Eveline V.
Wat een toffe opleiding met hele fijne docenten. Zij geven je zoveel vertrouwen dat de opleiding tot 1 groot kado maakt.
Ik kan het iedereen aanbevelen. De opbouw, de theorie, het leren corrigeren maakt dat je met vertrouwen devopleiding verlaat.
Dank Dorien en Jack voor deze mooie reis!
Bruni S.
Bruni S.
In oktober heb ik de opleiding tot Hatha docent mogen doen bij Dorien en Jack. Een maand vol nieuwe informatie die allemaal even helder en duidelijk werd verteld.Je kunt merken dat Dorien ontzettend veel ervaring heeft in het beofenen en geven van yoga. Ook Jack is een fijn persoon om bij je te hebben tijdens deze maand. De heldere feedback die hij geeft zorgt ervoor dat je steeds weer meer kan groeien.Ik raad iedereen deze opleiding aan. Het is niet alleen een maand leren maar vooral een maand genieten met veel mooie mensen om je heen.Liefs Nikki
The Big Whale P.
The Big Whale P.
Hatha YTT (yoga teacher training) gevolgd bij NewNature Academy in oktober 2020. Ik zou 10 sterren willen geven.Zoveel verdieping, kennis en praktische skills. Een opleiding ver boven verwachting voor een hele schappelijke prijs. Ik ben hierna direct als yoga docent aan de slag gegaan.
Gunbritt G.
Gunbritt G.
Dorien is een ongelofelijk deskundige docente. Ze geeft les met veel passie, heeft geduld en legt alles zorgvuldig uit.Vanuit mijn eigen situatie waarin ik de opleiding was begonnen zonder enige ervaring heeft zij mij zoveel geleerd over yoga. Ik heb het ervaren als een bijzonder leerzame maand waar je zowel geestelijk als lichamelijk veel ontdekt en leert over jezelf. Bedankt voor deze bijzondere maand Dorien en Jack.Als je op zoek bent naar een docentenopleiding raad ik je het zeker aan om de opleiding bij Dorien te volgen.Liefs Anja
Anja E.
Anja E.
js_loader

Ontmoet de hoofddocenten

NewNature Yoga Dorien E-RYT 500

DORIEN | E-RYT 500
Medeoprichter

“Wat vind ik het super fijn om deze opleiding te mogen geven!

Tijdens mijn zwangerschap heb ik enorm veel baat gehad bij een regelmatige yoga en  meditatiebeoefening. Ook heb ik een HypnoBirthing Opleiding gevolgd. Deze technieken hebben mij door een bijzonder mooie en natuurlijke bevalling geloodst. 

Het is ongelooflijk fijn om zwangere dames te begeleiden tijdens hun zwangerschap, en hun te helpen zich voor te bereiden op de geboorte van hun kindje. Ik kijk er alvast naar uit om tijdens deze Zwangerschapsyoga Docent Opleiding met jou de verdieping in te gaan. Een bijzondere reis, op onderzoek naar wat er allemaal gebeurt tijdens de zwangerschap en de geboorte, en hoe je deze wonderbaarlijke periode zo mooi mogelijk kan maken voor moeder en kind.”

NewNature Yoga Jack E-RYT 200

JACK | E-RYT 200
Medeoprichter 

“Van dichtbij heb ik mogen ervaren en observeren wat het belang is van ontspanning en een goede ademhaling tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling. Ook als partner is het bijzonder om te ontdekken wat er allemaal gebeurt en verandert tijdens een zwangerschap. Hier meer kennis over hebben heeft mij absoluut geholpen om ook gedurende de zwangerschap en bij de geboorte een ontspannende en rustgevende ondersteuning te kunnen zijn.

Tijdens deze Zwangerschapsyoga Docent Opleiding zal ik opnieuw ondersteuning en rust bieden door ervoor te zorgen dat alles in goede banen verloopt. Je kan bij mij terecht voor de praktische ondersteuning en regeling van deze opleiding. Ik kijk er al naar uit om je te mogen ontvangen!

Laten we eraan beginnen

Ben je klaar voor de start van je nieuwe leven?

Laten we samen het avontuur aangaan!